27 Ocak 2019 Pazar

Çin Usulü Tavuk Ciğeri Sote


Özet:
4 Kişilik
Tüm tarif: 1060 kalori / 1 porsiyon: 265 kalori
Tüm tarif: 18.0 bodypuan (BP) / 1 porsiyon: 4.5 bodypuan (BP)
Hazırlanma süresi: 25 dakika / pişirme süresi: 20 dakika
Malzemeler:
225gr tavuk ciğeri
5.5 BP
2 orta boy derisiz tavuk göğsü, küçük küpler halinde
5.0 BP
1 yemek kaşığı ayçiçek yağı
2.5 BP
2 silme yemek kaşığı mısır unu
2.0 BP
1 tatlı kaşığı susam yağı
2.0 BP
1 tatlı kaşığı susam
1.0 BP
1/2 yemek kaşığı bal
0.5 BP
2 yemek kaşığı kırmızı şarap
0.5 BP
1 orta boy soğan, ince doğranmış
0.0 BP
Sotelemek için sebze; havuç, sota filizi, lahana, taze fasulya, kapak
0.0 BP
125gr dilimlenmiş mantar
0.0 BP
3 yemek kaşığı soya sosu
0.0 BP
Tuz, karabiber
0.0 BP
Yapılışı:
1. Mutfak makası kullanarak ciğerlerin yağlarını temizleyin ve düzgün şekillerde kesin.
2. Ciğeri ve tavuğu, 1 yemek kaşığı soya sosu ve mısır unu ile karıştırın ve 5 dakika bekletin.
3. Yağın yarısını yapışmaz bir wokda ısıtın.
4. Etleri, 5 dakika kadar toparlanana kadar soteleyin, bir tabağa alın.
5. Geri kalan yağı ısıtın, sebzeleri soteleyin.
6. 5 dakika sonra mantarları katın ve etleri de ekleyin, 5 dakika daha pişirin.
7. Artan soya sosunu, şarabı, balı ve susam yağını kattıktan sonra iyice ısıtın.
8. Tuz ve karabiberle lezzetlendirdikten sonra susam ve maydanoz serperek servis yapın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder