Balık
Teriyaki
Malzemeler:
- ¼ bardak light esmer şeker
- ¼ bardak soya sosu
- 1 ½ yemek kaşığı mısır nişastası
- 3 yemek kaşığı pirinç sirkesi
- 4 adet balık filetosu
Hazırlanışı:
1. Tavanızı önceden ısıtın.
2. Mısır nişastasını 1 yemek kaşığı soğuk suda eritin.
3. Esmer şekeri, soya sosunu, pirinç sirkesini ve
erimiş mısır nişastasını derin bir tavaya alın ve iyice karıştırın.
4. Karışımı kaynatın ve karışım koyulaşana kadar
karıştırın (2 dakika kadar).
5. Her bir balık filetosunu bu sosla iyice kaplayın
sonra balıkları pişirme kağıdının üzerine koyun.
6. Balıklarınızı tavada iyice pişirin ve arada (2-3
defa) biraz daha soslayın.
7. Balıklar piştiklerinde onları tabağa alın ve
üzerlerine biraz daha sos gezdirin.
Körili Armut
Salatası
Malzemeler:
- 1 çay kaşığı şeker
- 2 çay kaşığı köri tozu
- 2 yemek kaşığı elma sirkesi
- ½ bardak ekşi krema
- ½ baş lahana
- 1 adet olgun armut
- 1 adet havuç
- ¼ orta boy kırmızı soğan
- ¼ doğranmış taze maydonoz
Hazırlanışı :
1. Sirke, şeker, köri tozunu bir kasede karıştırın.
2. Üzerine ekşi kremayı katın ve bir daha karıştırın.
3. Sonrasında salata karışımınızı hazırlayın.
4. Malzemeleri şeritler halinde, ince ince doğrayın ve
bir kasede karıştırın.
5. Servisten hemen önce sosu ekleyin ve dilerseniz tuz
ekleyerek servis edin.
Mercimekli
Dahl
Malzemeler :
- 250 gr. Mercimek
- 1 çay kaşığı zerdeçal
- 1 çay kaşığı toz kimyon
- 1 adet soğan
- ¼ çay kaşığı tuz
- 1 yemek kaşığı ayçiçek yağı
- Kişniş (isteğe bağlı)
Hazırlanışı :
1. 800 ml. suda mercimekleri haşlayın.
2. Kaynamaya başladıktan birkaç dakika sonra köpük
oluşursa köpükleri alın ve zerdeçalla tuzu ekleyin.
3. Ocağı kısın ve 15 dakika kadar mercimekleri kısık
ateşte kaynatmaya devam edin.
4. Mercimekler koyu kıvamlı bir çorbaya dönüşünce
altını kapatın.
5. Bir kızartma tavasında ayçiçek yağını ısıtın ve
kimyonu ekleyin.
6. Soğanlarınızı iyice doğrarken bu karışım kısık
ateşte ısınmaya devam etsin.
7. Sonra soğanları da tavaya atın ve altın rengine
dönene kadar pişirmeye devam edin.
8. Bir sonraki adımda soğanları mercimeklere ekleyin
ama karıştırmayın.
9. Mercimeklerin olduğu tavanın üstünü kapatın ve 5
dakika daha pişirin.
10. Karıştırıp servis edin.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder