Kışın
içinizi ısıtacak baharatlı sıcak şarap yapımı düşündüğünüzden de kolay. Kuzey
ülkelerinde bolca tüketilen içeceği damak zevkinize göre tatlandırmanız mümkün.
İçeriğindeki baharatlarla soğuk algınlığı şikayetlerinizi
hafifletmenize yardımcı olacak güzel bir içecek hazırlamak o kadar da zor
değil. Baharatlı tatları seviyorsanız evde kolaylıkla yapabileceğiniz bu tarifi
mutlaka deneyin.
İşte ideal tarif...
Malzemeler:
1 şişe kırmızı şarap
2 bardak su
1 portakal
1 elma
2 çubuk tarçın
5-6 tane kakule
5-6 tane karanfil
İki parmak kadar taze zencefil
1 çubuk vanilya
1-2 tane yıldız anason
Bir-iki kaşık bal
Yapılışı:
- Tarçın, zencefil, karanfil ve kakuleleri bir tencereye koyun, üzerine 2 bardak suyu ekleyip kaynatın.
- Portakalları ve elmaları dilimleyin, kaynamış suya ekleyin ve altını kapatın. Tatlı olmasını istediğiniz ölçüde bal ilave edip iyice karıştırın.
- Şarabı karışımın üzerine dökün ve tencereyi tekrar ısıtın. Karışımın asla kaynamaması gerekiyor.
- Tam kaynamaya başladığı anda ateşten alın ve biraz dinlendirin.
- Tadına bakın: biraz daha şekerli olmasını istiyorsanız bal ilave edebilirsiniz. Eğer daha alkollü olmasını isterseniz de biraz votka ilave edin.
Resimdeki gibi bir sunum için şarabı bardağa aldıktan
sonra içine biraz tarçın, bir-iki dilim portakal ve yıldız anason ilave
edebilirsiniz.
Cam bardaklarda servis edilen sıcak şarabınız
soğuduğunda mikrodalga fırında biraz daha ısıtılabilir.
Afiyet olsun!
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder