Malzemeler:
Fransız baget ekmeği
Kuşkonmaz
Yağsız ricotta peyniri (isteğe göre başka peynirde
kullanabilirsiniz)
Tuz
Karabiber
Trüf yağı (elinizde yoksa zeytinyağı da iyi ve
sağlıklı bir alternatif)
Süslemek için maydanoz
Yapılışı:
1. Öncelikle kuşkonmazları pişirin, saplarından 5cm
kadar kesin ve kestiğiniz kısmı çöpe atın.
2. Kuşkonmazları mikrodalgada zarar görmeyecek bir
kaba koyun ve içlerine yarım bardak su koyun (tabağın altını 2,5-5cm dolduracak
kadar).
3. Kuşkonmazları koyduğunuz kabın kapağını kapayın ve
kuşkonmazların, mikrodalgada 5 dakika boyunca, buharda pişmesini sağlayın.
4. Kuşkonmazınız bir yandan pişerken ızgaranızı açın
ve baget ekmeklerinizi diyagonal olarak 2,5-5 cm’lik dilimler halinde kesin.
5. Ekmeklerin üzerlerine zeytinyağı dökün ve ekmekleri
5-7 dakika boyunca, üstleri altınımsı kahverengi oluncaya kadar kızartın.
6. Kuşkonmazınızı mikrodalgadan alırken dikkatli olun,
mutlaka sıcak olacaklardır. Ellerinize tutacak eldivenlerinizi geçirin ve kabın
içindeki sıcak suyu dökün.
7. Kuşkonmazların saplarını alın ve ince dilimler
haline getirin, her crostini için aşağı yukarı 2 dilime ihtiyacınız olacak.
8. Daha sonra hazırladığınız ekmekleri bir tabağa
alın, üzerlerine bir kaşık dolusu yağsız ricotta peyniri (eğer bulamadaysanız
dilediğiniz başka bir peynirden) koyun ve en üste de kuşkonmazları yerleştirin.
9. Bu kanepelerin üstüne tuz ve karabiber ekin ve
elinizde varsa birkaç damla trüf yağı veya zeytinyağı serpiştirin.
10. Son olarak, aperatiflerinizin üzerine maydanoz
serperek servis yapın.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder