Malzemeler:
- 10 adet üzüm (çekirdeksiz, herhangi bir çeşit)
- 1 küçük avuç kekik yaprağı
- Sızma zeytinyağı
- Parçacık deniz tuzu ve karabiber
- 10 adet yarım ceviz içi
- 2 kalın dilim ekmek
- 1/2 diş sarımsak
- 1 büyük avuç yumuşak keçi peyniri
- Akıcı bal
Hazırlanışı:
- Fırınınızı önceden 190 derecede ısıtın. İki adet fırın tepsiniz olsun, biri üzümler, diğeri cevizler için.
- Üzümleri ilk tepsiye serpiştirin, aralarına taze kekik yapraklarının hemen hepsini katın, biraz zeytinyağı ve tuz ve karabiber ekleyin.
- Tepsiyi birkaç kere sallayarak üzümlerin üzerlerinin iyice zeytinyağına bulanmasını sağlayın ve renkleri değişene kadar 10-15 dakika fırında tutun.
- Cevizleri de biraz zeytin yağıyla karıştırın ve 5-6 dakika fırında bekletin.
- İki tepsiyi de fırından çıkartıp bir köşeye koyun.
- Ekmeklerinizi kızartın ki kıtır kıtır olsunlar ama içlerinin de biraz yumuşak kalmasını sağlayın.
- Her dilimin bir yüzeyini sarımsakla ovalayın, sarımsak, ekmeğin sıcak yüzeyinde erisin.
- Ekmeklerin üzerine biraz zeytinyağı serpiştirin.
- Keçi peynirini de ufalayarak, ekmeğin üzerine serpiştirin.
- Kavurduğunuz üzüm ve cevizleri ekleyin. Serpiştirirken üzüm ve cevizler hala biraz sıcak olmalı.
- Hepsinin üzerine biraz bal ekleyin ve en tepeye kalan kekik yapraklarını da serpiştirerek servis edin.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder