6 Şubat 2019 Çarşamba

Kilo Vermenizi Sağlayacak Tarifler


Izgara somon
 1 kişilik
Malzemeler :
  • 2 diş doğranmış sarımsak,
  • 1 çay kaşığı iri taneli tuz
  • 1 çay kaşığı sızma zeytinyağı
  • 1 adet somon filetosu
  • 1/3 kahve fincanı ve ¼ kahve fincanı ince ince doğranmış taze fesleğen
  • 2 adet orta boy, ince ince doğranmış, domates
  • ¼ çay kaşığı taze çekilmiş karabiber
Hazırlanışı :
1. Izgaranızı orta ısıda ısıtın.
2. Doğranmış sarımsağı ezin ve macun kıvamına geldikten sonra ¾ çay kaşığı tuzu sarımsakla karıştırın. Bu karışımın da macun kıvamına gelmelerini sağlayın. Macunu küçük bir kaseye alın ve yağ ile karıştırın.
3. Somonda kılçık varsa çıkartın.
4. Somonun boyuna uygun bir parça alüminyum folyo alın ve onu hafifçe yağlayın.
5. Somonun deri kısmı aşağıya gelecek şekilde folyonun üzerine yerleştirin ve üzerine sarımsaklı karışımı dağıtın.
5. 1/3 fincan fesleğeninizi üzerine serpiştirin ve üzerine de dilimlenmiş domatesleri koyun. Domateslerin üzerine de ¼ çay kaşığı tuz ve karabiberi ekleyin.
6. Daha sonra somonu folyodan çıkartın ve ızgaraya yerleştirin. 10-12 dakika kadar pişirin. Piştikten sonra ise somununuzu kalan fesleğen ile süsleyin.
Her bir porsiyonda :
  • 248 kalori
  • 10gr. yağ
  • 80mg. kolesterol
  • 3gr. karbonhidrat
  • 35gr. protein
  • 1gr. lif
  • 367gr. sodyum
  • 799mg. potasyum bulunmaktadır.
Beslenme artısı :
Potasyum, A vitamini, C vitamini ve magnezyum.

Avokado salatası
1 kişilik
Malzemeler :
  • 2 adet soyulmuş, dilimlenmiş avokado
  • 1 adet doğranmış tatlı soğan
  • 1 adet doğranmış yeşil dolmalık biber
  • 1 adet büyük, olgunlaşmış ve doğranmış domates
  • ¼ fincan doğranmış taze kişniş
  • ½  suyu sıkılmış misket limonu
  • Tuz ve karabiber
Hazırlanışı :
1. Orta boy bir kâsede avokadoları, soğanları, dolmalık biberi, domatesi, kişnişi ve misket limonu suyunu karıştırın.
2. İyice birbirine karışana kadar nazikçe karıştırın. Tuz ve karabiberle tatlandırın.

Kahvaltı Parfesi
1 kişilik
Malzemeler:
  • ¾ kahve fincanı az yağlı yoğurt
  • 1 fincan mango parçaları, ananas parçaları ya da şeftali parçaları
  • 2 çay kaşığı kızarmış buğday tohumu
Hazırlanışı :
1. Yoğurtu küçük bir kâseye koyun. Üzerine meyve ve buğday ununu serpin.
Her bir porsiyonda :
  • 247 kalori
  • 3gr. yağ
  • 15mg. kolesterol
  • 40gr. karbonhidrat
  • 20gr. protein
  • 632mg. sodyum
  • 479mg. potasyum bulunmaktadır.
Beslenme artısı :
C vitamini ve kalsiyum

Çikolatalı kabaklı atıştırmalık kek
1 kişilik
Malzemeler :
  • 1 ½ kahve fincanı un
  • ¾ kahve fincanı tatlandırılmamış kakao tozu
  • 1 ½ kabartma tozu
  • 1 çay kaşığı Türk kahvesi tozu
  • ¼ çay kaşığı tuz
  • 1 kahve fincanı şeker
  • 2 yumurta ve 2 yumurta beyazı
  • ½ kahve fincanı sızma zeytinyağı
  • 2 kahve fincanı doğranmış kabak
  • 2 adet 170 gr.’lık az yağlı yoğurt
Hazırlanışı :
1. Fırını önceden 350 derecede ısıtın ve pişirme tepsinizi yağlayın. Yağladıktan sonra pişirme kağıdını serin ve kâğıdı da yağlayın.
2. Büyük bir kâsede, un, kakao, kabartma tozu, kahve tozu ve tuzu karıştırın.
3. Elektrikli bir mikser yardımıyla şekeri dövün.
4. Şekerin içine yumurta ve yumurta beyazlarını da ekleyin ve orta hızda, açık bir renge dönene kadar, karıştırın (3 dakika kadar) ve zeytinyağı ile çırpın.
5. Kabağı da içine katın ve unlu karışımı da ekleyerek, 1 adet 170 gr.’lık yoğurtu iki seferde karışıma katın.
6. Hazırladığınız tepsiye karışımı dökün.
7. 35 dakika kadar pişirin ve sonra soğumaya bırakın. Kalan yoğurtla ılıkken servis edin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder