Nektarin ve
fesleğenli buzlu çay
Malzemeler:
- 4 adet siyah poşet çay
- 4 adet dilimlenmiş nektarin
- 1/3 bardak şeker
- 5-10 taze fesleğen yaprağı
Hazırlanışı:
Çay poşetlerinizi 8 bardak suda demleyin, sonra çay
poşetlerinizi atın. Ayrı bir yerde nektarin ve şekeri 1 bardak suda kaynatın.
Meyvenin 1/4’ünü saklayın. Nektarinleri içten içe 10 dakika kaynatın, sonra
fesleğen yapraklarını ekleyin ve 5 dakika daha kaynatın. Fesleğen yapraklarını
atın ve nektarinli sıvıyı çay ile karıştırıp soğumaya bırakın.
Yeşil çay ve
mangolu buzlu çay
Malzemeler:
Hazırlanışı:
Mango nektarını ve yeşil çayı birlikte karıştırın, buz
ekleyin ve nane ve mango dilimleri ile süsleyin.
Chai ice tea
Malzemeler:
- 4 adet chai tea poşeti
- ½ bardak tatlandırılmış süt
Hazırlanışı:
4 bardak suyu büyük bir tencerede kaynatın. Altını
kapatın ve çay poşetlerini ekleyin. 10 dakika demlendirdikten sonra çay
poşetlerini alın ve soğumaya bırakın. Buz koyduğunuz bardaklara çayı ilave
edin, 2 yemek kaşığı sütü de bardaklara ekleyin.
Afiyet olsun!
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder