10 Ocak 2019 Perşembe

karides nasıl pişirilir

Taze, iri ve normal boy karidesler hem lezzetli, hem de çabuk hazırlanan besinlerdirler. İster kabuklarının içinde pişirin, ister barbekü yapın, ister soyarak pişirin veya haşlayarak salatanızın içine koyun, bu besini kolay pişirme yöntemleri sayesinde sık sık tüketebilirsiniz.
İri karidesler nasıl hazırlanır?
Nasıl pişireceğiniz fark etmeksizin, tek uygulamanız gereken kural her zaman bağırsak yollarını temizlemeniz gerektiğidir. Eğer bunu temizlemezseniz, bu karideslerinizde kumlu bir doku oluşmasına neden olur.
Karidesi kabuklarıyla pişirmek
İri karideslerinizi soğuk suda yıkayın ve kafalarını vücutlarından, elinizle çekerek ayırın. Kabuğunu omuriliği boyunca makasla kesin. Küçük bir bıçak yardımıyla siyah bağırsak yolunu temizleyin.
Karidesi kabuksuz pişirmek
İri karideslerinizi yıkayın ve kabuğunu ve kafasını çıkartın ama bu sırada kuyruğunu koparmamaya dikkat edin. Küçük bir bıçakla bağırsak yolunu temizleyin.
Karidesin sırtını ayırmak
İri karidesleri yıkayın ve kafalarını ayırın, sonra küçük bir bıçak yardımıyla hepsinin arka kısmını kesin ama tümüyle kesmemeye çalışın. Bağırsak yolunu çıkarın ve avucunuzun içiyle her bir karidese bastırarak açılmalarını sağlayın.
Karidesi kaynatmak için
İri karideslerin kafalarını koparmadan muhafaza edin ama bağırsak yolunu temizleyin. Büyük bir tencereye tuzlu su koyun ve kaynatın, karidesleri kaynayan suyun içine atın ve renkleri değişene kadar kaynatın (3-4 dakika kadar) daha sonra suyunu süzün ve servis edin.
Karidesi barbekü yapmak için
En iyi sonucu elde etmek için, karidesin kabuklarını soymayın ve üzerini az miktarda yağ ile kaplayın. Karidesleri sıcak barbekünün üzerine koyun ve kabukları parlak kırmızı olana kadar pişirin. Bir kere çevirin ve kabuğunun camsı görünümü gidene kadar da pişirmeye devam edin.
Karidesi kızartmak için
Kabuklu ya da damarsız karideslerinizi mısır ununa bulayın ve hafifçe dövün. Tavaya minimum 3 cm’lik zeytinyağı dökün ve 175 derecede yağı kızdırdıktan sonra, karidesleri yağa atın ve altın rengine gelene kadar kızartın. İyice süzün ve kâğıt havlunun üzerine koyun, yağını süzdükten sonra sıcak servis edin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder