Malzemeler: 
- 10 adet üzüm (çekirdeksiz, herhangi bir çeşit)
 - 1 küçük avuç kekik yaprağı
 - Sızma zeytinyağı
 - Parçacık deniz tuzu ve karabiber
 - 10 adet yarım ceviz içi
 - 2 kalın dilim ekmek
 - 1/2 diş sarımsak
 - 1 büyük avuç yumuşak keçi peyniri
 - Akıcı bal
 
Hazırlanışı: 
- Fırınınızı önceden 190 derecede ısıtın. İki adet fırın tepsiniz olsun, biri üzümler, diğeri cevizler için.
 - Üzümleri ilk tepsiye serpiştirin, aralarına taze kekik yapraklarının hemen hepsini katın, biraz zeytinyağı ve tuz ve karabiber ekleyin.
 - Tepsiyi birkaç kere sallayarak üzümlerin üzerlerinin iyice zeytinyağına bulanmasını sağlayın ve renkleri değişene kadar 10-15 dakika fırında tutun.
 - Cevizleri de biraz zeytin yağıyla karıştırın ve 5-6 dakika fırında bekletin.
 - İki tepsiyi de fırından çıkartıp bir köşeye koyun.
 - Ekmeklerinizi kızartın ki kıtır kıtır olsunlar ama içlerinin de biraz yumuşak kalmasını sağlayın.
 - Her dilimin bir yüzeyini sarımsakla ovalayın, sarımsak, ekmeğin sıcak yüzeyinde erisin.
 - Ekmeklerin üzerine biraz zeytinyağı serpiştirin.
 - Keçi peynirini de ufalayarak, ekmeğin üzerine serpiştirin.
 - Kavurduğunuz üzüm ve cevizleri ekleyin. Serpiştirirken üzüm ve cevizler hala biraz sıcak olmalı.
 - Hepsinin üzerine biraz bal ekleyin ve en tepeye kalan kekik yapraklarını da serpiştirerek servis edin.
 
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder