10 Nisan 2019 Çarşamba

Maydanoz ile Sivilce Tedavisi


Maydanoz C vitamini bakımından oldukça zengin olan bir besin. Böyle bir vitamin kaynağını herkesin tüketmesini tavsiye ederiz. İsterse kür olarak olsun isterse de sofralarımızda sebze salata olarak olsun mutlaka tüketilmesi gereken bir bitki. Bu bitki kırışıklıkları giderir, cildi güzelleştirir ve yaşlanmayı geciktiren özelliğe sahiptir. Sivilceler için de maydanoz suyu bulunmaz bir mucizedir. Sivilce problemi yaşayan ve kurtulmak isteyenler bu mucizevi bitkiyi kullanmalıdır. Birçok sağlık problemini gideren maydanoz, suyu ile şifa dağıtır. İçerdiği C vitamini sayesinde sivilceleri kurutur. Maydanoz suyu sivilce tedavisinde şiddetle önerilen bir yöntemdir. Aynı zamanda ciltte oluşan lekeleri de giderir. Ancak sivilceler için maydanoz suyunu haftada 2 defa tekrarlamak gerekir. Düzenli bir şekilde 2 ay uygulanıp kullanılırsa ciltteki bütün sivilcelerin kaybolduğunu görebilirsiniz.
Maydanozun Faydaları
Maydanozun birçok faydası bulunur. Zayıflamak isteyenler için metabolizmayı hızlandırarak yağ yakıcı etkisi vardır. Kilo vermek isteyen kişiler çok sık olmayacak şekilde bilinçli kullanırlarsa zayıflayabilir. Başka bir yararı da ödem atıcı ve karaciğer yağlanmasını önleyici özelliktedir. Karaciğerde yağ oluşmasını engeller. Cilde faydalarına gelecek olursak sivilce ve cilt lekelerinde oldukça etkilidir. Sivilce çıkmasını önler ve sivilceli ciltlerin tedavisinde çok etkili ve olumlu sonuçlar verir.
Maydanoz ile Sivilce Tedavisi Nasıl Yapılır?
Sizlere yazımızda maydanoz ile sivilce tedavisi için çeşitli maske tarifleri veriyoruz. Dilediğinizi evde kolaylıkla yapabilir ve etkisini kısa sürede görebilirsiniz.
1. Sivilceler için Maydanoz Suyu Maskesi
Malzemeler:
  • 1 demet maydanoz
  • 2 su bardağı kaynamış su
Hazırlama ve Uygulaması:
İlk önce maydanozları güzel bir şekilde yıkayarak temizleyelim. Sonra maydanoz saplarını ayıralım. Biz tarifte sadece maydanoz yapraklarını kullanacağız. Ardından 2 su bardağı suyu kaynatalım ve bu kaynamış olan suyun içine maydanoz yapraklarını atarak 15 dakika demleyelim. Oluşacak su hafif hafif renk değiştirir. Bu suyu isterseniz bir fısfıs şişe içine koyabilir ya da direk su ile yüzümüzü yıkayabiliriz. Bu tarif her gün uygulanabilir.
2. Sivilceler için Alkol ve Maydanoz Suyu Maskesi
Malzemeler:
  • 100 ml etil alkol
  • 1 demet maydanoz
Hazırlama ve Uygulaması:
İlk olarak maydanozu güzel bir şekilde yıkayıp saplarını ayıralım. Maydanoz yapraklarını bir havan içerisinde döverek ezelim. Ardından bu yaprakların içine 100 ml. etil alkolü ilave edelim ve karıştıralım.
Elde ettiğimiz karışımdan maydanoz suyunu süzelim ve 15 gün boyunca ağzı kapalı bir kavanozda tutalım. Bu süre bitince içine 300 ml. su ilave edelim ve her gün bu losyon ile yüzümüzü temizleyelim. Bir parça pamuk alalım ve losyona batırıp özellikle sivilce üzerine uygulayalım.
3. Sivilceler için Limon ve Maydanoz Suyu
Malzemeler:
  • Yarım limon suyu
  • Yarım demet maydanoz
Hazırlama ve Uygulaması:
İlk olarak maydanozları ufak ufak ve sapları ilave beraber ezelim. Bu maydanoz üzerine yarım limonu sıkalım. Her sabah kahvaltı öncesinde bunu tüketelim.Yedikten sonra bir bardak su içelim. Bu karışım sivilceleri içeriden kurutacak ve söndürecektir. Lakin tansiyon hastası olanlara bu tarif iyi gelmeyebilir. Bu yüzden dikkatli olunması gerekir. Bu maydanoz kürü aynı zamanda yağ yakımı için diyetisyenler tarafından da önerilir.
4. Sivilcelere Maydanoz Suyu Karışımı
Malzemeler:
  • 1 su bardağı su
  • Yarım demet maydanoz
  • 1 tatlı kaşığı elma sirkesi
Hazırlama ve Uygulaması:
Maydanozları güzel bir şekilde yıkayalım ve saplarından ayıralım. Bu maydanozları 1 bardak su içinde kaynatalım. Kaynadıktan sonra demlenmeye bırakalım. Demleme sonrasında bir süzgeç ile başka bir bardağa suyu aktaralım ve içine elma sirkesi ilave edip tekrar karıştıralım. Bu karışımı güneşe çıkmayacağımız günler cildimize uygulayalım. Çünkü elma sirkesi güneşin etkisi ile cilt lekesi yapar.
5. Sivilceleri Geçiren Maydanoz Suyu Tarifi
Malzemeler:
  • 2 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 kök maydanoz
Hazırlama ve Uygulaması:
Maydanozları yıkayalım ve sonrasında sapları ile beraber bir blender kullanarak doğrayalım. İyice kıyılmış olan bu maydanozlara yoğurt ilave edelim. Çok az bir su ile koyu bir kıvam aldırarak krem gibi olmasını sağlayalım. Daha sonra cildimizi güzelce ılık bir su yardımı ile temizleyelim. Hazırlanan karışımı yüzümüze masaj yaparak yedirelim. Bu maske ile yarım saat bekleyelim. Sonra çok az ılık bir su ile cildimizi güzelce temizleyip kurulayalım. Haftada bir kere 2 ay boyunca tekrar ederek bu maske sayesinde cilt lekelerinden kurtulabiliriz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder