1. Martini
  
Martini kokteyller arasında en popüler olanı ve en
  çok tercih edilenidir. Aynı zamanda bu kokteyl, happy hourlar ya da
  rahatlatıcı bir akşam geçirmek için idealdir. Hazırlaması ise son derece kısa
  sürer ve kolaydır. Martini hazırlarken tek dikkat etmeniz gereken, kaliteli
  içkiler kullanmaktır.
  
Malzemeler:
  - 1,5 cl dry vermouth
 - 12 cl cin
 - 2 adet iri yeşil zeytin
 
Hazırlanışı:
  
Kokteyl shakerının içini buzla doldurun. Önce
  vermouth sonra cini ekleyin. 30’a kadar sayarak çalkalayın ve 2 kokteyl
  bardağına bölüştürün. İçlerine ise birer yeşil zeytin koyun.
  
2.
  Daiquiri
  
Malzemeler:
  - 1 ölçek şeker şurubu
 - 2 ölçek lime suyu
 - 8 ölçek beyaz rom (en başarılı sonuç Bacardi ile olacaktır)
 
Hazırlanışı:
  
Malzemeleri iyice karıştırın ve soğutulmuş kokteyl
  bardaklarında servis edin.
  
3. Cin
  tonik
  
Malzemeler
  - 6 cl cin
 - 15 cl tonik
 - 1 lime dilimi
 
Hazırlanışı:
  
Neredeyse tamamı buzla dolu bir bardağa cin ve toniği
  döküp iyice karıştırın. Lime ile servis edin.
  
4. Mojito
  
Özellikle yaz günlerinin vazgeçilmezi!
  
Malzemeler:
  - Buz
 - 18 cl beyaz rom
 - 12 taze nane yaprağı, 8 tane parçalara ayırılmış nane yaprağı
 - 6 yemek kaşığı taze lime suyu
 - 4 yemek kaşığı şeker
 - Soda
 - 4 dilim lime
 
Hazırlanışı:
  
Shaker içine buzları yerleştirin ve üzerlerine romu
  ekleyin. Daha sonra parçalara ayırdığınız nane yapraklarını, lime suyunu ve
  şekeri ekleyin. İyice çalkaladıktan sonra buz dolu bardaklara koyun ve
  üzerlerine bardak ağzına kadar dolacak şekilde soda ekleyin. Lime ve nane
  yaprağı ile süsleyin.
  
3.
  Screwdriver:
  
Malzemeler
  - 1 ölçek vodka
 - 2 ölçek portakal suyu
 
Hazırlanışı:
  
Geniş bir bardağı ağzına kadar buz ile doldurun.
  Malzemeleri ekledikten sonra portakal dilimleri ile süsleyin.
  
6. Margarita
  
Kenarları tuz ile süslenmiş bir bardakta servis
  edilen bu kokteyl favorilerimizden!
  
Malzemeler:
  - Bardağı çevrelemek için tuz
 - Buz
 - 4,5 cl tekila (blanco)
 - 3 cl taze sıkılmış lime suyu
 - 1,5 cl Cointreau (Triple Sec olmayacak)
 
Hazırlanışı:
  
Tuzu derin olmayan bir tabağa dökün. Bardağın
  kenarlarını ister limonla, ister lime, ister su ile ıslatın ve bardağı tuza
  daldırın. Daha sonra bardağı buz ile doldurun, üzerine tekila, lime suyu ve
  Cointreau ekleyin. Birkaç kere karıştırın ve keyfini çıkarın. Buzları dilerseniz
  püre haline getirip de kullanabilirsiniz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder