Özet:
4 Kişilik
Tüm tarif: 1060 kalori / 1 porsiyon: 265 kalori
Tüm tarif: 18.0 bodypuan (BP) / 1 porsiyon: 4.5
bodypuan (BP)
Hazırlanma süresi: 25 dakika / pişirme süresi: 20
dakika
Malzemeler:
| 
   
225gr
  tavuk ciğeri 
 | 
  
   
5.5 BP 
 | 
 
| 
   
2 orta boy
  derisiz tavuk göğsü, küçük küpler halinde 
 | 
  
   
5.0 BP 
 | 
 
| 
   
1 yemek
  kaşığı ayçiçek yağı 
 | 
  
   
2.5 BP 
 | 
 
| 
   
2 silme
  yemek kaşığı mısır unu 
 | 
  
   
2.0 BP 
 | 
 
| 
   
1 tatlı
  kaşığı susam yağı 
 | 
  
   
2.0 BP 
 | 
 
| 
   
1 tatlı
  kaşığı susam 
 | 
  
   
1.0 BP 
 | 
 
| 
   
1/2 yemek
  kaşığı bal 
 | 
  
   
0.5 BP 
 | 
 
| 
   
2 yemek
  kaşığı kırmızı şarap 
 | 
  
   
0.5 BP 
 | 
 
| 
   
1 orta boy
  soğan, ince doğranmış 
 | 
  
   
0.0 BP 
 | 
 
| 
   
Sotelemek
  için sebze; havuç, sota filizi, lahana, taze fasulya, kapak 
 | 
  
   
0.0 BP 
 | 
 
| 
   
125gr dilimlenmiş
  mantar 
 | 
  
   
0.0 BP 
 | 
 
| 
   
3 yemek
  kaşığı soya sosu 
 | 
  
   
0.0 BP 
 | 
 
| 
   
Tuz,
  karabiber 
 | 
  
   
0.0 BP 
 | 
 
Yapılışı:
1. Mutfak makası kullanarak ciğerlerin yağlarını
temizleyin ve düzgün şekillerde kesin.
2. Ciğeri ve tavuğu, 1 yemek kaşığı soya sosu ve mısır
unu ile karıştırın ve 5 dakika bekletin.
3. Yağın yarısını yapışmaz bir wokda ısıtın.
4. Etleri, 5 dakika kadar toparlanana kadar soteleyin,
bir tabağa alın.
5. Geri kalan yağı ısıtın, sebzeleri soteleyin.
6. 5 dakika sonra mantarları katın ve etleri de
ekleyin, 5 dakika daha pişirin.
7. Artan soya sosunu, şarabı, balı ve susam yağını
kattıktan sonra iyice ısıtın.
8. Tuz ve karabiberle lezzetlendirdikten sonra susam
ve maydanoz serperek servis yapın.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder