Hardallı sos
Malzemeler:
- 1 baton tereyağı
- 4 fincan sarı hardal
- 2 fincan elma sirkesi
- 2 çay kaşığı soğan tozu
- 3 ölçek acı biber sosu
Hazırlanışı:
Tereyağını orta ateşte eritin, sonra hardalı, sirkeyi,
soğan tozunu, acı sosu ve tuz, karabiberi ekleyin. İyice karıştırın ve ateşi
kısığa alın. 5 dakika boyunca içten içe kaynatın ve üzerini kapadıktan sonra
buzdolabında bir gece bekletin. Ertesi gün tavuk kanatlarınızı servis etmeden
önce sosa bulayın.
Sarımsak ve
parmesanlı sos
Malzemeler:
- ½ fincan erimiş tereyağı
- ½ rendelenmiş parmesan
- 1 çay kaşığı sarımsak tozu
- ½ çay kaşığı soğan tuzu
- ¼ çay kaşığı biber
Hazırlanışı:
Bütün malzemeleri karıştırın ve pişmiş kanatların
üzerini bu sosla kaplayın.
Hooter’s acı
sosu
Malzemeler:
- 1 ½ fincan erimiş tereyağı
- ½ fincan ve 2 yemek kaşığı Tabasco
- 3 yemek kaşığı esmer şeker
- ¾ çay kaşığı paprika
- ¾ çay kaşığı tuz
- 1 yemek kaşığı balzamik sirke
- 3/8 çay kaşığı kırmızı biber
- 2 yemek kaşığı acı sos
Hazırlanışı:
Bütün malzemeleri iyice karıştırın ve pişmiş kanatların üzerini iyice bu sosla kaplayın.
Buffalo
wings sosu
Malzemeler:
- 2/3 fincan acı biber sosu
- ½ fincan soğuk tereyağı
- 1 ½ yemek kaşığı beyaz sirke
- ¼ çay kaşığı Worcestershire
- ¼ çay kaşığı acı biber
- 1/8 çay kaşığı sarımsak tozu
- Tuz
Hazırlanışı:
Bütün malzemeleri bir tencerede karıştırın ve orta ateşte ısıtın.
Baloncuklar çıkmaya başlayınca altını kısın ve biraz bekledikten sonra ocaktan
alın. Tavukları servis etmeden önce sosla kaplayın.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder