6 Ocak 2019 Pazar

Mangalda Deneyebileceğiniz Tavuk Marine Tarifleri


Ballı soyalı tavuk
Malzemeler :
  • ¼ bardak bal
  • ¼ bardak soya sosu
  • 2 yemek kaşığı sake
Hazırlanışı :
Malzemeleri karıştırın ve tavuğunuzu en az 30 dakika (bir gece boyunca da olur) bu sosta marine edin.

Çılgın tavuk marine
Malzemeler :
  • 4 adet misket limonu suyu
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 2 yemek kaşığı toz acıbiber
  • 1 çay kaşığı adaçayı
  • 1 çay kaşığı kuru güveyotu
  • 1 çay kaşığı kimyon
Hazırlanışı :
Malzemeleri birlikte karıştırın ve tabaktaki tavuğun üzerine döküp tavukları bu sosla iyile bulayın. Üzerini örtün ve 1 ½  saat, ara ara çevirerek, marine edin.

Hindistan cevizi ve limon otlu marine
Bu sosu balık ve karideste de kullanabilirsiniz.
Malzemeler :
  • 1 tutam limon otu, bölünmüş
  • 2 adet soyulmuş büyük boy taze soğan
  • 3 adet kırmızı jalapeno
  • 2 dilim taze zencefil
  • 2 diş ezilmiş sarımsak
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 500ml. hindistan cevizi sütü
  • 2 misket limonunun suyu ve kabukları
Hazırlanışı :
Mutfak robotunda limon otlarını doğrayın, sonrasında taze soğan, jalapeno, zencefil ve sarımsağı ekleyerek iyice karıştırın. Karışımı bir kaba alın ve üzerine tuz, hindistan cevizi sütü, misket limonu suyunu ve kabuklarını ekleyip karştırın. Tavuğunuzu ekleyin ve marine edin.

Hawaii usulü tavuk
Malzemeler :
  • ½ bardak ananas suyu
  • 2 yemek kaşığı ketçap
  • 2 yemek kaşığı soya sosu
  • 1 ½ çay kaşığı kabuğu soyulup ayıklanmış taze zencefil
  • 2 diş sarımsak (doğranmış)
  • 4 adet tavuk göğsü
  • Yağ
  • ¾ çay kaşığı tuz
  • ¼ çay kaşığı karabiber
  • 2 bardak pişmiş pirinç
  • ¼ bardak doğranmış taze kişniş
Hazırlanışı :
Ananas suyunu, ketçabı, soyayı, zencefili ve sarımsağı karıştırıp ağzı kapanan bir poşete koyun ve ¼ bardak kadarını ayırın. Tavukları poşete ekleyin ve buzdolabında 4 saat bekletin. Sonra tavukları poşetten çıkartın ve tuz ve karabiber ekin, tavukları pişirin ve arada marine sosunuzdan ekleyin.

Bal ve limonlu tavuk
Malzemeler :
  • ¼ bardak zeytinyağı
  • ¼ bardak misket limonu suyu
  • 2 misket limonunun kabukları
  • 2 yemek kaşığı bal
  • 1 çay kaşığı tuz
  • ½ çay kaşığı acı biber
Hazırlanışı :
Bütün malzemeleri karıştırın ve tavuğu bu sosta birkaç saat bekletin.

Korsan marinesi
Malzemeler :
  • ¼ bardak yağ
  • 1 adet doğranmış soğan
  • 2 yemek kaşığı doğranmış sarımsak
  • ½ bardak soya sosu
  • ¼ bardak kırmızı şarap sirkesi
  • ½ çay kaşığı öğütülmüş portakal kabuğu
  • ¼ bardak portakal suyu
  • 3 yemek kaşığı esmer şeker
  • 2 çay kaşığı yenibahar
  • ¾ çay kaşığı karabiber
  • ½ çay kaşığı kuru kekik
  • ½ çay kaşığı öğütülmüş karanfil
  • ½ çay kaşığı tarçın
  • 5 damla acı sos
Hazırlanışı :
Soğan ve sarımsakları yağda birkaç dakika pişirin ve bir kaseye alın. Soya sosu, sirke, portakal suyu, portakal kabuğu, esmer şeker, yenibahar, karabiber, kekik, karanfil, tarçın ve acı sosu ekleyip soğutun. Tavuğu bu sosta 2 saat dinlendirin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder