14 Ocak 2019 Pazartesi

3 çeşit makarna tarifi....


Tam buğdaylı makarnanın faydaları
Tam buğday makarnası, beyaz makarnadan daha sağlıklıdır. Çünkü, lif açısından daha zengindir ve daha çok proteine sahiptir. Ayrıca, bünyesinde daha fazla vitamin ve mineral barındırır.
Tam buğdaylı makarnanın bir diğer (ve en önemli) yararı ise, normal makarnaya göre daha düşük glisemik indekse sahip olmasıdır. Bu da, kan şekeri seviyenizin yükselmesini önler. Ayrıca, doğru porsiyon makarna son derece düşük kaloriye ve yağ oranına sahiptir.
Tat ve doku
Bazı insanlar, tam buğday makarnasının tadına ve dokusuna alışmakta zorlanabilirler. Fakat, makarnayı sosla yediğiniz zaman bu tat farkını almanız çok zordur.
Tam buğday makarnasının, beyaz makarnaya göre, pişirme süresini biraz daha uzun tutmanız gerekir. Ayrıca tam buğdaylı makarna, sizi beyaz makarnaya göre daha çabuk doyuracaktır.
Sos ve eklenecek malzemeler
Tam buğdaylı makarnayı yaparken daha hafif soslar kullanmak akıllıca olacaktır. Domates sos, tam buğdaylı makarnaya her zaman çok yakışır. Hafif bir krema sosu da çok iyi bir seçenek olacaktır.
Daha da sağlıklı bir öğün için, sevdiğiniz sebzeleri buharda pişirerek makarnanızın yanına ekleyebilirsiniz.
İşte size birkaç sağlıklı makarna tarifi;

Tam buğdaylı spaghetti caprese
4 kişiliktir
Malzemeler:
  • 1 paket tam buğdaylı spaghetti
  • 1 yemek kaşığı doğranmış taze fesleğen
  • 1 fincan zeytinyağı
  • ½ fincan balzamik sirke
  • Tuz ve karabiber
  • 2 fincan doğranmış taze mozarella
  • 4 adet, doğranmış kiraz domates
Hazırlanışı:
  1. Kaynamış suyun içine makarnanızı atın ve gereken süre kadar haşlayın.
  2. Bu sırada fesleğeninizi zeytinyağı ile karıştırın, sirke, tuz ve karabiberi ekleyin.
  3. Makarnalar piştikten sonra, iyice süzün ve domates ve peynir ile birlikte iyice karıştırın. Üzerine hazırladığınız sosu dökün ve sıcak servis edin.

Mantar, ıspanak ve tavuklu rigatoni
4 kişiliktir
Malzemeler:
  • 1 paket tam buğday rigatoni
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 4 derisi alınmış, kemiksiz, tavuk göğsü
  • 3 fincan dilimlenmiş mantar
  • 2 fincan bebek ıspanak
  • 1 fincan kruton
  • 2 yemek kaşığı tereyağ
  • ¾ fincan düşük sodyumlu tavuk suyu
  • Parmesan peyniri
Hazırlanışı:
  1. Kaynamış suyun içine makarnanızı atın ve gereken süre kadar haşlayın.
  2. Bir tavada yağı ısıtın ve tavuk göğüslerinin iki yanını 10’ar dakika (tavuklar iyice pişene kadar) pişirin.
  3. Tavukları piştikten sonra ayrı bir kaba alın. 
  4. Mantarları ve ıspanağı tavaya koyarak, yumuşayıncaya kadar soteleyin.
  5. Üzerlerine krutonları, tereyağını ve tavuk suyunu ekleyin ve sos azalana kadar pişirin.
  6. Tavukları küçük dilimlere kesin ve sosa ekleyin.
  7. Makarnayı süzün ve sosa ekleyin. 
  8. Makarnayı, sos iyice her yerine ulaşana kadar karıştırın.
  9. Makarnayı bir servis tabağına alın ve üzerine parmesan peynirini ekleyin.

Karides ve kuşkonmazlı tortellini
4 kişiliktir
Malzemeler:
  • 1 paket tam buğdaylı tortellini
  • ½ fincan İtalyan sosu
  • 2 diş doğranmış sarımsak
  • 3 doğanmış domates
  • ½ kg temizlenmiş ve doğranmış kuşkonmaz
  • 1 yemek kaşığı doğranmış taze fesleğen
  • 350 gr. temizlenip pişirilmiş karides
Hazırlanışı:
  1. Kaynamış suyun içine makarnanızı atın ve gereken süre kadar haşlayın
  2. Bir tavaya İtalyan sosunu ve sarımsağı koyun ve orta ateşte ısıtın.
  3. Domates ve kuşkonmazı ekleyin ve kuşkonmazlar yumuşayana kadar birkaç dakika pişirin
  4. Sosun üzerine fesleğeni ve karidesleri ekleyin ve karidesler ısınana kadar pişirin. 
  5. Daha sonra suyunu süzdüğünüz makarnayı sosun üzerine ekleyin ve iyice karıştırın. Servis kasesine koyun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder