7 Ocak 2019 Pazartesi

Kruton Ekmek Nasıl Yapılır?


Malzemeler:
  • 4 dilim beyaz ekmek
  • ¼ fincan rendelenmiş parmesan peyniri
  • ½ çay kaşığı istediğiniz ot ya da baharatlar
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı

Hazırlanışı:
1. Fırınınızı önceden 180°C ısıtın.
2. Ekmeğin dışını çıkartın ve her bir ekmek dilimini 1,5 cm’lik küpler halinde doğrayın.
3. Küçük bir kasede zeytinyağını ve dilediğiniz baharatı karıştırın. Ekmekleri ekleyerek karıştırmaya devam edin.
4. Fırın tepsisine ekmekleri dizin. 8-10 dakika kadar ya da ekmekler altın rengi ve çıtır olana kadar fırında pişirin.
5. Parmesan peynirini ekmeklerin üzerlerine eşit olarak serpiştirin ve krutonları 2 dakika daha (peynirler eriyene kadar) fırında pişirin.
6. Fırından aldığınız krutonlarınızı soğumaya bırakın. Daha sonra ister hemen kullanın, ister 1 hafta içinde istediğiniz zaman kullanın.

 
Lezzet önerileri:
Krutonlarınızı birçok değişik lezzette hazırlayabilirsiniz. İşte size birkaç öneri;
  • Tütsülenmiş paprika ve parmesanlı
  • Sarımsak ve karışık bitkili
  • Kimyon ve kişniş tohumlu
  • Taze kekikli
          Karabiber ve gravyerli

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder