31 Ocak 2019 Perşembe

Vejeteryanlara Aperatif Önerisi: Kuşkonmazlı Crostini


Malzemeler:
Fransız baget ekmeği
Kuşkonmaz
Yağsız ricotta peyniri (isteğe göre başka peynirde kullanabilirsiniz)
Tuz
Karabiber
Trüf yağı (elinizde yoksa zeytinyağı da iyi ve sağlıklı bir alternatif)
Süslemek için maydanoz
Yapılışı:
1. Öncelikle kuşkonmazları pişirin, saplarından 5cm kadar kesin ve kestiğiniz kısmı çöpe atın.
2. Kuşkonmazları mikrodalgada zarar görmeyecek bir kaba koyun ve içlerine yarım bardak su koyun (tabağın altını 2,5-5cm dolduracak kadar).
3. Kuşkonmazları koyduğunuz kabın kapağını kapayın ve kuşkonmazların, mikrodalgada 5 dakika boyunca, buharda pişmesini sağlayın.
4. Kuşkonmazınız bir yandan pişerken ızgaranızı açın ve baget ekmeklerinizi diyagonal olarak 2,5-5 cm’lik dilimler halinde kesin.
5. Ekmeklerin üzerlerine zeytinyağı dökün ve ekmekleri 5-7 dakika boyunca, üstleri altınımsı kahverengi oluncaya kadar kızartın.
6. Kuşkonmazınızı mikrodalgadan alırken dikkatli olun, mutlaka sıcak olacaklardır. Ellerinize tutacak eldivenlerinizi geçirin ve kabın içindeki sıcak suyu dökün.
7. Kuşkonmazların saplarını alın ve ince dilimler haline getirin, her crostini için aşağı yukarı 2 dilime ihtiyacınız olacak.
8. Daha sonra hazırladığınız ekmekleri bir tabağa alın, üzerlerine bir kaşık dolusu yağsız ricotta peyniri (eğer bulamadaysanız dilediğiniz başka bir peynirden) koyun ve en üste de kuşkonmazları yerleştirin.
9. Bu kanepelerin üstüne tuz ve karabiber ekin ve elinizde varsa birkaç damla trüf yağı veya zeytinyağı serpiştirin.
10. Son olarak, aperatiflerinizin üzerine maydanoz serperek servis yapın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder