1. Martini
Martini kokteyller arasında en popüler olanı ve en
çok tercih edilenidir. Aynı zamanda bu kokteyl, happy hourlar ya da
rahatlatıcı bir akşam geçirmek için idealdir. Hazırlaması ise son derece kısa
sürer ve kolaydır. Martini hazırlarken tek dikkat etmeniz gereken, kaliteli
içkiler kullanmaktır.
Malzemeler:
- 1,5 cl dry vermouth
- 12 cl cin
- 2 adet iri yeşil zeytin
Hazırlanışı:
Kokteyl shakerının içini buzla doldurun. Önce
vermouth sonra cini ekleyin. 30’a kadar sayarak çalkalayın ve 2 kokteyl
bardağına bölüştürün. İçlerine ise birer yeşil zeytin koyun.
2.
Daiquiri
Malzemeler:
- 1 ölçek şeker şurubu
- 2 ölçek lime suyu
- 8 ölçek beyaz rom (en başarılı sonuç Bacardi ile olacaktır)
Hazırlanışı:
Malzemeleri iyice karıştırın ve soğutulmuş kokteyl
bardaklarında servis edin.
3. Cin
tonik
Malzemeler
- 6 cl cin
- 15 cl tonik
- 1 lime dilimi
Hazırlanışı:
Neredeyse tamamı buzla dolu bir bardağa cin ve toniği
döküp iyice karıştırın. Lime ile servis edin.
4. Mojito
Özellikle yaz günlerinin vazgeçilmezi!
Malzemeler:
- Buz
- 18 cl beyaz rom
- 12 taze nane yaprağı, 8 tane parçalara ayırılmış nane yaprağı
- 6 yemek kaşığı taze lime suyu
- 4 yemek kaşığı şeker
- Soda
- 4 dilim lime
Hazırlanışı:
Shaker içine buzları yerleştirin ve üzerlerine romu
ekleyin. Daha sonra parçalara ayırdığınız nane yapraklarını, lime suyunu ve
şekeri ekleyin. İyice çalkaladıktan sonra buz dolu bardaklara koyun ve
üzerlerine bardak ağzına kadar dolacak şekilde soda ekleyin. Lime ve nane
yaprağı ile süsleyin.
3.
Screwdriver:
Malzemeler
- 1 ölçek vodka
- 2 ölçek portakal suyu
Hazırlanışı:
Geniş bir bardağı ağzına kadar buz ile doldurun.
Malzemeleri ekledikten sonra portakal dilimleri ile süsleyin.
6. Margarita
Kenarları tuz ile süslenmiş bir bardakta servis
edilen bu kokteyl favorilerimizden!
Malzemeler:
- Bardağı çevrelemek için tuz
- Buz
- 4,5 cl tekila (blanco)
- 3 cl taze sıkılmış lime suyu
- 1,5 cl Cointreau (Triple Sec olmayacak)
Hazırlanışı:
Tuzu derin olmayan bir tabağa dökün. Bardağın
kenarlarını ister limonla, ister lime, ister su ile ıslatın ve bardağı tuza
daldırın. Daha sonra bardağı buz ile doldurun, üzerine tekila, lime suyu ve
Cointreau ekleyin. Birkaç kere karıştırın ve keyfini çıkarın. Buzları dilerseniz
püre haline getirip de kullanabilirsiniz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder