29 Ocak 2019 Salı

Kış sebzeleri çorbası


Malzemeler
  • 200 gr. pırasa
  • 200 gr. havuç
  • 200 gr. Brüksel lahanası
  • 200 gr. patates
  • 125 gr. kereviz
  • 40 gr. tereyağı
  • 5 diş sarımsak
  • 1 orta boy kuru soğan
  • 1 çorba kaşığı köri
  • 2 bıçak ucu toz zencefil
  • 280 gr. Hindistancevizi kreması
  • 1,5 lt. Et suyu (Ya da 3 tablet et suyu)

Yapılışı
Brüksel lahanası hariç sayılan bütün sebzeleri iri, tavla zarı büyüklüğünde doğrayın. Yemeklik doğranmış soğanı dövülmüş sarımsakları yağda ölene kadar kavurun. Sonra bu soğanlı sarımsaklı yağa bütün sebzeleri katarak beş dakika kadar kavurun. Üzerine hazırladığınız et suyunu katarak 20 dakika pişirin. Sebzeler fazla yumuşamadan yenecek kıvama gelmelidir. Şimdi çorbanıza köriyi, zencefili hindistan cevizi kremasını katarak bir taşım kaynatın. Fazla kaynatırsanız krema kesilir. Tuz karabiberi unutmayın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder