10 Ocak 2019 Perşembe

Keçi Peynirli, Kavrulmuş Üzümlü ve Cevizli Bruschette


Malzemeler: 
  • 10 adet üzüm (çekirdeksiz, herhangi bir çeşit) 
  • 1 küçük avuç kekik yaprağı 
  • Sızma zeytinyağı 
  • Parçacık deniz tuzu ve karabiber 
  • 10 adet yarım ceviz içi 
  • 2 kalın dilim ekmek 
  • 1/2 diş sarımsak  
  • 1 büyük avuç yumuşak keçi peyniri 
  • Akıcı bal 
Hazırlanışı: 
  1. Fırınınızı önceden 190 derecede ısıtın. İki adet fırın tepsiniz olsun, biri üzümler, diğeri cevizler için. 
  2. Üzümleri ilk tepsiye serpiştirin, aralarına taze kekik yapraklarının hemen hepsini katın, biraz zeytinyağı ve tuz ve karabiber ekleyin. 
  3. Tepsiyi birkaç kere sallayarak üzümlerin üzerlerinin iyice zeytinyağına bulanmasını sağlayın ve renkleri değişene kadar 10-15 dakika fırında tutun. 
  4. Cevizleri de biraz zeytin yağıyla karıştırın ve 5-6 dakika fırında bekletin. 
  5. İki tepsiyi de fırından çıkartıp bir köşeye koyun. 
  6. Ekmeklerinizi kızartın ki kıtır kıtır olsunlar ama içlerinin de biraz yumuşak kalmasını sağlayın. 
  7. Her dilimin bir yüzeyini sarımsakla ovalayın, sarımsak, ekmeğin sıcak yüzeyinde erisin. 
  8. Ekmeklerin üzerine biraz zeytinyağı serpiştirin. 
  9. Keçi peynirini de ufalayarak, ekmeğin üzerine serpiştirin. 
  10. Kavurduğunuz üzüm ve cevizleri ekleyin. Serpiştirirken üzüm ve cevizler hala biraz sıcak olmalı. 
  11. Hepsinin üzerine biraz bal ekleyin ve en tepeye kalan kekik yapraklarını da serpiştirerek servis edin. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder