Malzemeler:
- 15 gr. tereyağ
- 1 yemek kaşığı zeytinyağı
- 3 diş sarımsak (soyulmuş ve ezilmiş)
- 2 adet kırmızı biber (çekirdekleri çıkartılmış ve dilimlenmiş)
- 1 kg. taze midye
- 150 ml. beyaz şarap
- 6 yemek kaşığı doğranmış maydanoz
- Taze çekilmiş karabiber
- Kıtır ekmek
Hazırlanışı:
1.
Midyelerinizin kabuklarını fırçalayarak ve sakallarını ayırarak midyeleri temizleyin.
2.
Kabuklarına hafifçe vurarak midyelerin sağlam olup olmadıklarını kontrol edin.
3. Ağzı
iyice kapanan büyük bir tencerede tereyağını ve zeytinyağını beraber ısıtın ve
sonra sarımsakla biberlerinizi ekleyerek, 2 dakika pişirin.
4. Midyeleri
tencereye atın ve beyaz şarabı da ekleyerek kaynatın. Kaynama noktasına gelince
kapağını kapatın ve içten içe kaynayacak şekilde 5 dakika pişirin.
5. Bütün
midyelerin kapakları açılmış olmalı, kapalı kalanları çöpe atın çünkü onlar
yenilecek kıvama gelmezler.
6. Isıtılmış
tabaklara yerleştirdiğiniz midyelerin üzerine taze karabiber ve maydanoz serpiştirin.
7. Yanında kıtır ekmekle servis edin.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder