8 Ocak 2019 Salı

Egzotik Yemekler


Balık Teriyaki
Malzemeler:
  • ¼ bardak light esmer şeker
  • ¼ bardak soya sosu
  • 1 ½ yemek kaşığı mısır nişastası
  • 3 yemek kaşığı pirinç sirkesi
  • 4 adet balık filetosu
Hazırlanışı:
1. Tavanızı önceden ısıtın.
2. Mısır nişastasını 1 yemek kaşığı soğuk suda eritin.
3. Esmer şekeri, soya sosunu, pirinç sirkesini ve erimiş mısır nişastasını derin bir tavaya alın ve iyice karıştırın.
4. Karışımı kaynatın ve karışım koyulaşana kadar karıştırın (2 dakika kadar).
5. Her bir balık filetosunu bu sosla iyice kaplayın sonra balıkları pişirme kağıdının üzerine koyun.
6. Balıklarınızı tavada iyice pişirin ve arada (2-3 defa) biraz daha soslayın.
7. Balıklar piştiklerinde onları tabağa alın ve üzerlerine biraz daha sos gezdirin.

Körili Armut Salatası
Malzemeler:
  • 1 çay kaşığı şeker
  • 2 çay kaşığı köri tozu
  • 2 yemek kaşığı elma sirkesi
  • ½ bardak ekşi krema
  • ½ baş lahana
  • 1 adet olgun armut
  • 1 adet havuç
  • ¼ orta boy kırmızı soğan
  • ¼ doğranmış taze maydonoz
Hazırlanışı :
1. Sirke, şeker, köri tozunu bir kasede karıştırın.
2. Üzerine ekşi kremayı katın ve bir daha karıştırın.
3. Sonrasında salata karışımınızı hazırlayın.
4. Malzemeleri şeritler halinde, ince ince doğrayın ve bir kasede karıştırın.
5. Servisten hemen önce sosu ekleyin ve dilerseniz tuz ekleyerek servis edin.

Mercimekli Dahl
Malzemeler :
  • 250 gr. Mercimek
  • 1 çay kaşığı zerdeçal
  • 1 çay kaşığı toz kimyon
  • 1 adet soğan
  • ¼ çay kaşığı tuz
  • 1 yemek kaşığı ayçiçek yağı
  • Kişniş (isteğe bağlı)
Hazırlanışı :
1. 800 ml. suda mercimekleri haşlayın.
2. Kaynamaya başladıktan birkaç dakika sonra köpük oluşursa köpükleri alın ve zerdeçalla tuzu ekleyin.
3. Ocağı kısın ve 15 dakika kadar mercimekleri kısık ateşte kaynatmaya devam edin.
4. Mercimekler koyu kıvamlı bir çorbaya dönüşünce altını kapatın.
5. Bir kızartma tavasında ayçiçek yağını ısıtın ve kimyonu ekleyin.
6. Soğanlarınızı iyice doğrarken bu karışım kısık ateşte ısınmaya devam etsin.
7. Sonra soğanları da tavaya atın ve altın rengine dönene kadar pişirmeye devam edin.
8. Bir sonraki adımda soğanları mercimeklere ekleyin ama karıştırmayın.
9. Mercimeklerin olduğu tavanın üstünü kapatın ve 5 dakika daha pişirin.
10. Karıştırıp servis edin.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder