12 Şubat 2019 Salı

Mükemmel Acılı Kanat Sosları


Hardallı sos
Malzemeler:
  • 1 baton tereyağı
  • 4 fincan sarı hardal
  • 2 fincan elma sirkesi
  • 2 çay kaşığı soğan tozu
  • 3 ölçek acı biber sosu
Hazırlanışı:
Tereyağını orta ateşte eritin, sonra hardalı, sirkeyi, soğan tozunu, acı sosu ve tuz, karabiberi ekleyin. İyice karıştırın ve ateşi kısığa alın. 5 dakika boyunca içten içe kaynatın ve üzerini kapadıktan sonra buzdolabında bir gece bekletin. Ertesi gün tavuk kanatlarınızı servis etmeden önce sosa bulayın.

Sarımsak ve parmesanlı sos
Malzemeler:
  • ½ fincan erimiş tereyağı
  • ½ rendelenmiş parmesan
  • 1 çay kaşığı sarımsak tozu
  • ½ çay kaşığı soğan tuzu
  • ¼ çay kaşığı biber
Hazırlanışı:
Bütün malzemeleri karıştırın ve pişmiş kanatların üzerini bu sosla kaplayın.

Hooter’s acı sosu
Malzemeler:
  • 1 ½ fincan erimiş tereyağı
  • ½ fincan ve 2 yemek kaşığı Tabasco
  • 3 yemek kaşığı esmer şeker
  • ¾ çay kaşığı paprika
  • ¾ çay kaşığı tuz
  • 1 yemek kaşığı balzamik sirke
  • 3/8 çay kaşığı kırmızı biber
  • 2 yemek kaşığı acı sos
Hazırlanışı:
Bütün malzemeleri iyice karıştırın ve pişmiş kanatların üzerini iyice bu sosla kaplayın.

Buffalo wings sosu
Malzemeler:
  • 2/3 fincan acı biber sosu
  • ½ fincan soğuk tereyağı
  • 1 ½ yemek kaşığı beyaz sirke
  • ¼ çay kaşığı Worcestershire
  • ¼ çay kaşığı acı biber
  • 1/8 çay kaşığı sarımsak tozu
  • Tuz
Hazırlanışı:
Bütün malzemeleri bir tencerede karıştırın ve orta ateşte ısıtın. Baloncuklar çıkmaya başlayınca altını kısın ve biraz bekledikten sonra ocaktan alın. Tavukları servis etmeden önce sosla kaplayın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder