28 Ocak 2019 Pazartesi

Kendi Macaronlarınızı Kendiniz Yapmaya Ne Dersiniz?


Bu tarifi hazırlarken, mükemmel lezzeti tam olarak tutturabilmeniz için, mutfak tartılarınızı kullanmanızı öneririz.
Macaron için malzemeler :
  • 181 gr. badem unu
  • 243 gr. elekten geçirilmiş pudra şekeri
  • 138 gr. yumurta beyazı
  • 3 gr. yumurta akı tozu
  • 2 gr. iyi kalite deniz tuzu
  • 81 gr. toz şeker
Macaronların hazırlanışı:
  1. Büyük bir kasede, badem unu, pudra şekeri ve tuzu karıştırın.
  2. Elektrikli mikserde, yumurta beyazını, yumurta beyazı akı ile karıştırın ve nazik el hareketleri ile telle çırparak köpürtün.
  3. Köpürttüğünüz karışıma yavaş yavaş toz şekeri ekleyin. Bu sırada karışımı koyu bir krema kıvamına gelene kadar çırpmaya devam edin.
  4. İlk hazırladığınız badem unlu karışımı kremanıza ekleyin. Bütün malzemeler iyice karışana kadar kremayı kuru malzemelerin üzerine koya koya, bir spatula ile, karıştırın. Karışım berrak bir hale gelince (yaklaşık 20 karıştırma hareketinden sonra) durun. Aksi takdirde macaronlarınız kabarmaz.
  5. Fırın tepsinizin üzerine bir yağlı kağıt ya da silikon mat yerleştirdikten sonra, macaronlarınızın hamurunu da tepsiye yerleştirin. Hamuru 30 dakika oda ısısında bekletin ki hamur kurusun.
  6. Fırını 190 derecede ısıtın ve macaronlarınızı fırında 10 dakika pişirin. Daha sonra tepsiyi döndürün ve 5 dakika daha pişirin. Böylece macaronlarınızın her yeri eşit pişecektir.
Marshmallow dolgusu için malzemeler:
  • 5 adet büyük boy yumurtanın beyazı
  • 1 – ½ su bardağı şeker
Marshmallow dolgunun hazırlanışı:
  1. Yumurta beyazını ve şekeri metal bir kasede karıştırın ve ben mari usulü pişireceğiniz düzeneğe yerleştirin (bir tencere kaynayan suyun üzerine).
  2. Karışımı 71 dereceye kadar ısıtın ve sürekli olarak karıştırın.
  3. Daha sonra karışımı mikser kasesine koyun ve karışım soğuyana kadar, orta hızda (10 – 12 dakika) çırpın. Bu esnada karışımınız 2 kat büyüyecektir.
Çikolata sosu için malzemeler:
  • 2/3 su bardağı bitter çikolata
  • 1 yemek kaşığı artı 1 çay kaşığı ağır krema / kaymak
  • 4 yemek kaşığı elenmiş pudra şekeri
  • 4-5 yemek kaşığı sıcak su
  • 1/3 su bardağı galeta unu
Çikolata sosunun hazırlanışı:
  1. Çikolatayı ve kaymağı metal bir kaseye koyun ve ben mari usulü eritin.
  2. Çikolatayı ve kaymağı karıştırmayın, 2-3 dakika kendi haline bırakın.
  3. 2-3 dakika sonra ikiliyi yavaşça karıştırın ve üzerine pudra şekerini ekleyerek, iyice karışana kadar karıştırın. Üzerine suyu, her seferinde 1 yemek kaşığı şeklinde, ekleyin. Karışım istediğiniz kıvama gelene kadar bunu tekrarlayın.
Macaronların tamamlanması:
  1. Macaronlarınızın tepesini çikolata sosuna batırın ve ardından (isterseniz) galeta ununa batırın. Başka bir macaronun ortasına marshmallow dolgunuzu koyun ve çikolata soslu macaroonunuzu diğer macaronun üzerine koyun. Böylece bir macaron sandviçi yaratmış olacaksınız.
Hazırladığınız macaronları yanmaz bir yüzeye alın ve dolgunun uçlarını yakın ve pişmiş marshmallow görüntüsünü edinin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder