Rafadan
yumurta
- Oda sıcaklığındaki yumurtalarınızı, soğuk su ve tuz dolu tencerenizi hazırlayın. Yumurtaların kabuklarında çatlak olmamasına dikkat edin.
 - Bir kaşık yardımıyla yumurtaları suya koyun. Yumurtaların hiçbir yerinin suyun dışında kalmadığından emin olun.
 - 4 dakika boyunca yumurtalarınızı haşlayın. Daha çok pişmelerini tercih ediyorsanız, 5 dakika da haşlayabilirsiniz.
 
Lop
(haşlanmış katı) yumurta
- Yumurtalarınızı bir tencere dolusu soğuk suya yerleştirin ve kaynatmaya başlayın.
 - 8 dakika boyunca yumurtalarınızı kaynatın.
 - Kaynadıktan sonra suyu dökün ve yumurtalarınızı soğuk sudan iyice geçirin ki yumurtalarınız pişmeye devam etmesinler.
 
Çırpılmış
yumurta
- Yumurtalarınızı biraz süt ya da krema, tuz ve karabiberle çırpın. Başka bir malzeme daha katmak isterseniz (somon, mısır ya da maydanoz gibi) bu işlem sırasında içine onları da katın.
 - Bir küçük parça tereyağını yapışmayan bir tavada eritin ve yağınız eriyip cızırdamaya başladığında, tahta bir kaşık kullanarak yumurtanızı tavaya ekleyin ve karışım kıvamını bulana kadar kibarca karıştırın.
 - Karışım son haline gelmeden önce eklemek istediğiniz bir şey varsa ekleyin ve sonra yumurtanızı bir tabağa alın ve sıcak olarak servis edin.
 
Yağda
yumurta
- Az miktarda bitkisel yağı ve tereyağını yapışmaz bir tavada ısıtın
 - Yumurtalarınızı bir kaba kırın, dikkat edin ki sarıları dağılmasın. Daha sonra kibarca tavaya dökün.
 - Yumurtanızın sarılı kısmını çok nazik bir şekilde tavanızdaki yağ ile yağlayın ki yumurta sarınız da pişsin.
 
Çılbır
- Yumurtalarınızın iyice taze olduğuna emin olun ve onları oda sıcaklığına getirin. Yumurta sarılarının bozulmamasına dikkat ederek, her yumurtayı aynı kaba kırın.
 - Tencerenizi 10cm kadar su ile doldurun ve her litre suya karşılık 1 yemek kaşığı kadar beyaz sirke ekleyin.
 - Su kaynamaya başlayınca metal bir kaşık ile suyu karıştırarak bir anafor yaratın. Bu anaforun yavaşlamasına izin verin ve kibar bir şekilde yumurtanızı anaforun ortasından suya bırakın ve 3-4 dakika kadar bekleyin
 - Yumurtanızı delikli bir kaşık ile sudan çıkarın ve kuru ve temiz bir kumaşın üzerine yerleştirin. Diğer yumurtalarla da aynı işlemi yapın.
 
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder