Özet:
4 Kişilik
Tüm tarif: 1060 kalori / 1 porsiyon: 265 kalori
Tüm tarif: 18.0 bodypuan (BP) / 1 porsiyon: 4.5
bodypuan (BP)
Hazırlanma süresi: 25 dakika / pişirme süresi: 20
dakika
Malzemeler:
225gr
tavuk ciğeri
|
5.5 BP
|
2 orta boy
derisiz tavuk göğsü, küçük küpler halinde
|
5.0 BP
|
1 yemek
kaşığı ayçiçek yağı
|
2.5 BP
|
2 silme
yemek kaşığı mısır unu
|
2.0 BP
|
1 tatlı
kaşığı susam yağı
|
2.0 BP
|
1 tatlı
kaşığı susam
|
1.0 BP
|
1/2 yemek
kaşığı bal
|
0.5 BP
|
2 yemek
kaşığı kırmızı şarap
|
0.5 BP
|
1 orta boy
soğan, ince doğranmış
|
0.0 BP
|
Sotelemek
için sebze; havuç, sota filizi, lahana, taze fasulya, kapak
|
0.0 BP
|
125gr dilimlenmiş
mantar
|
0.0 BP
|
3 yemek
kaşığı soya sosu
|
0.0 BP
|
Tuz,
karabiber
|
0.0 BP
|
Yapılışı:
1. Mutfak makası kullanarak ciğerlerin yağlarını
temizleyin ve düzgün şekillerde kesin.
2. Ciğeri ve tavuğu, 1 yemek kaşığı soya sosu ve mısır
unu ile karıştırın ve 5 dakika bekletin.
3. Yağın yarısını yapışmaz bir wokda ısıtın.
4. Etleri, 5 dakika kadar toparlanana kadar soteleyin,
bir tabağa alın.
5. Geri kalan yağı ısıtın, sebzeleri soteleyin.
6. 5 dakika sonra mantarları katın ve etleri de
ekleyin, 5 dakika daha pişirin.
7. Artan soya sosunu, şarabı, balı ve susam yağını
kattıktan sonra iyice ısıtın.
8. Tuz ve karabiberle lezzetlendirdikten sonra susam
ve maydanoz serperek servis yapın.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder