6 Ocak 2019 Pazar

Market Listenizde Daima Olması Gereken Besinler


Yumurta
Yumurta, beyin sağlığı ve kalp fonksiyonları için oldukça önemli bir besindir. Ayrıca protein açısından zengin olduğu için sizi daha uzun süre tok tutar ve metabolizmanızı hızlandırır, kan şekerinizi düzenler ve yağsız kas ağırlığınızın artmasını sağlar.
Organik yoğurt ya da kefir
Kalsiyum, yağsız protein, probiyotik, B12 vitamini açısından zengin olan organik yoğurt market alışverişinizdeki en doğru besindir. Eğer süt ürünlerine karşı hassasiyetiniz varsa keçi sütünü tercih edebilirsiniz.
Somon
Somon, iyi bir D vitamini, B12 vitamini, magnezyum, yağsız protein ve Omega 3yağ asitleri kaynağıdır. Ayrıca kalp, berin ve metabolizma için de çok yararlıdır.
Domates
C vitamini ve likopen açısından zengin olan domates, salatalara eklendiğinde, tuz eklemeye ihtiyaç kalmaz ve salatanıza büyük oranda lezzet katar. Üstelik cilt için de son derece faydalıdır.
Bitki ve baharatlar
Pek çok bitki ve baharat, antioksidan açısından zengindir ve yemeklere değişik tat katmanızı sağlarlar.
Kuşkonmaz
Folik asit, B vitamini ve beyin sağlığı için son derece faydalı olan kuşkonmaz, potasyum ve lif açısından zengin olduğu için, vücudun şişkinliğini atmasını da sağlar.
Avokado
Potasyum, bitkisel protein, sağlıklı tekli doymamış yağ asitleri, lif, folik asit, magnezyum ve E vitamini açısından zengindir. Güzellik, kalp sağlığı ve metabolizmanın doğru çalışması için faydalı bir besindir.
Yeşil çay ve bitki çayları
Yeşil çayı ne zaman içebilirseniz için. Bitki çayları ve yeşil çaylar cildiniz, kilonuz, modunuz ve kalp sağlığınız için çok faydalıdırlar. Rahatlatıcı, sakinleştirici, enerji verici ve zihinsel açıdan rahatlatıcıdırlar. Üstelik kalorileri de yoktur. Size önerimiz bitki çayınızı şekersiz ve limonlu içmenizdir.
Bezelye
Lösin ve amino asitler açısından zengin olan bezelye, kan şekerinizi dengeler ve metabolizmanızı hızlandırır.
Kereviz
Mükemmel K vitamini kaynağı olan kereviz, toksinleri vücudunuzdan atmanızı sağlar.
Soğan
Soğan, cildiniz için son derece faydalıdır. Lif, su ve sülfür açısından zengindir. Sülfür, karaciğerinizi sağlıklı tutar ve böylece kendinizi iyi hissedersiniz. Üstelik soğan, immün sisteminizi de güçlendirir.
Enginar
Enginar, diğer tüm sebzelerden daha çok antioksidan içermektedir. Potasyum, lif, C vitamini açısından zengindir ve karaciğerinizi mükemmel şekilde temizler. Üstelik tatlı ihtiyacınızı giderir.
Yulaf
Yulaf, kolesterol seviyenizi düzenlemenize yardım eder. Üstelik vücudunuzdaki sağlıksız yağlardan kurtulmanızı ve atardamarlarınızda plak oluşumunu önler. Lif, magnezyum, B vitamini ve protein açısından da zengindir.
Brokoli
B vitamini, bitkisel protein, C vitamini ve lif açısından zengin olan brokoli, herkesin alıveriş listesinde mutlaka olmalıdır. Beyin sağlığı ve detoks yapmak için de ideal besindir.
Yabanmersini
Lif, C vitamini, antosiyanin açısından zengin olan yabanmersini, çok az şeker içerir. Antosiyaninler bir antioksidan çeşididirler ve kalp, cilt ve sindirim sistemi sağlığına yararlıdırlar.
Kırmızı biber
C vitamini, lif, potasyum açısından zengin kırmızı biber, kan şekeri dengeleyici özelliğe de sahiptir.
Kabak
Potasyum, C vitamini ve lif açısından zengin olan kabak, bol miktarda da su içerir.
Ahududu
Kalp sağlığı ve sindirim sistemini düzenleyici etkileri sayesinde son derece faydalı olan bu meyve, C vitamini, lif, B vitamini ve potasyum içermektedir.
Turunçgiller
Kalp, cilt, karaciğer ve kan şekeri düzeyleri için son derece faydalı olan turunçgiller aynı zamanda az şeker içerirler, C vitamini açısından zengindirler ve mükemmel antioksidan özelliğe sahiptirler.
Havuç
Magnezyum, lif, su, C vitamini ve A Vitamini açısından zengin olan havuç, cildinizin parlamasını sağlar.
Marul
A, K, C vitaminleri, magnezyum ve lif açısından zengin bu yeşilliği her gün tüketin.
Ispanak
Magnezyum, folik asit ve demir açısından zengin olan ıspanak, enerjinizi de yükseltir.
Salatalık
Potasyum, lif, su ve C vitamini açısından zengin olan salatalık sindirim sisteminize de faydalıdır ve cildinizin ve kalbinizin de sağlıklı olmasını sağlar.
Kabuklu yemişler
Sağlıklı yağlar, magnezyum, potasyum, kalsiyum, Omega 3 yağ asidi, protein ve çinko açısından zengin olan yemişler son derece faydalıdırlar. Fakat yerfıstığından uzak durmaya dikkat edin. Çünkü yer fıstığı aslında baklagillerdendir ve bazı kişilerde alerjik reaksiyonlar ortaya çıkartabilir.
Tohumlar (keten tohumu…vb.)
Tohumlar, yemişlere alternatif olarak tercih edilebilirler. Keten tohumu, susam ve kenevir tohumu protein, çinko, lif, Omega 3 ve yağlar açısından zengindirler ve cilt, kalp ve beyin için son derece faydalıdırlar.
Koyu çikolata (%85 ya da daha fazla oranda kakao içeren)
Koyu çikolatalar ve çiğ kakao demir, magnezyum, lif ve antioksidan açısından zengindirler. Günde 30 gr. çikolata ya da çiğ kakao yemek son derece sağlıklıdır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder