15 Ocak 2019 Salı

Sake Nedir? Nasıl İçilir?


Sake Japonlara özgü bir içkidir. Japonya’dan dünyaya yayılan alkol miktarı fazla olmayan şeffaf renkli bir içki türüdür.
Sake’nin ana maddeleri pirinç ve alkoldür. Pirincin alkol ile damıtılması sonucunda Sake ortaya çıkar.
Alkol miktarı % 12-13 civarındadır .İçimi çok kolay bir içki türüdür.
Pirinci fermente edip, alkol ilavesi ile Sake elde edilir. Soğuk ve sıcak olarak tüketilebilir.
Kışın sıcak, yazın soğuk Sakeler içilir. Tabii bunlar isteğe göre değişebilir.Sake’nin kahve fincanı kadehi vardır ve porselenden yapılmıştır.
Yanında meze olarak küçük balıklar tüketilmektedir.”Küçük yudumlarla içilen bir içki türüdür”.
Sake nasıl servis edilir?
Sake soğuk ve sıcak tüketilebilir. Sıcak Sakeler ısıtılıp servis edilirken, soğuk olanları buzla servis edilir.
Sake’nin en önemli mezeleri çiğ balık veya kurutulmuş balıktır. Servis ederken kendi Sake’nizi kendiniz koymazsınız.
Karşınızdaki sizin Sake’nizi, siz de karşınızdaki kişinin Sake’sini koyarsınız. Japonya’daki Sake geleneği böyledir.
Sake’yi her zaman için küçük kadehlerde içmelisiniz.
Sak’enin nasıl yapıldığını linkteki videolardan izleyebilirsiniz.
Bu aralar Amerika’da ve yurtdışında ‘’Sake Bomb’’ kokteyli çok popülerdir. Videosu linkte mevcuttur.
Sake Bomb’u yapmak için;
Bir kokteyl bardağına veya bira bardağına, bira koyarak, bardağın üstüne iki tane tahta stick koyarak ve Saki bardaklarını da sticklerin üstüne koyarız. Stickleri çektikten sonra, Sake’nin biraya bomba seklinde girişi ile içime hazır olacaktır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder