Malzemeler:
Kıtır kısmı için;
- 3 bardak mısır unu krakeri
- ¼ bardak esmer şeker
- ½ bardak erimiş tereyağı
- Yağlanmış pasta kalıbı
Dolgu kısmı için;
- 2-1/2 paket (230gr.) oda ısısında yumuşatılmış krem peynir
- ¾ bardak beyaz şeker
- 3 yemek kaşığı un
- ¼ bardak süt
- 1 çay kaşığı vanilya aroması
- 1 yemek kaşığı taze rendelenmiş limon kabuğu
- 4 adet yumurta
Üst kısmı için;
- 2 bardak nar suyu
- 1 adet büyük dilim portakal kabuğu
- Taze nar taneleri ve taze nane yaprakları
Hazırlanışı:
1. Sosu için, bütün malzemeler orta boy bir tencerede
(nar taneleri dışında) karıştırın.
2. Karışımı kaynatın ve sonrasında ateşi kısığa alın.
3. Karışım azalana, kıvam alana kadar pişirmeye devam
edin.
4. Şurup hazır olunca portakal kabuklarınızı içinden
alın ve kullanacağınız zamana kadar karışımı buzdolabınızda bekletin.
5. Fırını önceden 180 derecede ısıtın.
6. Bir mutfak robotunda, mısır unu krakerlerinizi
(graham kraker olabilir) erimiş tereyağınızı ve şekerinizi iyice karıştırın.
7. Bütün karışımı yağlanmış pasta kalıbınıza dökün ve
ellerinizle hamurunuzu iyice bastırarak sıkı bir taban elde edin.
8. Tabanın yanlarını biraz daha yüksek bırakın.
9. Kalıbınızı buzdolabına koyun ve 30 dakika ile 1
saat arasında soğutun.
10. Büyük bir kasede yumuşamış krem peynirini, şekeri,
unu karışıtın ve el mikseriyle, hızlı devirde, iyice pürüzsüz ve kremsi olana
kadar karıştırın.
11. Kalan dolgu malzemelerini ekleyin ve her şeyi
tekrar iyice karıştırın.
12. Kek kalıbınızı buzdolabından alın ve hazırladığınız
dolgu malzemelerini üzerine ekleyin.
13. Cheesecakeinizi 180 derecede, 20 dakika boyunca
pişirin ve sonrasında ısıyı 120 dereceye düşürerek 1 saat daha pişirin.
14. Cheesecake sıkılaşınca
fırından alın ve oda ısısında tamamen soğumasını bekleyin.
15. Soğuduğunda buzdolabına alın.
16. Cheesecake tamamen soğuduğunda kek kalıbının
yanlarını çıkartın ve kekinizi servis tabağınıza alın.
17. Şurubunuzu cheesecakein tepesine koyun ve taze nar
taneleriyle ve nane yapraklarıyla süsleyin.
Afiyet olsun!
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder