21 Ocak 2019 Pazartesi

Portakal, Hindi ve Ispanak Salatası


Özet:
4 Kişilik
Tüm tarif: 1290 kalori / 1 porsiyon: 323 kalori
Tüm tarif: 16 bodypuan (BP) / 1 porsiyon: 4 bodypuan ( BP)
Malzemeler:
250gr hindi göğüs (pişmiş)
5.0 BP
2 yemek kaşığı zeytinyağı
5.0 BP
2 greyfurt, pembe, dilimlenmiş
2.0 BP
2 yemek kaşığı badem, doğranmış
2.0 BP
2 portakal, dilimlenmiş
1.0 BP
75ml portakal suyu
0.5 BP
1 tatlı kaşığı bal
0.5 BP
750g bebek ıspanak 
0.0 BP
1/2 tatlı kaşığı haşhaş tohumu 
0.0 BP
1/4 tatlı kaşığı hardal tozu 
0.0 BP
1/4 tatlı kaşığı tuz 
0.0 BP
Yapılışı:
1. Ispanağı büyük bir kaseye alın.
2. Hindiyi, greyfurt ve portakalı ekleyin.
3. Sosu için, bir kapaklı kavanozda portakal suyunu, yağı, balı, haşhaş tohumlarını, tuzu ve hardal tozunu karıştırın. Kapağını kapatıp sallayın.
4. Sosu salataya dökün ve karıştırın.
5. Üzerine bademleri serpeleyin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder