27 Ocak 2019 Pazar

Dumanlı Göz Makyajı


Dumanlı gözler uzun bir süredir moda ve öyle de kalacak gibi görünüyor. İşte mükemmel dumanlı gözler için adım adım talimatlar:
Mükemmel dumanlı gözlerin sırrı uygun karışımdır. Renklerin kusursuz bir biçimde karıştığından emin olmalısınız. Ayrıca ana açık renkleri, zengin koyu tonlarla eşleştirmeniz de oldukça önemlidir. Hoş renk birleşimleri arasında, yumuşak altın ana rengin üzerine mor, şampanya ana rengin üzerine parlak mavi ve şeftali ana rengin üzerine yeşil renk sayılabilir.
Aşağıdaki talimatları izleyerek, on dakikada dumanlı gözlere kavuşabilirsiniz.
Göz kapaklarını hazırlayın
Göz farınızın, gün içerisinde göz kapağı kıvrımlarınıza akmasını önlemenin yolu, göz kapaklarınızı yağsız tutmaktan geçer. Bunun için işe göz farı temeliyle (“primer” ya da ”astar boya” olarak da bilinir) başlamanız gerekir. Primeri göz kapağınızın tamamına sürün ve bir sonraki adıma geçmeden önce kurumasını bekleyin.
Göz kalemini uygulayın
Tipik siyah, kahverengi ya da gri dumanlı gözler istiyorsanız, göz kaleminizi kirpik çizgisine uygulayın ve çektiğiniz çizginin, göz kapağınızın tam ortasında biraz daha kalın olmasına özen gösterin. Mücevher tonlu gözler istiyorsanız (menekşe rengiyle mükemmel dumanlı gözlere sahip olabilirsiniz) gözlerinize mor, mavi ya da koyu yeşil göz kalemi sürün.
Rengi alt kirpiklerde karıştırın
Dumanlı gözlerin asıl sırrı olan alt göz kapağına sürülecek rengi dağıtmak daha kolay olacağı için, göz kalemi kullanın. Göz kalemiyle, alt göz kapağınıza çizgiyi çektikten sonra parmağınızla çizgiyi dağıtın. Tam bir dağınıklık etkisi için bu noktada bir miktar göz farı da kullanabilirsiniz.
Açık ana rengi uygulayın
Daha önce de söylediğimiz gibi dumanlı gözlerin sırrı açık renkle daha koyu bir rengi eşleştirmektir. Birçok kadın ana açık renk için krema ya da köpük rengini tercih etmektedir. Kaş kemiğinize hafif, parlak bir göz farı sürün. Bazı markaların nemli köpüğümsü kıvamı uzun süre gözde kalır, bu yüzden bu markaları tercih etmeniz sizin için daha iyi olacaktır. Göz farları için boz kahve ve inci bu yazın favori renklerinden.
Koyu renk uygulayın
Artık ana rengi ve göz kalemini uyguladığınıza göre duman etkisini vermeye başlayabilirsiniz. Bunun için daha koyu renkli bir göz farına ihtiyacınız olacak. Bir göz farı fırçasıyla, koyu rengi kirpik çizginizden başlayarak karıştırın. Rengi, göz kapağınıza sürdüğünüz göz kalemi kaybolana kadar uyguladığınızdan emin olun. Koyu rengi göz kapağı kıvrımlarında bitirin.
Koyu rengi uygulayın ancak bu koyu rengin göz kapağı kıvrımlarınızın altında olmasına dikkat edin.
Makyajınızı kontrol edin
İki göz kapağınızdaki rengin birbiriyle eşit olduğundan emin olun. Gerekirse renkleri karıştırmak için pamuklu çubuklardan kullanabilirsiniz.
Birkaç kat maskara sürerek makyajınızı bitirin
Kirpiklerinizin kalın ve koyu olması için birkaç kat maskara sürün. Kendiliğinden uzun ve kıvrımlı kirpiklere sahip değilseniz, maskara sürmeden önce kirpiklerinizi kıvırın.
Birkaç tavsiye:
1. Dumanlı gözlere sahip olmak için bu tavsiyeleri izleyecekseniz, dudaklarınıza ruj sürmemeye özen gösterin. Ağır makyaj yaparken (dumanlı gözler ya da kırmızı ruj gibi) dikkati ya gözlere ya da dudaklara çekmelisiniz. Angelina Jolie’yi düşünün; ya kocaman gözleriyle ya da kocaman dudaklarıyla oynuyor, asla ikisiyle aynı anda değil. İkisini de aynı anda ortaya çıkarsaydı, bir palyaço gibi görünürdü.
2. Biraz eğlence olsun diye mavi ya da mor maskara kullanabilirsiniz. Bunlar mavi gözlerin “gerçekten ortaya çıkmasını” sağlar.
3. Göz kalemi illa ki kalem şeklinde olmak zorunda değil. Makyaj uzmanları göz farının da harika bir şekilde göz kalemi yerine kullanılabileceğini söylüyorlar. Bunun için far fırçasının ıslatın ve koyu renk farın içine batırın. Bu kirpiklerinize derin ve düzgün bir çizgi çekmenize yardımcı olacaktır. Aynı şekilde farınızı ıslatmadan da bu işi yapabilirsiniz. Ancak her halükarda dumanlı gözler için göz kalemi gereklidir.
4. Bu sene mücevher tonlarıyla gözleri dumanlı yapmak oldukça moda (mavi gözlü kızlar için mavi renk ideal!) ancak koyu kahve ve siyahtan uzak durun. Bunların yerine, koyu mor, altın kahve ya da bu tarz canlı renkleri tercih edin.
İhtiyacınız olanlar:
  • Bir göz primeri (astarı)
  • Biri açık, ikincisi koyu, iki göz ton farı
  • Bir göz kalemi (Aslında göz kalemine çok da ihtiyacınız yok, fakat kalem gölgenin yerli yerinde olmasını sağlamak için gerçekten mükemmel bir tercih olacaktır.)
  • Makyaj fırçaları
  • Maskara

İşte bu kadar, ayıracağınız on dakika ile dumanlı gözlere ve çok daha etkili bakışlara sahip olabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder