12 Ocak 2019 Cumartesi

Saçlar için Tamamen Doğal 5 Bitkisel Bakım


Parlak saçlar için bal
Işıl ışıl sağlıkla parlayan saçlara sahip olmak için bir çay kaşığı balla 4 su bardağı sıcak suyu karıştırın. Hazırladığınız bu karışımı duş sırasında, şampuandan sonra saç uçlarınıza uygulayın. Saçlarınızı durulamadan kurutun. Işıl ışıl parladığını göreceksiniz.
Güçlü saçlar için zeytinyağı
Saçlar için bitkisel bakım ürünlerinin başında zeytinyağı geliyor. Yarım fincan balla yarım fincan zeytinyağını karıştırın. Bu karışımı saç dipleriniz de dahil olmak üzere tüm saçınıza yedirin. Bone takıp yarım saat bekledikten sonra şampuanla durulayın. Kuru saçlar için mükemmel bir bakım maskesi olan bu karışımla kısa zamanda güçlü saçlara sahip olacaksınız.
Kepeği önlemek için ısırganotu
Isırganotu, saçlara parlaklık ve canlılık vermenin yanı sıra kepek problemini de ortadan kaldırıyor. Bir tutam taze ya da kuru ısırganotunu üç su bardağı suda yaklaşık beş dakika haşlayın. Soğumasını bekleyip süzün. Temiz saça uygulayıp yarım saat bekledikten sonra ılık suyla durulayın. Çok kuru saçlara sahipseniz bu karışımı uygulamadan önce saçlarınızı şampuanlamanızı öneriyoruz. Saçlar için bitkisel bakımlar arasında yer alan ısırganotunun, kepeği birkaç kullanımda azalttığını siz de fark edeceksiniz.
Gür saçlar için soğan
Saç dökülme sorunu olanların sıklıkla başvurduğu bir yöntem olan soğan kürü, yapımı ve uygulanışı biraz zahmetli gibi gözükse de oldukça etkili bir uygulama. Bir adet soğanı rendeleyin. İçine ikişer tatlı kaşığı çörekotu ve hintyağı, bir çay kaşığı çam terebentin ekleyip karıştırın. Bu karışımı haftada bir kez parmak uçlarınızla saç diplerinize yedirerek sürün. Başınızı streç filmle sarın. Yarım saat bekledikten sonra ılık suyla durulayın. Saç dökülmelerinizin zamanla azaldığını göreceksiniz.
Kırılmaları önlemek için ceviz yağı
Saçlarınızı uzatmak istiyorsunuz ama o kadar kırık var ki bir türlü olmuyor. Saçlar için bitkisel bakım çözümlerinden olan ceviz yağı bu sorununuzu çözebilir. Birer çay kaşığı ceviz yağı, pul biber, keten tohumu yağını, bir yumurta sarısı ve iki tatlı kaşığı biberiye yağıyla karıştırıp masaj yaparak saç diplerinize sürün. On beş dakika kadar bekleyip şampuanla yıkayın. Güçlü saçlara sahip olmak bu kadar kolay!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder