6 kişilik tarif
Malzemeler:
- 5 bardak tavuk suyu
- 1-1/2 bardak Arborio pirinci
- 1 bardak doğranmış soğan
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 3 diş doğranmış sarımsak
- 1 bardak sek beyaz şarap (chardonnay olabilir)
- ½ kg. ayıklanmış karides
- 1 bardak donmuş bezelye (çözüldükten sonra kullanın)
- 1 bardak doğranmış kuşkonmaz
- ½ bardak rendelenmiş parmesan peyniri
- ½ bardak rendelenmiş gravyer peyniri
- 1-1/2 yemek kaşığı limon suyu
- Tuz ve karabiber
Hazırlanışı:
1. Büyük bir tencerede tereyağını eritin.
2. Soğanları ekleyin ve pembeleşene kadar, yaklaşık 3
dakika boyunca, kavurun.
3. Sarımsağı ve kuşkonmazları ekleyin ve kuşkonmazlar
yumuşayana kadar pişirin (1 dakika kadar).
4. Pirinci, tuzu, karabiberi ve limon suyunu
ekledikten sonra malzemeleri iyice karıştırın.
5. ½ bardak tavuk suyunuzu ve ¼ bardak sek beyaz
şarabınızı ekleyin.
6. İyice karıştırın ve sıvı emilene kadar pişirin.
7. Orta ateşte, kalan sıvı malzemeleri de (1/2 bardak
tavuk suyu ve ¼ bardak şarap) ekleyin.
8. Karıştırın, sıvı emilince tekrar aynı sıvının
kalanlarını ekleyin. Bu işlemi tüm malzeme bitene kadar tekrarlayın.
9. Son tavuk suyu ve şarabı eklediğinizde, risottonuzun
içine, bezelye ve karidesleri ekleyin.
10. Sebzeler yumuşayana kadar ve karidesler olana
kadar pişirmeye (4 dakika daha) devam edin.
11. Limon suyunu ekleyin.
12. Risottonuz, pirinç kremamsı bir kıvama gelip
sıvılar emilince hazır olacaktır.
13. Risottonuzu ateşten alın ve tuz, karabiber ve
peynirleri eklerken karıştırın.
14. Hemen servis edin.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder