4 Ocak 2019 Cuma

Sıcak şarap nasıl yapılır?

Kışın içinizi ısıtacak baharatlı sıcak şarap yapımı düşündüğünüzden de kolay. Kuzey ülkelerinde bolca tüketilen içeceği damak zevkinize göre tatlandırmanız mümkün.

İçeriğindeki baharatlarla soğuk algınlığı şikayetlerinizi hafifletmenize yardımcı olacak güzel bir içecek hazırlamak o kadar da zor değil. Baharatlı tatları seviyorsanız evde kolaylıkla yapabileceğiniz bu tarifi mutlaka deneyin.

İşte ideal tarif...

Malzemeler:
1 şişe kırmızı şarap
2 bardak su
1 portakal
1 elma
2 çubuk tarçın
5-6 tane kakule
5-6 tane karanfil
İki parmak kadar taze zencefil
1 çubuk vanilya
1-2 tane yıldız anason
Bir-iki kaşık bal


Yapılışı:
  • Tarçın, zencefil, karanfil ve kakuleleri bir tencereye koyun, üzerine 2 bardak suyu ekleyip kaynatın.
  • Portakalları ve elmaları dilimleyin, kaynamış suya ekleyin ve altını kapatın. Tatlı olmasını istediğiniz ölçüde bal ilave edip iyice karıştırın.
  • Şarabı karışımın üzerine dökün ve tencereyi tekrar ısıtın. Karışımın asla kaynamaması gerekiyor.
  • Tam kaynamaya başladığı anda ateşten alın ve biraz dinlendirin.
  • Tadına bakın: biraz daha şekerli olmasını istiyorsanız bal ilave edebilirsiniz. Eğer daha alkollü olmasını isterseniz de biraz votka ilave edin.

Resimdeki gibi bir sunum için şarabı bardağa aldıktan sonra içine biraz tarçın, bir-iki dilim portakal ve yıldız anason ilave edebilirsiniz.

Cam bardaklarda servis edilen sıcak şarabınız soğuduğunda mikrodalga fırında biraz daha ısıtılabilir.

Afiyet olsun!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder