24 Mayıs 2019 Cuma

Bir Bardağın İçindeki Sağlık!


Meyve ve sebzelerin son zamanlarda oldukça popüler hale gelen sıvı karışımları detoks suları olarak da geçiyor. Sizi zinde tutmayı amaçlayan bu karışımlar vücudunuzu arındırmaya da aday. Doğru meyve ve sebzelerin karışımı ve aynı zamanda doğru miktarda tüketimi ile bu karışımlardan istenilen verimi almak oldukça kolaydır. Doğanın mucizesine bir kez daha şahitlik ettiğimiz bu karışımlarda dikkat edilmesi gereken nokta ise tariflerin birebir uygulanması olmalıdır. Çünkü bir besinin içerisindeki bir madde diğer besinin içerisindeki yararlı maddenin işlevini yitirmesine sebep olabilmektedir. Bu duruma yol açtığı gibi besinler birbirinin zarar veren yönlerini de ortaya çıkarabilirler. Bu sebeple karışımların tariflerine kendi isteğimize göre ek maddeler eklememek en sağlıklısı olacaktır. Ancak gerekli araştırmaları yaparak sevdiğiniz besinleri kullanmanızda bir sakınca olmayacaktır.
Diğer yandan karışım maddelerine iyice göz atıp alerjiniz olup olmadığına dikkat ederek tüketmek ise diğer ayrıntı noktası olacaktır. İşte tüm yaşantınızı değiştirebilecek bir bardağın içindeki doğanın iksirleri…
1. Greyfurt bardağı
Greyfurt bilindiği üzere bol vitamin, özellikle C vitamini barındıran bir kış meyvesidir. Greyfurt, birçok meyve ve sebze ile kombin edilip harika karışımlar oluşturulmaktadır. Ancak son zamanlarda uzmanlardan duyulan tarif ise greyfurt, limon ve salatalık tarifidir. Birkaç parça greyfurt ve limonu büyük bir su bardağının içine koyup üzerine su ekleyin. Bu ikili suyun içerisinde biraz dinlendikten sonra içerisine birkaç parça salatalık dilimi ekleyerek karışımınızı hazırlayın. Karşımı buzdolabında bir süre dinlendirin ve tüm vitaminlerin birbiri ile etkileşime geçmesini sağlayın. Dinlendikten sonra içeceğin sıcaklığının oda sıcaklığına gelmesini beklemelisiniz. Oda sıcaklığına gelen içeceğinizi gün içerisinde özellikle sabahları aç karnına tüketmeniz önerilmektedir. Tüm gün enerjinizi korumanızı sağlarken vitamin deponuzu doldurup vücudunuzun arınmasına yardım edecek bu karışımın tarifine mutfağınızda mutlaka yer açın.
2. Elma ve tarçın bardağı
Elma ve tarçın birbirine yakışan tatlılardan meyve salatalarına hatta çaylarına kadar mutfağımızı süsleyen harika ikilidir. Elma ve tarçını kışın kaynatıp içerken yazın ise bu harika tarifle içinize serin bir bardak sağlık katmanız mümkün olacaktır. Bir sürahi suyun içerisine bir elmanın ince dilimlerini ve tarçın kabuğunu atın. Suya buz eklemesi yapabilirsiniz. İçerisinde dinlendirdiğiniz elma ve tarçınları birkaç defa daha kullanmanız mümkün. Dinlenmiş tarçınlı elmalı suyunuzu günde iki bardak içmenizde ise bir sakınca olmayacaktır. Bu karışım metabolizmanızın hızlanmasını sağlayacak ve vücut dengenizi koruyacaktır. Günlük şeker ihtiyacınızı karşılayacak bu karışım diyabetiklerin vazgeçilmezi olmaya ise adaydır.
3. Karpuz bardağı
Yaz aylarının vazgeçilmez meyvesi karpuzun en güzel yanı bol sulu olmasıdır. Yaz sıcaklarının kurtarıcı meyvesi karpuzu bir yaz günü soğuk dolapta bulmak kadar güzeli yoktur. Karpuzu ince ince dilimleyip bir bardak suya birkaç parça kibrit kutusu büyüklüğnde karpuzu atın. Üzerine birkaç parça nane yaprağı ise karpuzun şekerini dengeleyecektir. Karışımı dinlenmesi için buzdolabına kaldırın. İsterseniz bu şekilde isterseniz karpuzu ezerek su ile karışmasını sağladıktan sonra tüketebilirisiniz. Ancak şeker hastalarının bu duruma dikkat etmesi gerekir. Karpuz yüksek oranda şeker içeren bir meyve olduğu için fazla tüketimi şeker hastalarına iyi gelmeyecektir. Bu duruma dikkat edilerek tüketilmesinde ise hiçbir sakınca yoktur. Bu karışım vücudunuzun şeker ihtiyacını dengeleyerek şeker isteminizi azaltacaktır. Çikolata düşkünlerinin imdanına koşan bu sağlıklı bardağı yaz günlerinde taze taze tüketmenizi öneririz.
4. Zencefil bardağı
Orta büyüklükte bir zencefilin yarısını rendeleyerek bir bardak suya bırakın. Zencefilin tüm faydalı taraflarının su içerisine geçmesini bekleyin. Bu süreç birkaç saatinizi alabilir. Bu nedenle geceden hazırlayıp dolapta bekletmeniz mümkündür. Sabah bu karışımın üzerine birkaç damla limon sıkarak oda sıcaklığında tüketmeniz tavsiye edilmektedir. Vücut direncinin artmasıyla birebir bağlantılı bu karışım, tüm gün zinde ve dirençli olmanıza yardım edecektir. Zencefilin harika bir kış besini olduğunu unutmayın ve kışın bu karışımı tüketerek bağışıklık sisteminize destek olun.
5. Elma sirkesi bardağı
Elma sirkesinin vücuda faydasını bilmeyen kalmamıştır. Oldukça güçlü antioksidan görevi gören elma sirkesini limon ve biraz tarçın ile karıştırmaksa uzmanların keşfiyle hayatımıza giren harika bir detoks içeceği olmuştur. Elma sirkesinin antioksidan özelliği ile tadını hafifleteceğiniz tarçın aynı zamanda şeker düzeyinizi normale çekerek vücut dengenizi korumanızı sağlayacaktır. Bu karışımın aynı zamanda tokluk hissi vermeside elde ettiği ünler arasında yer almaktadır. Midenizde büyük sorunlar yoksa sirkenin herhangi bir yan etkisi ile karşılaşmanız oldukça düşük ihtimaldir. Mide rahatsızlığı olanların dikkat etmesi koşulu ile harika bir bardak sağlıklı içeceği tüketmeniz mümkün olacaktır.
6. Çilek ve böğürtlen bardağı
Çilek ve böğürtlen mevsiminin tazelik hissine sahip meyveleridir. Ancak çilek ve böğürtlenin harika birer antioksidan kaynağı olduğunu bilenler azdır. Çilek aynı zamanda şeker ihtiyacınızı karşılayıp insülin değerinin normal seyretmesini sağlarken,744 böğürtlenin kan yapıcı özelliği ise bu içeceği sağlıklı detoks içecekleri arasında bir numaraya yerleştirmektedir. Çilek ve böğürtlen ikilisinin bu harika buluşması sağlığınıza sağlık katmaya aday.
Tüm bu karışımları evinizde hazırlamanız mümkün. Ancak sağlık sorunları yaşıyorsanız hekiminize danışarak tüketmeniz gerekmektedir. Alerjik bünyelerinde hekimlerine danışarak tüketmesinde fayda vardır. Ancak tüm bu istisnaların dışında gün içinde kendinize uygun bir tanesini tüketmenizin ne kadar sağlıklı olduğunu ünlü uzmanlardan duymanız ise mümkündür.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder