16 Ocak 2019 Çarşamba

Yumurta Pişirme Yöntemleri


Rafadan yumurta
  • Oda sıcaklığındaki yumurtalarınızı, soğuk su ve tuz dolu tencerenizi hazırlayın. Yumurtaların kabuklarında çatlak olmamasına dikkat edin.
  • Bir kaşık yardımıyla yumurtaları suya koyun. Yumurtaların hiçbir yerinin suyun dışında kalmadığından emin olun.
  • 4 dakika boyunca yumurtalarınızı haşlayın. Daha çok pişmelerini tercih ediyorsanız, 5 dakika da haşlayabilirsiniz.
Lop (haşlanmış katı) yumurta
  • Yumurtalarınızı bir tencere dolusu soğuk suya yerleştirin ve kaynatmaya başlayın.
  • 8 dakika boyunca yumurtalarınızı kaynatın.
  • Kaynadıktan sonra suyu dökün ve yumurtalarınızı soğuk sudan iyice geçirin ki yumurtalarınız pişmeye devam etmesinler.
Çırpılmış yumurta
  • Yumurtalarınızı biraz süt ya da krema, tuz ve karabiberle çırpın. Başka bir malzeme daha katmak isterseniz (somon, mısır ya da maydanoz gibi) bu işlem sırasında içine onları da katın. 
  • Bir küçük parça tereyağını yapışmayan bir tavada eritin ve yağınız eriyip cızırdamaya başladığında, tahta bir kaşık kullanarak yumurtanızı tavaya ekleyin ve karışım kıvamını bulana kadar kibarca karıştırın. 
  • Karışım son haline gelmeden önce eklemek istediğiniz bir şey varsa ekleyin ve sonra yumurtanızı bir tabağa alın ve sıcak olarak servis edin.
Yağda yumurta
  • Az miktarda bitkisel yağı ve tereyağını yapışmaz bir tavada ısıtın
  • Yumurtalarınızı bir kaba kırın, dikkat edin ki sarıları dağılmasın. Daha sonra kibarca tavaya dökün.
  • Yumurtanızın sarılı kısmını çok nazik bir şekilde tavanızdaki yağ ile yağlayın ki yumurta sarınız da pişsin.
Çılbır
  • Yumurtalarınızın iyice taze olduğuna emin olun ve onları oda sıcaklığına getirin. Yumurta sarılarının bozulmamasına dikkat ederek, her yumurtayı aynı kaba kırın.
  • Tencerenizi 10cm kadar su ile doldurun ve her litre suya karşılık 1 yemek kaşığı kadar beyaz sirke ekleyin.
  • Su kaynamaya başlayınca metal bir kaşık ile suyu karıştırarak bir anafor yaratın. Bu anaforun yavaşlamasına izin verin ve kibar bir şekilde yumurtanızı anaforun ortasından suya bırakın ve 3-4 dakika kadar bekleyin
  • Yumurtanızı delikli bir kaşık ile sudan çıkarın ve kuru ve temiz bir kumaşın üzerine yerleştirin. Diğer yumurtalarla da aynı işlemi yapın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder