12 Şubat 2019 Salı

Barbekü Biftek, Pancar ve Nohut Salatası


Akşam yorgun argın eve geldiniz, bütün gün iş stresi başınızın etini yedi durdu. Evde de hazır yiyebileceğiniz bir yemek yok, oldukça da üşengeçsiniz. O zaman yalnızca 15 dakikada hazırlayabileceğiniz barbekü biftek, pancar ve nohut salatası tarifiyle tadına doyamayacağınız bir yemek, adeta bir ziyafet sizi bekliyor. Üstelik sadece 15 dakikada! Nefis bir bifteğin, sağlıklı bir salatayla birleşimi ister kendiniz, ister misafirleriniz için harika bir öğün olacak. Hem pratik hem lezzetli bir akşam yemeğinin tadını çıkaracak, aynı zamanda salatanın içerdiği pancar, ıspanak ve taze soğan sayesinde sağlıklı bir öğün tüketmiş olacaksınız. Hem sığır eti bifteğin lezzeti ve doyuruculuğu, hem de salatanın sağlıklı oluşu bu tarifi eşsiz kılan özelliklerden. Et gözünüzü korkutmasın, çok ağır bir yemek değil. Şimdi gelin bu lezzetli ve bir o kadar da kolay barbekü biftek, pancar ve nohut salatası tarifine göz atalım. Yemeğin yapılışı da adeta sizin bu tarifi okumanız kadar kısa sürecek, bundan emin olun.

Hazırlama süresi: 5 dakika
Pişirme süresi: 10 dakika
Kaç kişilik: 4 kişilik

Malzemeler
  • 500 gram yağlı biftek
  • Zeytinyağı
  • 400 gram konserve nohut
  • 250 gram pancar
  • 120 gram ıspanak
  • Pancar yaprakları
  • 80 gram keçi peyniri
  • Balzamik sirke
  • Doğranmış taze soğan

Hazırlanışı
1. Adım
Öncelikle tavada zeytinyağı gezdirin ve yüksek ateşte tavanın ve yağın ısınmasını sağlayın. Ardından bifteği 6 ya da 7 dakika boyunca veya göz kararı iyice pişene kadar tavada tutun. Sonrasında bifteği tavadan alın ve soğumaması için folyo serdiğiniz bir tabağa koyun.
2. Adım
Bir yandan da büyük bir tabağın içinde nohut, pancar ve ıspanağı karıştırın.
3. Adım
Biftekler piştikten ve bir müddet bekledikten sonra julyen biçimde doğrayın. Hazırladığınız nohut, pancar ve ıspanak salatasının üzerine keçi peynirini ilave edin.
4. Adım
Son olarak julyen biçimde doğradığınız biftek parçalarını salatanın üzerine yerleştirin ve üzerine damak tadınıza uygun olacak şekilde biraz zeytinyağı ve balzamik sirke ilave edin. Pancar yapraklarıyla ve taze soğanla sunumu zenginleştirebilir, tarifin lezzetine lezzet katabilirsiniz. Dilerseniz istediğiniz ölçüde tuz veya karabiber ya da dilediğiniz baharatla bu tarifi daha lezzetli hale getirebilirsiniz. Hepsi sizin elinizde! Şimdiden afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder