Çikolata ve
Fıstık Ezmeli Turta
Malzemeler:
- 25 adet oreo veya negro tipi çikolatalı kurabiye sandviç
- 4 yemek kaşığı eritilmiş tereyağı
- 1 fincan parçacıksız fıstık ezmesi
- 1 paket (220gr.) yumuşatılmış krem peyniri
- 1 ¼ fincan pudra şekeri
- 1 paket (220gr.) kremşanti
Hazırlanışı:
1. Fırını
önceden 180 derecede ısıtın, kurabiyeleri iyice ezin ve üzerine erimiş
tereyağını dökün.
2. İyice
karıştırdıktan sonra bir tart kalıbına kurabiyeleri iyice ezerek yerleştirin ve
5-7 dakika pişirin, sonra tamamen soğumaya bırakın.
3. Fıstık
ezmesi ve krem peyniri beraber iyice çırpın sonra da pudra şekerin ekleyin.
4. İyice
karışana kadar çırpmaya devam edin sonrasında kremşantiyi ekleyin ve biraz daha
çırpın.
5.
Hazırladığınız malzemeyi tabanın üzerine yerleştirin ve spatula ile
düzleştirin.
6. İyice
soğuduktan sonra servis edin.
Misket
Limonlu Kolay Turta
Malzemeler:
- 5 adet çırpılmış yumurta beyazı
- 1 kutu şeker ile koyulaştırılmış süt
- ½ fincan misket limonu suyu
- 1 adet mısır unu krakeri ile hazırlanmış taban
Hazırlanışı:
1. Fırını
önceden 190 derecede ısıtın.
2. Yumurta
beyazını, sütü ve misket limonunu karıştırın.
3. Karışımı tabanın
üzerine döküp 15 dakika pişirin.
4.
Soğuduktan sonra kremşantı ve limon dilimleri ekleyerek servis edin.
Limonlu
Turta
Malzemeler:
- 2 adet büyük boy limon (ince ince dilimlenmiş)
- 2 fincan şeker
- 5 adet büyük boy yumurta (çırpılmış)
- 2 adet hazır tart tabanı
Hazırlanışı:
1. Limon
dilimlerini şeker ile orta boy bir kâsede karıştırın.
2. Üzerini
örtün ve bir gece buzdolabında bekletin.
3. Ertesi
gün limonları oda ısısına getirin ve fırını önceden 180 derecede ısıtın.
4. Tart
tabanını tart kalıbına koyun ve yumurtayla limonları ekleyip iyice karıştırın.
5. Karışımı
tart tabanına koyun ve üzerine kalan tabanı ekleyin.
6.
Tabanların uçlarını birbirine yapıştırın ve 45 dakika pişirin.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder