Malzemeler:
- 4 dilim beyaz ekmek
- ¼ fincan rendelenmiş parmesan peyniri
- ½ çay kaşığı istediğiniz ot ya da baharatlar
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
Hazırlanışı:
1. Fırınınızı önceden 180°C ısıtın.
2. Ekmeğin dışını çıkartın ve her bir ekmek dilimini
1,5 cm’lik küpler halinde doğrayın.
3. Küçük bir kasede zeytinyağını ve dilediğiniz
baharatı karıştırın. Ekmekleri ekleyerek karıştırmaya devam edin.
4. Fırın tepsisine ekmekleri dizin. 8-10 dakika kadar
ya da ekmekler altın rengi ve çıtır olana kadar fırında pişirin.
5. Parmesan peynirini ekmeklerin üzerlerine eşit
olarak serpiştirin ve krutonları 2 dakika daha (peynirler eriyene kadar)
fırında pişirin.
6. Fırından aldığınız krutonlarınızı soğumaya bırakın.
Daha sonra ister hemen kullanın, ister 1 hafta içinde istediğiniz zaman
kullanın.
Lezzet
önerileri:
Krutonlarınızı birçok değişik lezzette
hazırlayabilirsiniz. İşte size birkaç öneri;
- Tütsülenmiş paprika ve parmesanlı
- Sarımsak ve karışık bitkili
- Kimyon ve kişniş tohumlu
- Taze kekikli
Karabiber ve gravyerli
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder