28 Şubat 2019 Perşembe

Vücudunuzdaki Zehri Tahin ile Atın!


Helvasından, pekmezle karışımına kadar severek tükettiğimiz, yeri geldiğinde ekmek banıp yediğimiz, katmerlerimizin vazgeçilmezi tahinin vücuda sağladığı faydalar saymakla bitmez, ama biz sizin için kısa bir liste oluşturduk Üstelik daha önceden çoğu kişinin bilmediği ve sağlığımız için son derece önemli yepyeni bir faydası daha ortaya çıktı. İçerisinde E , B1, B2, B3, B6, B15 gibi vitaminler bulunduran tahin, vücuttaki zehri alıyor!
1. Vücuttaki Zehri Tahinle Uzaklaştırın
Hepimiz hem yediklerimizden hem de soluğumuz hava nedeniyle bazı sağlık sorunu çıkartabilecek maddeleri vücudumuza alıyoruz. Bunların başında ağır metaller geliyor. Özellikle balıklarda bulunan ağır metaller insana ciddi zararlar verebiliyor. Balık kültürüne aşina iseniz balık yedikten sonra tahin helvası yemenin nasıl keyifli bir şey olduğunu bilirsiniz. Ama bu gelenek laf olsun diye ortaya çıkmış değil. Balıkların içerisindeki ağır metallerin vücudunuzda herhangi bir negatif etki doğurmaması açısından balıktan sonra tahin tüketmek son derece mantıklı. Siz de çok balık yiyorsanız ya da işiniz gereği metallerle uğraşıyor veya bir şekilde vücudunuzda ağır metaller olduğunu düşünüyorsanız hemen tahin yemeye başlayın.
2. Tahin İle Zinde Kalın

Tahinin faydalarından biri de enerji vermesidir. Gün içinde enerjinizin düştüğünü ya da sabah yorgun uyandığınızı düşünüyorsanız kahvaltıda biraz tahin yemek bu problemlerinizin çözümü olabilir. Kahvaltıda yediğiniz tahin sayesinde gün içerisinde çok daha enerjik olacaksınız. Fakat abartmamaya dikkat edin yoksa kilo alabilirsiniz.
3. Sizin İçin Kansere Karşı Savaşıyor
Doğru ve dengeli beslenmenin kansere yakalanma riskini büyük ölçüde azalttığını hepimiz biliyoruz. Günlük besinleriniz arasına tahini katarak bu riski çok daha aza düşürebilirsiniz. Hücre yapısını koruyan ve hücre sağlığını destekleyen tahin, aynı zamanda kanser tedavilerinde de iyileştirici etki göstermektedir.
4. Soğuk Algınlığına Birebir
Kış aylarında tahin tüketmeyen bin pişman oluyor. Tahin, C vitamini açısından son derece zengin bir besin olan susamdan üretildiği için hem hastayken size enerji veriyor hem de öksürük gibi nezle belirtilerini minimuma indirgiyor. Bronşit ya da nefes darlığı gibi problemleriniz varsa onların çözümü de tahin tüketmekten geçiyor. Hasta olmasanız dahi tahin tüketmekte fayda var çünkü bağışıklık sisteminizi destekleyerek hastalığa yakalanma riskinizi azaltıyor. Hastalıklara karşı dirençli bir kış için kahvaltıda tahin!
5. Kemikleriniz İçin Faydalı
Yaşlanma etkisiyle ortaya çıkabilecek bütün kemik sorunları için tahin tüketebilirsiniz. İçeriğindeki demir, kalsiyum ve bakır gibi maddeler sayesinde tahin, kemiklerin güçlenmesini sağlar ve kemiklerle ilgili hastalıklara karşı sizi korur. Gelişme çağındaki çocuklarınızın daha güçlü kemiklerle büyümesini istiyorsanız onlar için de sofraya tahin koymayı ihmal etmeyin.
6. İdrar Söktürücü Özelliği Var
Tahin vücuttaki toksinlerin idrarla atılmasını sağlamada bir harika. Böbreklerinizin ve genel anlamda sindirim sisteminizin daha düzenli çalışmasını, hastalıklardan korunmasını ve vücudunuzun toksinlerden arınmasını istiyorsanız içerdiği yüksek oranda alkalin ile çözüm tahinde.
7. Mide Problemlerinin Çözümü Tahinde
Hazımsızlık yaşıyorsanız az miktarda yiyeceğiniz tahin midenizin ve bağırsaklarınızın çok daha hızlı çalışmasına, yediğiniz diğer besinlerin çok daha kolay sindirilmesine yardımcı olacaktır. Ayrıca gaz problemi yaşıyorsanız tahine bir şans vermenizi tavsiye ediyoruz.
8. Kalp Sağlığınız İçin Tahin
Tahinin mucize gibi özelliklerinden biri de damar tıkanıklıklarını açmasıdır. İçerisindeki phytosterol isimli madde sayesinde kolesterolü düşüren tahin, günlük düzenli bir şekilde tüketildiğinde kalp ve damar sağlığınızı korur.
9. Cildi Güzelleştiriyor
Tahinin içerisindeki faydalı yağ asitleri ve E vitamini sayesinde her gün tahin tüketen bireylerin ciltleri çok daha sağlıklı görünüyor. Özellikle tahin ve pekmezi bir arada tüketmek size çok daha canlı ve sağlıklı bir cilt verecektir. Tahinin kırışıklık oluşumunu yavaşlattığı bile söylenmektedir.
10. Kansızlık Sorununa Tahin
Tahin, içeriğindeki demir ve b vitaminleri ile kansızlık sorununuza çözüm olabilir. Kansızlığa tahin pekmez karışımı kadar iyi gelen bir şey yoktur denebilir. Ayrıca kansızlık problemi yaşamıyorsanız bile günlük tüketeceğiniz tahin, ileride bu problemle karşı karşıya kalmanızı da engeller
11. Tahin Karaciğer Dostudur
İçeriğindeki methionine sayesinde tahin, karaciğerinizin yenilenmesini sağlar ve karaciğer detoksu yapanların kullanması tavsiye edilir. Ayrıca içeriğindeki fosfor, magnezyum, potasyum, bakır, demir, selenyum ve çinko gibi mineraller sayesinde güçlü bir antioksidan görevi de görür.
12. Zihin Açar
Tahinin enerji verdiğinden yukarıda bahsettik. Sadece fiziksel anlamda değil zihinsel aktiviteler için de bir yakıt niteliğindedir. Ders çalışan çocuğunuza her gün tahin yedirmek beyin fonksiyonlarının artmasını sağlayabilir.
13. Anemiye İyi Gelir
Anemi hastalığının birçok nedeni olsa da çoğu doktor bunun temelinde demir eksikliği olduğunu düşünmektedir. Demir açısından son derece zengin olan tahin, hem anemiye karşı korur hem de tedavi sürecinde yardımcıdır.
14. Kas Ağrılarını Alır
İçeriğinde magnezyum sayesinde tahin yiyerek kas ağrılarınızın hafiflemesini sağlayabilirsiniz.
15. Mutlu Eder
Susamın içerisindeki tryptophan adı verilen madde insan vücudundaki serotonin hormonunun salgılanmasını sağlar. Bu da demek oluyor ki susamdan elde edilen tahini her yediğimizde vücudumuz mutluluk hormonu salgılıyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder