2 Şubat 2019 Cumartesi

Ev Yapımı Güzellik Ürünleri


Gözaltlarındaki morlukları yok etmek
Gözaltınızdaki morluklarınızı kapatıcı ile kapamaktan yoruldunuz mu? Hele ki bu sıcakta makyaj yapmak hiç çekilmez! Size daha iyi bir önerimiz var; gözaltlarınıza rendelenmiş patatesler koyun ve gözaltı morluklarınız geçsin.
Patatesin içindeki enzimler insanların cildinin rengini açarlar. Ayrıca bu enzimler cilt rengini açmak için üretilen kozmetik ürünlerinde de kullanılıyor.
Nasıl uygulanır?
1 adet patatesi alıp rendeden geçirin, rendelenmiş ve iyice püre olmuş patatesi bir tülbenttin içine koyun, suyunu gözünüze kaçırmadan, göz altlarınıza, bu içi patates dolu tülbentleri koyun ve 15-20 dakika kadar bekleyin. Sonra gözünüzün altında kalan tortuyu nazik bir şekilde yıkayın.
Nemlendirici balkabağı maskesi
Cildiniz donuk ve mat mı? Balkabağı süper bir antioksidandır ve aynı zamanda son derece yüksek oranda hücre yenileme özelliği var. Ayrıca bal, çok iyi bir nemlendiricidir ve cildin gün boyu nemlenmesine yardım eder.
Nasıl uygulanır?
3 yemek kaşığı balkabağını (konserve ya da pişirilmiş fark etmez), yarım çay kaşığı balı ve yarım çay kaşığı sütü (normal ve ya yağlı ciltler için) ya da kuru ciltler için yarım çay kaşığı yayık ayranını bir kasede karıştırın. Yüzünüzü temizledikten sonra, sıcak ve ıslak bir havlu alın ve yüzünüze serin ki cildiniz yumuşasın. Daha sonra yüzünüze hazırladığınız maskeyi sürün ve 15 dakika bekleyerek, yüzünüzü ılık su ile yıkayın. Yıkama işleminden sonra soğuk ve ıslak bir havlu ile yüzünüzde kalanları temizleyin.
Tarçınlı vücut peelingi
Cildinize doğal parlaklığını geri kazandırmak için bu yöntemi kullanabilirsiniz.
Nasıl uygulanır?
2 fincan deniz tuzunu, 2 yemek kaşığı zeytinyağını ve 2 çay kaşığı tarçını karıştırın. Vücudunuzu yıkadıktan sonra, tüm vücudunuza,  bu karışımla masaj yapın. Vücudunuzun dirsek, topuk gibi daha sert kısımlarına daha uzun süre masaj yaparak, bu karışımı uygulayın ve daha sonra vücudunuzu iyice durulayın. Yumuşak bir şekilde havlu ile kurulanın ve sonrasında istediğiniz vücut losyonunu kullanarak cildinizi nemlendirin.
Kapsamlı saç nemlendirme
Yaz mevsimi nedeniyle sıkça yıkanan ve güneş ışınları yüzünden yıpranan ve kuruyan saçlarınızı bu maske ile nemlendirebilirsiniz.
Nasıl uygulanır?
Yarım fincan mayonez ve ya yoğurdu (evde hangisi varsa) , 1 çay kaşığı zeytinyağını ve dilediğiniz bir meyve püresini (mango, avokado, muz… vb.) karıştırın.  Saçınızı şampuanla yıkadıktan sonra maske olarak tüm saçınıza bu karışımı sürün, 30 dakika boyunca bir duş başlığı takın ve bekleyin, daha sonra saçınızı iyice durulayın ve bir kere daha şampuanlayın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder