11 Ocak 2019 Cuma

Kışın Bol Bol Tüketmeniz Gereken Vitaminli Besinler


Portakal
Kış ve C vitamini deyince akla ilk gelen meyve olan portakalı salatalarınızda, atıştırmalık olarak ya da smoothielerinizde bol bol tüketin.
Ananas
C vitamini açısından zengin olan ananas, aynı zamanda son derece lezzetlidir. İçeriğindeki enzimler sindirim sisteminizi düzenler, şişkinliği önler ve vücudunuzun su ihtiyacını karşılar. Fakat bu meyvenin yüksek oranda şeker içerdiğini aklınızdan çıkartmayın.
Etli ve zarlı kabuksuz meyveler
Bütün bu tip meyveler C vitamini açısından zengindirler ve fazla şeker içermezler. Çilek, ahududu, yabanmersini… tercihiniz ne olursa olsun C vitamini de içerecektir. Bu meyveleri bol bol tüketin ve sağlıklı kalın.
Marul
C vitamini açısından zengin olan marul, A ve K vitaminleri açısından da zengindir.
Tatlı patates
Mükemmel C, A, B-12 ve B-6 vitamini kaynağı olan tatlı patatesler lif açısından da zengindirler. Ayrıca yüksek oranda potasyum içerdikleri için şişkinliği, eklem ağrılarını ve baş ağrılarını da önler.
Salatalık
C vitamini açısından zengin olan bir diğer besin salatalıktır. Salatalığı pek çok şekilde kullanabilirsiniz. Üstelik salatalık, mide iltihaplanmasına da iyi gelir.
Domates
İçeriğindeki antioksidan, likopen ve C vitamini onu her gün tüketmeniz için en iyi nedenler! Unutmamanız gereken bir nokta ise domatesin ısıtıldığı zaman C vitamini oranının azaldığıdır.
Kırmızı dolmalık biber
Doğal olarak tatlı, düşük şeker oranına sahip kırmızı dolmalık biberler, C vitamini açısından da zengindirler. Salatanıza, yemeklerinize, çorbanıza ekleyin ya da atıştırın. Seçim sizin!
Havuç
C vitamini, beta-karoten, magnezyum ve lif açısından zengin olan havuç, immün sisteminizin sağlıklı kalmasını sağlar ve gözleriniz için faydalıdır.
Vişne
Yüksek oranda C vitamini içeren, iyileştirici özelliği olan vişneyi tüketmeyi ihmal etmeyin.
Turp
Pek çok kişi turp sevmez ama turp, son derece sağlıklı bir besindir. İyi bir C vitamini kaynağıdır ve patates gibi fırında pişirilebilir, salataya eklenebilir ya da soslarda kullanılabilir. Turbun, antiviral özelliği bulunmaktadır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder