28 Ocak 2019 Pazartesi

6 Klasik Kokteyl

1. Martini
Martini kokteyller arasında en popüler olanı ve en çok tercih edilenidir. Aynı zamanda bu kokteyl, happy hourlar ya da rahatlatıcı bir akşam geçirmek için idealdir. Hazırlaması ise son derece kısa sürer ve kolaydır. Martini hazırlarken tek dikkat etmeniz gereken, kaliteli içkiler kullanmaktır.
Malzemeler:
  • 1,5 cl dry vermouth
  • 12 cl cin
  • 2 adet iri yeşil zeytin
Hazırlanışı:
Kokteyl shakerının içini buzla doldurun. Önce vermouth sonra cini ekleyin. 30’a kadar sayarak çalkalayın ve 2 kokteyl bardağına bölüştürün. İçlerine ise birer yeşil zeytin koyun.
2. Daiquiri
Malzemeler:
  • 1 ölçek şeker şurubu
  • 2 ölçek lime suyu
  • 8 ölçek beyaz rom (en başarılı sonuç Bacardi ile olacaktır)
Hazırlanışı:
Malzemeleri iyice karıştırın ve soğutulmuş kokteyl bardaklarında servis edin.
3. Cin tonik
Malzemeler
  • 6 cl cin
  • 15 cl tonik
  • 1 lime dilimi
Hazırlanışı:
Neredeyse tamamı buzla dolu bir bardağa cin ve toniği döküp iyice karıştırın. Lime ile servis edin.
4. Mojito
Özellikle yaz günlerinin vazgeçilmezi!
Malzemeler:
  • Buz
  • 18 cl beyaz rom
  • 12 taze nane yaprağı, 8 tane parçalara ayırılmış nane yaprağı
  • 6 yemek kaşığı taze lime suyu
  • 4 yemek kaşığı şeker
  • Soda
  • 4 dilim lime
Hazırlanışı:
Shaker içine buzları yerleştirin ve üzerlerine romu ekleyin. Daha sonra parçalara ayırdığınız nane yapraklarını, lime suyunu ve şekeri ekleyin. İyice çalkaladıktan sonra buz dolu bardaklara koyun ve üzerlerine bardak ağzına kadar dolacak şekilde soda ekleyin. Lime ve nane yaprağı ile süsleyin.
3. Screwdriver:
Malzemeler
  • 1 ölçek vodka
  • 2 ölçek portakal suyu
Hazırlanışı:
Geniş bir bardağı ağzına kadar buz ile doldurun. Malzemeleri ekledikten sonra portakal dilimleri ile süsleyin.
6. Margarita
Kenarları tuz ile süslenmiş bir bardakta servis edilen bu kokteyl favorilerimizden!
Malzemeler:
  • Bardağı çevrelemek için tuz
  • Buz
  • 4,5 cl tekila (blanco)
  • 3 cl taze sıkılmış lime suyu
  • 1,5 cl Cointreau (Triple Sec olmayacak)
Hazırlanışı:
Tuzu derin olmayan bir tabağa dökün. Bardağın kenarlarını ister limonla, ister lime, ister su ile ıslatın ve bardağı tuza daldırın. Daha sonra bardağı buz ile doldurun, üzerine tekila, lime suyu ve Cointreau ekleyin. Birkaç kere karıştırın ve keyfini çıkarın. Buzları dilerseniz püre haline getirip de kullanabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder