23 Nisan 2019 Salı

Kuzukulağının Faydaları


Sonbahar ve yaz ayları arasında kuzukulağı bitkisi küçük çiçekler açar. Kuzukulağı bitkisi tüysüz yapraklarına sahip bir yapıda. Ortalama olarak kuzukulağı bitkisi 50-60 cm’e kadar uzar. Daha çok orman, dağ, tarla ve çayırlarda bulunur. Kuzukulağı bitkisi genel olarak nemli bölgelerde ve kumlu topraklarda yetişir. Kuzukulağı bitkisinin yapraklarında potasyum minerali, okzalat ve oksalik asit, köklerinde ise tanen, antrakinon türevleri, nişasta, reçine, ve şekerler bulunur. Aynı zamanda kuzukulağı bitkisinin A, B, C vitaminleri, demir ve fosfor mineralleri açısından zengin bir besin.
Kuzukulağı Nasıl Tüketilir?
Kuzukulağı bitkisi genelde her yeşil alanda ortaya çıktığı için bulunması çok kolay bir besin. Kuzukulağı bitkisini farklı birçok şekilde tüketebilirsiniz. Genel olarak kuzukulağı bitkisi çiğ olarak tüketilir. Ancak kuzukulağı bitkisinin yemeğini yaparak, bu şekilde tüketebilirsiniz. Aynı zamanda kuzukulağının çok ekşi bir tadı olduğu için salatası da yapılır. İlk olarak saplarından temizleyin ve daha sonra üzerine sarımsaklı yoğurt ilave edin. Kuzukulağının tadı ekşi olduğu için mide bulantısına çok iyi gelir. Birçok hastalığın tedavisinde kullanılan kuzukulağı bitkisini daha çok çay şeklinde de tüketebilirsiniz. Eğer cilt hastalıklarına yarar sağlamak için kuzukulağı bitkisini kullanacaksanız, kuzukulağını ezerek, macun kıvamına getirmeniz gerekir. Daha sonra cilt hastalığı olan kısma uygulayın.
Kuzukulağının Faydaları Nelerdir?
Kuzukulağı bitkisinin içerisinde yer alan çok önemli vitamin ve mineraller sayesinde insan vücuduna büyük oranda yarar sağlar. İnsan vücudunda ortaya çıkan birçok hastalığı doğal bir şekilde tedavi etmek için kullanılır. Aynı zamanda hastalıkların tekrar oluşumunu önler.
1. İdrar Söktürücü Özelliği Bulunur
Şişkinlik gibi insan vücudunu çok rahatsız eden bir sağlık sorununuz varsa, ne yaparsanız yapın bu durumdan kurtulmak kolay olmaz. Bunun için doğada çok kolay bir şekilde bulabileceğiniz kuzukulağı bitkisini denemenizde fayda var. Kuzukulağı bitkisinin içeriğinde yer alan önemli maddeler sayesinde güçlü idrar söktürücü özelliği bulunur. Özellikle şişkinliğe neden olan besinleri tüketmek yerine, kuzukulağı bitkisi ve benzeri besinleri tükettiğiniz zaman herhangi bir sağlık sorununuz kalmaz. Bu sayede vücudunuzdan fazla miktarda olan suyu kolay bir şekilde atabilirsiniz.
2. Böbrekleri Çalıştırır
İnsan vücudunun yaşamsal fonksiyonunu devam ettirebilmesi için böbreklerin işlevini düzgün bir şekilde yerine getirmesi çok önemli bir durum. Böbreklerin tam zamanlı olarak ve belirli bir tempoda çalışmasını sağlamak, böbreklerde birçok sebebe bağlı olarak ortaya çıkan taş oluşumunu önlemek ve ilerleyen zamanlarda diğer böbrek hastalıklarıyla karşı karşıya kalmamak için böbreklerinizin sürekli olarak temizlenmesi gerekir. Böbrekleri sürekli olarak temizlemek için doğal besinlerin gücünden daha fazla yararlanmanız gerekir. Bunun için böbrek dostu olan besinleri düzenli olarak tüketmelisiniz. Kuzukulağı bitkisi böbrekleri koruyarak, böbreklerde ortaya çıkan birçok hastalığı tedavi eder. Aynı zamanda böbrek hastalıklarının tekrar oluşumunu önler.
3. Ateşi Düşürür
Yüksek ateş özellikle çocuklarda ortaya çıktığı zaman anne ve babayı çok tedirgin eden bir durum haline gelir. Çocuğunuz her zaman sahip olduğu vücut ısısından uzun süre daha sıcak ise, mutlaka ateşini ölçmeniz gerekir. Ateşini ölçtükten sonra eğer normal değerlerin üzerindeyse doğal bir şekilde ateşini düşürebilirsiniz. Bunun için kuzukulağı bitkisi büyük oranda yarar sağlar. Kuzukulağını ateş düşürücü olarak kullanmak için, kuzukulağı bitkisini çay şeklinde tüketebilirsiniz. Kuzukulağı çayını içtikten bir süre sonra ateşin yavaş yavaş düştüğünü fark edersiniz.
4. İskorbüt Hastalığına Fayda Sağlar
İskorbüt hastalığı eski denizcilerin sefer yaptığı zaman C vitamini eksikliğinden dolayı ortaya çıkan ciddi ve hatta ölüme yol açan bir sağlık sorunu. İskorbüt hastalığını önleyen ana madde C vitamini. Yorgunluk, topallama, diş eti kanaması, şişmiş kol ve bacaklar en sık ortaya çıkan belirtiler arasında yer alır. Bu belirtiler farklı bir hastalığa ait olduğu düşünülerek C vitamini testi genel olarak yapılmaz. Bu nedenle iskorbüt hastalığının teşhisini koymak zaman alır. İskorbüt hastalığın yakalanmamak için yapmanız gereken en önemli şey, vücudun günlük olarak C vitamini ihtiyacını karşılamak. Vücudun ihtiyacı olan C vitamini takviyesi için doğal besinlerin gücünden ve etkisinden yararlanabilirsiniz. Yoğun oranda C vitaminine sahip olan kuzukulağı bitkisi çok ideal bir besin. Kuzukulağı bitkisinin içerisinde yer alan C vitamini vücudun günlük ihtiyacını karşılayacak orana sahip. Kuzukulağı bitkisini yemek, salata ya da çay şeklinde tüketebilirsiniz.
5. Diş Ağrılarını Geçirir
Dişlerin çürümesine ya da iltihaplanmasına bağlı olarak, aynı zamanda diş etinden de şiddetli bir ağrı meydana gelir. Çoğu zaman diş ağrısını dayanılmaz bir seviyeye gelir. Bu nedenle ağrı kesici ilaç içmeden geçmeyeceği düşünülür. Ancak diş ağrısı için ağrı kesici ilaç içmeden tamamen doğal yöntemlerle geçmesini sağlayabilirsiniz. Özellikle kuzukulağı bitkisi diş eti ağrısını geçirmede çok etkili ve başarılı bir besin. Bunun için kuzukulağı bitkisinin yapraklarını haşlayın ve ılık bir kıvama gelmesi için bir süre bekleyin. Daha sonra bu karışımı ağrıyan dişinizin üzerine bir pamukla bastırın ya da gargara şeklinde yaparak dişinize temas etmesini sağlayabilirsiniz. Diş ağrınız kısa bir süre sonra geçer.
6. Üst Solunum Yolu Hastalıklarını Tedavi Eder
Üst solunum yolu hastalıklarını tedavi etmek için kuzukulağı bitkisini tercih edebilirsiniz. Kuzukulağı bitkisinin içerisinde yer alan vitamin ve mineraller sayesinde üst solunum yolu hastalıklarını birkaç gün içerisinde tedavi eder. Kuzukulağı bitkisini çay şeklinde tüketebilirsiniz.
7. Cilt Hastalıklarına İyi Gelir
Yaz aylarında havaların ısınmaya başlamasıyla birlikte birçok deri hastalığı ortaya çıkar. Birçok deri hastalığı güneş ışınlarının zararlı etkisinden dolayı özellikle yazın sıcak günlerde tekrar oluşur. Cilt hastalıkları arasında en sık karşılaşılan egzama ve sedef hastalığı kış aylarında geçer ya da çok belirgin olmaz. Sıcak havalarda egzama ve sedef gibi cilt yüzeyinde ortaya çıkan hastalıkların semptomlarını hafifletebilirsiniz. Bunun için özellikle kuzukulağı bitkisini tercih etmeniz gerekir. Kuzukulağı bitkisinin içerisinde yer alan vitamin ve mineraller birçok cilt hastalığını tedavi edici özelliğe sahip.
Kuzukulağı bitkisini cilt yüzeyinde ortaya çıkan egzama, sedef, sivilce, akne gibi sorunlarınızda kullanmak için 1 litre suyu bir süre kaynatın. Su iyice kaynadıktan sonra 50 gr kuzukulağı bitkisinden ilave edin. Demleninceye kadar tekrar kaynatın. Daha sonra ocaktan alarak, ılık bir kıvama gelince içebilirsiniz. Günde 3 bardak kadar içmeniz yeterli olur. Kuzukulağı bitkisini aynı zamanda güneş ışınlarına uzun süre maruz kaldığınızda cildinizde ortaya çıkan güneş yanığına karşı da kullanabilirsiniz. Güneş yanığını ve cilt lekelerini tedavi etmek için kuzukulağı bitkisini ezerek, macun kıvamına getirin. Daha sonra sorunlu olan bölgenin üzerine sürün. Kuzukulağı bitkisi bir süre sonra güneş yanığı sorununu iyileştirir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder