Sake Japonlara özgü bir içkidir. Japonya’dan dünyaya
yayılan alkol miktarı fazla olmayan şeffaf renkli bir içki türüdür.
Sake’nin ana maddeleri pirinç ve alkoldür. Pirincin
alkol ile damıtılması sonucunda Sake ortaya çıkar.
Alkol miktarı % 12-13 civarındadır .İçimi çok kolay
bir içki türüdür.
Pirinci fermente edip, alkol ilavesi ile Sake elde
edilir. Soğuk ve sıcak olarak tüketilebilir.
Kışın sıcak, yazın soğuk Sakeler içilir. Tabii bunlar
isteğe göre değişebilir.Sake’nin kahve fincanı kadehi vardır ve porselenden
yapılmıştır.
Yanında meze olarak küçük balıklar
tüketilmektedir.”Küçük yudumlarla içilen bir içki türüdür”.
Sake nasıl
servis edilir?
Sake soğuk ve sıcak tüketilebilir. Sıcak Sakeler
ısıtılıp servis edilirken, soğuk olanları buzla servis edilir.
Sake’nin en önemli mezeleri çiğ balık veya kurutulmuş
balıktır. Servis ederken kendi Sake’nizi kendiniz koymazsınız.
Karşınızdaki sizin Sake’nizi, siz de karşınızdaki
kişinin Sake’sini koyarsınız. Japonya’daki Sake geleneği böyledir.
Sake’yi her zaman için küçük kadehlerde içmelisiniz.
Sak’enin nasıl yapıldığını linkteki videolardan
izleyebilirsiniz.
Bu aralar Amerika’da ve yurtdışında
‘’Sake Bomb’’ kokteyli çok popülerdir. Videosu linkte mevcuttur.
Sake Bomb’u
yapmak için;
Bir kokteyl bardağına veya bira bardağına, bira
koyarak, bardağın üstüne iki tane tahta stick koyarak ve Saki bardaklarını da
sticklerin üstüne koyarız. Stickleri çektikten sonra, Sake’nin biraya bomba
seklinde girişi ile içime hazır olacaktır.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder