12 Ocak 2019 Cumartesi

Şık Akşamlara Düşük Kalorili Atıştırmalıklar


Somonlu salatalık atıştırmaları
Malzemeler:
  • 1 adet orta boy salatalık
  • 150 gr. Tütsülenmiş somon
  • 120 gr. krem peynir
  • Doğranmış frenk soğanı
Hazırlanışı:
1. Salatalıkları soyun ve 28 adet dilim elde edecek şekilde dilimleyin.
2. Her bir salatalığın üzerine bir dilim somon koyun ve biraz krem peynir sürün. Üzerini frenk soğanı ile süsleyin.

Kuru domates ve pestolu İtalyan usulü tost
Malzemeler:
  • 1 adet çıtır baget ekmek
  • 250 gr. kuru domates (zeytinyağında bekletilmiş)
  • 2 diş doğranmış sarımsak
  • 1 bardak taze fesleğen
  • ½ bardak çam fıstığı
  • ½ bardak parmesan peyniri
  • tuz ve karabiber
  • 1 çay kaşığı limon suyu
Hazırlanışı:
1. Fırınınızı önceden 180 derecede ısıtın.
2. Ekmek dilimlerini fırın tepsisine koyun ve üzerlerine zeytinyağı sürün.
3. 4 dakika boyunca pişirdikten sonra ekmeklerinizi çevirin ve diğer yüzlerini da yağlayıp 4 dakika pişirin.
4. Kuru domatesleri, fesleğeni, parmesanı, limon suyunu, tuzu, karabiberi ve sarımsakları bir arada, tane kalmayana kadar blendırdan geçirin.
5. Ekmekler altın sarısı rengine gelince fırından alın ve üzerlerine karışımınızı sürün. En üstü de parmesan ile süsleyin.

Keçi peyniri ile doldurulmuş mantar
Malzemeler:
  • 8 adet küçük boy mantar
  • 110 gr. yumuşak keçi peyniri
  • 4 yemek kaşığı taze frenk soğanı
  • 4 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Tuz ve karabiber
Hazırlanışı:
1. Fırınınızı önceden 180 derecede ısıtın.
2. Mantarların saplarını kesin ve sadece şapkalarının kalmasını sağlayın. Mantarların içleri boş olmalı.
3. Mantar şapkalarının içine keçi peynirini koyun ve her bir mantarın üzerinde ½ çay kaşığı zeytinyağı gezdirin sonra da tuz ve karabiber ekleyin.
4. Mantarları 10-12 dakika kadar fırında pişirin, peynirler eridikten sonra taze frenk soğanı ile süsleyin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder