Hardallı sos
Malzemeler:
- 1 baton tereyağı
 - 4 fincan sarı hardal
 - 2 fincan elma sirkesi
 - 2 çay kaşığı soğan tozu
 - 3 ölçek acı biber sosu
 
Hazırlanışı:
Tereyağını orta ateşte eritin, sonra hardalı, sirkeyi,
soğan tozunu, acı sosu ve tuz, karabiberi ekleyin. İyice karıştırın ve ateşi
kısığa alın. 5 dakika boyunca içten içe kaynatın ve üzerini kapadıktan sonra
buzdolabında bir gece bekletin. Ertesi gün tavuk kanatlarınızı servis etmeden
önce sosa bulayın.
Sarımsak ve
parmesanlı sos
Malzemeler:
- ½ fincan erimiş tereyağı
 - ½ rendelenmiş parmesan
 - 1 çay kaşığı sarımsak tozu
 - ½ çay kaşığı soğan tuzu
 - ¼ çay kaşığı biber
 
Hazırlanışı:
Bütün malzemeleri karıştırın ve pişmiş kanatların
üzerini bu sosla kaplayın.
Hooter’s acı
sosu
Malzemeler:
- 1 ½ fincan erimiş tereyağı
 - ½ fincan ve 2 yemek kaşığı Tabasco
 - 3 yemek kaşığı esmer şeker
 - ¾ çay kaşığı paprika
 - ¾ çay kaşığı tuz
 - 1 yemek kaşığı balzamik sirke
 - 3/8 çay kaşığı kırmızı biber
 - 2 yemek kaşığı acı sos
 
Hazırlanışı:
Bütün malzemeleri iyice karıştırın ve pişmiş kanatların üzerini iyice bu sosla kaplayın.
Buffalo
wings sosu
Malzemeler:
- 2/3 fincan acı biber sosu
 - ½ fincan soğuk tereyağı
 - 1 ½ yemek kaşığı beyaz sirke
 - ¼ çay kaşığı Worcestershire
 - ¼ çay kaşığı acı biber
 - 1/8 çay kaşığı sarımsak tozu
 - Tuz
 
Hazırlanışı:
Bütün malzemeleri bir tencerede karıştırın ve orta ateşte ısıtın.
Baloncuklar çıkmaya başlayınca altını kısın ve biraz bekledikten sonra ocaktan
alın. Tavukları servis etmeden önce sosla kaplayın.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder