27 Şubat 2019 Çarşamba

Doğal Yüz Maskeleri


Cildimiz bazen mevsime, bazen beslenmemize, bazen ruh halimize, bazen de çevresel faktörlere bağlı olarak çeşitli sorunlar yaşayabilir. Hatta bu sorunları ortaya çıkmasında cildimizin genel yapısının nasıl olduğu da çok önemli olmaktadır. O nedenle cildimize iyi bakmak için öncelikle cildimizi iyi tanımamız gerekir. Bunun için de bir cilt analizi yaptırmamız gerekebilir. Cildimizi iyice tanıdıktan sonra sıra cilt bakımı uygulamalarına gelecektir. Elbette piyasada pek çok kozmetik ürünü bulunur ve bu ürünlerden satın alarak cildimize cilt bakımı ve yüz maskesi uygulayabiliriz. Bunun yanı sıra pek çok güzellik merkezi de cildimize yüz maskesi yapabilir. Fakat bunların hepsi bazen vakit açısından bazen de maddi açıdan bizi zora sokabilen yöntemlerdir. Bunun için evde doğal olarak istediğimiz yüz maskesini kendimiz de hazırlayabiliriz. Bu yüz maskesini seçerken de yine bize yaptırmış olduğumuz cilt analizi yardımcı olacaktır. Bu analiz sayesinde cildimizin ihtiyaçlarını farkında olursak kendimize en uygun doğal yüz maskesini seçebilir ve ev ortamında pratik ve ekonomik bir şekilde hazırlayıp cildimize uygulayabiliriz. Biz de bu yazımızda doğal yüz maskelerini anlatacağız.

Ev Yapımı Yüz Maskesinde Dikkat Edilmesi Gerekenler

Aslında dışarıda satılan kozmetik ürünleri ve yüz maskeleri içlerinde pek çok katkı maddesi bulundurur. Bu katkı maddeleri onların uzun ömürlü kullanımına olanak verirken aynı zamanda da cildimiz için de zarar yaratmaktadır. Bizim evde hazırlayacağımız doğal yüz maskelerinde ise hiçbir katkı maddesi bulunmayacaktır. Bu nedenle o ürünler çok uzun süre dayanmayabilir. O yüzden yapacağınız her yüz maskesini o an ihtiyacınız olan kadar yapıp sonrasında yeniden taze olarak hazırlamaya yoluna gitmelisiniz.
Yüzünüze her ne maske uygulayacaksanız uygulayın kesinlikle göz çevrenize temas ettirmemeye özen gösterin. Çünkü göz çevresi yüzümüzdeki en hassas bölgedir ve buraya çok hassas davranmak gerekir. Haliyle oraya kullanabileceğiniz ürünler de başka olacaktır. Bunun yanı sıra yüzünüze maske hazırlamadan önce içinde kullanacağınız her ürünün özellikle iyi temizlenmiş olmasına özen göstermelisiniz. Çünkü bu ürünleri yüzünüze uygulayacaksınız ve yüzünüzün mikrop kapmasını istemezsiniz. Bazen hiç tahmin etmediğiniz ürünler cildinizde alerjik reaksiyona neden olabilir ya da çeşitli hassasiyetler yaratabilir. Bu nedenle hazırladığınız yüz maskesini cildinize uygulamadan önce örneğin kolunuzdaki küçük bir alanda deneyebilirsiniz. Eğer cildinizde herhangi bir olumsuz değişim yaratmıyorsa yüzünüze uygulamaya devam edebilirsiniz. Aynı şekilde beklemediğiniz bir durum ile karşılaşırsanız da mutlaka bol su ile yıkayıp hiç vakit kaybetmeden bir doktora ya da bir hastaneye gitmelisiniz. Benzer şekilde cildindeki bir sorundan dolayı ilaç kullanan hastaların bazen ciltlerine hiçbir şey sürmemeleri gerekebiliyor. Eğer böyle bir durumunuz var ise öncesine mutlaka doktorunuza sormanızı tavsiye ederiz.

Kırışıklıkları Hafifleten Yüz Maskesi

Özellikle yaş ilerlemeye başladıktan sonra kadınların en büyük problemi ciltlerindeki kırışıklıklar oluyor. Her ne kadar kırışıklıklara müdahalenin henüz kırışıklık oluşmadan önce yapılması gerekse de kırışıklık oluştuktan sonra onları hafifletmek için çeşitli yüz maskeleri uygulanabilir. Siz de evinizde tamamen pratik ve ekonomik olarak hazırlayacağınız bu kırışıklıkları hafifleten yüz maskesini tercih edebilirsiniz. Yüz maskesi baldan, sütten ve muzdan oluşuyor. Antiseptik özelliği bulunan bu yüz maskesi ciltteki hücrelerin yenilenmesine, kırışıklıkların hafifletilmesine, cildin sakinleşmesine ve cildin eski parlaklığını kazanmasına yardımcı oluyor. Özellikle muzun içinde bulunan sitrik asit ve alfa hidroksi asit cilt için çok yararlı, direkt olarak cildin yenilenmesini sağlıyor. Benzer şekilde cildin pH dengesinin sağlanması ve pürüzsüz olması için de çok etkili. Kırışıklıkların yanı sıra kadınlar ciltlerindeki gözeneklerin büyük olmasıyla ilgili de sorun yaşıyor olabilirler. Bu maske o konuda da çok etkili olacaktır. Çünkü bu yüz maskesinin gözenekleri küçültme etkisi de vardır.
Sıra geldi maskenin tarifine. Bu yüz maskesini hazırlamak üzere öncelikle bir karıştırma kabı alın. Karıştırma kabının içine 1 adet orta büyüklükteki muzu doğrayın ve çatal yardımı ile ezmeye başlayın. Ardından kabın içine 1 çorba kaşığı kadar sütü ve yarım çorba kaşığı kadar doğal balı ilave edin. Tüm malzemeleri iyice karıştırın. Karışım hazır hale geldikten sonra karışımı göz çevreniz dışındaki yüzünüzün her yerine eşit bir şekilde sürün. Yüz maskesinin cildinizde yaklaşık 15 dakika boyunca kalması gerekiyor. Bu süreçte yüz maskesi cildinizde kuruyacaktır. Sonrasında yüz maskesini bol su ile yüzünüzden temizleyebilirsiniz. Eğer bu yüz maskesini düzenli olarak uygularsanız zaman içinde cildinizin nemlendiğini, gözeneklerin temizlendiğini ve daha pürüzsüz bir cilde sahip olduğunuzu fark edebilirsiniz.

Cilt Sıkılaştırıcı Doğal Yüz Maskesi

Yine yaş almayla beraber yaşadığımız cilt sorunlarından bir diğeri de sarkık ve sıkılığını kaybetmiş cilttir. Özellikle belli bir yaşın ardından kullanılan standart kozmetik ürünleri cilt için daha çok tehlike teşkil edebilir. Bu yüzden belli bir yaşın üzerindeki kişilerin kesinlikle doğal yüz maskelerine ve cilt bakımı ürünlerine yönelmeleri gerekir. Üstelik bu yöntem hem çok daha ekonomik hem çok daha pratik hem de çok daha sağlıklı olacaktır. Özellikle sıkı bir cilde sahip olmak isteyen kişiler için en etkili ürünlerden bir tanesi hiç şüphe yok ki maden suyudur. Maden suyu ile hazırlanan yüz maskesini düzenli bir şekilde cildinize uygulayarak çok daha gergin, çok daha canlı ve çok daha sıkı bir cilde sahip olabilirsiniz. Üstelik cilt sıkılaştırıcı yüz maskesi içi ihtiyacınız olan malzemeler de evinizde bulunan ve çok uygun fiyatlı ürünlerdir. Bu yüz maskesi için bir adet buz kalıbına, bir şişe maden suyuna ve bir çorba kaşığı kadar limona ihtiyacınız olacak. Öncelikle bir yerde maden suyu ile limon suyunu karıştırmanız gerekiyor. Ardından bu karışımı buz kalıplarının içine dökmelisiniz. Sonrasında buz kalıbını buzluğa koyup iyice donmasını beklemelisiniz. Buzlar donduktan sonra artık cilt sıkılaştırıcı doğal yüz maskeniz hazır demektir. Bundan sonra her sabah düzenli bir şekilde bu buz kalıplarını cildinize uygularsanız sıkılaştırıcı etkisini siz de fark edebilirsiniz.

Kuru Ciltler İçin Yüz Maskesi

 Her ne kadar yağlı cildin problemi daha fazla gibi görünse de aslında kuru ciltler de insanlar için çok sorunlu bir hale gelebiliyor. Fakat kuru bir cilde sahip olsanız dahi evde hazırlayacağınız doğal yüz maskesi ile çok daha canlı ve sağlıklı bir cilde kavuşabilirsiniz. Bunun için öncelikle bir karıştırma kabının içine 1 adet yumurtanın sarısını kırın. Ardından kabın içine 1 tatlı kaşığı kadar doğal zeytinyağı ekleyin ve iyice çırpmaya başlayın. Çırpma işlemi tamamlandıktan sonra kabın içine 2 çorba kaşığı kadar süt de ilave edin. Sonrasında maskeyi cildinize uygulayın ve 15 dakika boyunca cildinizde bekletin. Ardında yüz maskesini bol su ile cildinizden temizleyin. Bu aşamada doğal sabun da kullanabilirsiniz. Bu işlemin en azından 15 günde bir uygulanması gerekiyor. Eğer mümkünse haftada bir de uygulayabilirsiniz.

Ballı Nemlendirici Yüz Maskesi

Bal cilt için çok faydalı bir besin. Çünkü balın hem yumuşatıcı hem de nemlendirici özelliği bulunuyor. Yani bal ile hazırlanan yüz maskeleri ile ciltteki kuruluğu ortadan kaldırmak mümkün oluyor. Bu maskeyi hazırlamak için de bir kabın içinde 1 çorba kaşığı kadar sütü, 1 çorba kaşığı kadar balı ve 1 adet yumurtanın sarısını bir kabın içinde iyice karıştırın ve cildinize sürün. Ortalama 20 dakika kadar yüz maskesini cildinizde beklettikten sonra bol su ile temizleyin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder