30 Ocak 2019 Çarşamba

Stresten Arınmanın 8 Doğal Yolu


Banyo yapın
Küvete yatmak ve uzanmak dinginlik verir. Uzmanlar, banyonun bize anne rahminde geçirdiğimiz zamanı hatırlattığını ve rahatlatıcı etkisinin buradan geldiğini söylüyorlar. Banyonuza, lavanta gibi rahatlatıcı yağlar katmak aromatik mumlar yakmak sizi tam anlamıyla rahatlatacaktır.
Lavanta dekorasyonu
Bu bitkinin rahatlatıcı etkisi herkes tarafından bilinmektedir. Kalp atışlarınızı yavaşlatıcı, tansiyonunuzu düşürücü etkisiyle lavanta, uyumanıza da yardımcıdır. Kuru lavantayı bir vazoya koyarak yatağınızın baş ucunda tutun ya da oda spreyinizi lavantalı tercih edin.
Kendinize ayak masajı yapın
Refleksoloji alternatif bir tedavi yöntemidir ve vücudun farklı bölgelerine basınç uygulanarak gerçekleştirilir. Stres hatta migreni bile yatıştırıcı özelliğe sahiptir. Ayak parmaklarınızın alt kısmına, başınıza ve ayak tabanınıza masaj yapmak sizi rahatlatacaktır.
Kendinize baş masajı yapın
Saçlarınızı şampuanlayınca kendinizi nasıl da iyi hissedersiniz değil mi? Stresi azaltmak için tıpkı başınızı şampuanlarkenki gibi, kendi kendinize masaj yapın.
İsveç masajı yaptırın
Her masaj aynı değildir. İsveç masajı, stresi atmak için idealdir. Fırsatınız ve bütçeniz uygunsa, kendinizi stresli hissettiğiniz zamanlarda İsveç masajı yaptırabilirsiniz.
Çikolata kaplı çilek yiyin
Stresliyken canınız tatlı isteyebilir. İçi şeker dolu besinler tüketmek yerine bitter çikolataya batırılmış çilek yiyin. Çileğin içindeki C vitamini vücudunuza zarar veren serbest radikallerle savaşmaya yardım ederken bitter çikolata da stres hormonlarınızı azaltır.
Papatya çayı için
Papatya çayı yatıştırıcı etkisi ile bilinir. Araştırmalar, papatya çayının tıpkı Valium gibi etki ettiğini kanıtlamıştır.
Saunaya girin
Eğer gittiğiniz spor salonunda sauna ya da buhar odası varsa mutlaka bundan faydalanın. Vücudunuz ısındığında hem kaslardaki gerginlik hem de endişe hissi azalır. Bu sayede moralinizde yükselme olur. Kısacası sıcak ortamlar, stresi atmak için idealdir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder