20 Şubat 2019 Çarşamba

Gül Çayının Faydaları Nelerdir?


Güller, güzel ve hoş kokulu dekoratif çiçekler olarak bilinir. Ancak, bu çiçek yaprakları ile demlenmiş bir bardak çay tıbbi özellikleri bakımından az bilinen gerçekleri içermektedir. Özellikle de gül yaprakları kullanılarak elde edilen gül çayı büyük faydalar içermektedir.
Gül çayı, bazen gül tomurcuk çayı olarak da bilinir ve bütün, kurutulmuş gül çiçeğinden elde edilir. Bu narin pembe çiçekler kalori açısından hafif ve lezzetli, meyveli ve düşük kokulu bir demleme için uygundur. Bazı durumlarda, gül çayı bütün ve olgun gül yaprakları kullanılarak elde edilir ve kurutulmuş gül çayı, bu şekilde gül yaprakları kullanılarak yapılır. Gül çayı adet kramplarını rahatlatmak için yardımcı olabilir ve doğal antioksidanlar bakımından zengin bir içeriğe sahiptir.

Gül Çayının Faydaları Nelerdir?

C vitamini ile dolu olan gül çayı aynı zamanda malik asit, pektin, sitrik asit bakımından zengin bir içeriğe sahip ve güvenli bir idrar söktürücü görevi görmekte olup, daha cezbedici özellikleri arasında kilo kaybına sağladığı büyük katkılar yer almaktadır. Gül çayı faydaları ile sizleri bizden almadan önce, evde gül yaprağı kullanarak yapacağınız mükemmel bir fincan gül çayı demlemeye ne dersiniz?

1.Sağlıklı Bir Cilt


Gül yaprakları antiseptikler bakımından zengin, bakteri karşıtı, tahrişi engelleyici ve anti-oksidatif özellikleri ile çok faydalı bir içecektir. Birtakım çeşitli cilt hastalıkları, bunların arasında akne de dahil olmak üzere, yaprakları ile ideal bir cilt tedavisi için güzel bir fincan çay demleyebilirsiniz. Ancak içeceğinizi ılık tüketmeye özen gösteriniz.
Cildin nem oranını sağlamak, yumuşak ve nemli tutmak için, bu çay ile yüzünüzü yıkayın. İçinde yer alan antioksidan etkileri ile net bir şekilde cilt lekelerini temizlemek, göz alıcı ve genç görünen yumuşak, pürüzsüz ve parlak bir cilt bırakmaktadır.

2.Sindirim Sistemi Sorunları


Gül çayı aynı zamanda sindirim sorunları içinde büyük bir şifa kaynağı olarak ön plana çıkmaktadır. Gül yaprakları kullanılarak elde edilen çay, içerisinde mevcut çeşitli organik asitler ile vücudun sindirim gücünü artırmak için önemli bir rol oynamaktadır. Güçlü bir sindirim sistemi de hastalıklara ve enfeksiyonlara karşı daha güvenli bir mide sağlığı anlamına gelmektedir. Ayrıca atıkların kovulması ile sağlıklı bir bağırsak sağlamada yardımcı olur. Bağırsakta iyi bakteri büyümesi için mide mukozasını da beslemektedir. Böylece daha sağlıklı bir mide mukozası ile, mide asitlerinin mideye verebileceği zararlar da minimum seviyeye çekilmiş olacaktır. Gül çayının mide sağlığı üzerindeki faydaları oldukça dikkat çekici ve kesinlikle arka plana atılmamalıdır.

3.Sinir ve Stres


Gül çayı fiziksel sağlık için yaptığı katkıların yanı sıra zihnin sakinleşmesini ve moralinizin de yükselmesini sağlar. Stres, kaygı ve depresyon gibi günümüzün modern dünyasında daha yaygın hale gelen koşulların daha az yaşanmasına neden olur. Bu tipteki zihinsel açıdan kişileri zayıflatan durumları önlemek için pek çok reçeteli ve reçetesiz ilaç satılmaktadır. Ancak kimyasal maddeler içeren bu ilaçlar vücudunuzun başka kısımlarına da zarar verebileceğinden, doğal yollar ile sinir ve stresten uzak durmak için gül çayı tüketimine başvurabilirsiniz. Şiddetine bağlı olarak, çay içerek tamamen bu şikayetlerden kurtulmak bazen mümkün olmayabilir ancak genel bir tedavi planının bir parçası olarak, sakinleştirici özellikleri ile rahatlamanıza yardım eder, kafanızı rahatlatır ve iyi bir gece uykusu almak için yardımcı olur.

4.Kilo Kaybı


Zayıflamak ve kilo vermek isteyen kişiler pek çok alternatif metotlara başvurmaktadır. Bunların asıl amacı metabolizma hızını arttırarak, daha fazla kalori yakmak ve böylece kilo verme hızını arttırmaktır. Bu amaç ile en çok dikkat edilmesi gereken unsur doğal besinler ile metabolizma hızının arttırılmasıdır. Gül çayı da tüketilmesi durumunda metabolizma hızını arttıracak ve kilo vermenizi çok daha kolay bir hale getirecektir. Tabi ki kısa vadede kilo vermek için tüm umutları gül çayına bağlamamak gerekir. Ancak uzun vadede vücuttaki organ ve diğer yapıların daha düzenli çalışmasına, sindirim sisteminin çalışma hızında büyük oranda artışa sebep olacaktır. Böylece tüketmiş olduğunuz besinleri çok daha hızlı bir şekilde sindirebilme imkânı bulacaksınız. Yakacağınız kalori miktarı artacak ve böylece daha kolay bir şekilde kilo verebileceksiniz. Tabi ki tükettiğiniz yiyeceklere dikkat etmek şartı ile.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder