29 Mayıs 2019 Çarşamba

Bu Yaz Serinlemenizi Sağlayacak Buzlu Çay Tarifleri


Nektarin ve fesleğenli buzlu çay
Malzemeler:
  • 4 adet siyah poşet çay
  • 4 adet dilimlenmiş nektarin
  • 1/3 bardak şeker
  • 5-10 taze fesleğen yaprağı
Hazırlanışı:
Çay poşetlerinizi 8 bardak suda demleyin, sonra çay poşetlerinizi atın. Ayrı bir yerde nektarin ve şekeri 1 bardak suda kaynatın. Meyvenin 1/4’ünü saklayın. Nektarinleri içten içe 10 dakika kaynatın, sonra fesleğen yapraklarını ekleyin ve 5 dakika daha kaynatın. Fesleğen yapraklarını atın ve nektarinli sıvıyı çay ile karıştırıp soğumaya bırakın.
Yeşil çay ve mangolu buzlu çay
Malzemeler:
  • 1 bardak demlenmiş yeşil çay
  • 2 bardak mango nektarı
  • Buz küpleri
  • Nane
  • Mango dilimleri
Hazırlanışı:
Mango nektarını ve yeşil çayı birlikte karıştırın, buz ekleyin ve nane ve mango dilimleri ile süsleyin.
Chai ice tea
Malzemeler:
  • 4 adet chai tea poşeti
  • ½ bardak tatlandırılmış süt
Hazırlanışı:
4 bardak suyu büyük bir tencerede kaynatın. Altını kapatın ve çay poşetlerini ekleyin. 10 dakika demlendirdikten sonra çay poşetlerini alın ve soğumaya bırakın. Buz koyduğunuz bardaklara çayı ilave edin, 2 yemek kaşığı sütü de bardaklara ekleyin.

Afiyet olsun!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder