13 Ocak 2019 Pazar

badem sütünün faydaları


Buzdolabında saklamaya gerek yoktur
Bu özelliği sayesinde gittiğiniz her yere yanınızda badem sütünüzü götürebilirsiniz. Üstelik badem sütünü evinizde kendiniz de yapabilirsiniz. Fakat unutmayın, evde yapacağınız badem sütünün ömrü maksimum 5 gün olacaktır.
Kilo kontrolüne yardımcıdır
Bir bardak badem sütünde 60 kalori bulunmaktadır, normal sütte ise 146 kalori vardır. Yağsız sütü tercih ederseniz 86 kalori alırsınız. Kilo kontrolünü sağlamak isteyenler badem sütünü tüketerek bunu çok daha rahat yapabilirler.
Cildinizin daha sağlıklı ve parlak olmasını sağlar
Badem sütünün içinde bulunan E vitamini sayesinde cildiniz çok daha sağlıklı görünür ve güneş hasarına karşı cildiniz korunur.
Göz sağlığını korur
İçeriğindeki A vitamini sayesinde badem sütü, göz sağlığınızı korur ve gözünüzün daha iyi işlev görmesini sağlar.
Kalbinizin sağlıklı olmasını sağlar
Badem sütünün içinde kolesterol bulunmaz ve bir porsiyonunda 5 mg. sodyum vardır. Ayrıca sağlıklı yağlar açısından zengindir ve bu sayede kalp sağlığını destekler. Bir porsiyonunda 150mg. potasyum, bol mitarda E vitamini, magnezyum ve tekli doymuş yağlar vardır.
Kas gücü sağlar
Badem sütü fazla protein içermese de (porsiyonda 1 gram) manganez, bakır ve riboflavin içerir. Bütün bu besinler enerji üretimi sağlarlar. Ayrıca bir bardak badem sütü, günlük demir ihtiyacının %4’ünü karşılar.
Kemiklerinizin daha güçlü olmalarını sağlar
İnek sütü kadar çok kalsiyum içermese de badem sütü, günlük kalsiyum ihtiyacınızın %30’unu, D vitamini ihtiyacınızın da %25’ini karşılar. Bu nedenle de eklem iltihabı ve kemik erimesini engeller. Ayrıca immün sistemi de güçlendirir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder