6 Nisan 2019 Cumartesi

Şitaki Mantarlı Tavuklu Japon Pilavı


Malzemeler
  • Pirinç
  • Tavuk göğüs
  • Havuç
  • Soya sos
  • Beyaz şarap
  • Taze soğan
  • Yeşil soğan
  • Karabiber
  • Tuz
  • Şitaki mantarı
Tarif
  • Önce princi iyice yıkıyoruz. Yıkadıktan sonra tencereye alıyoruz.
  • Princimizi yıkayıp tencereye koyduktan sonra tavuk göğüsü, şitaki mantarı ve taze soğanlarımızı ince ince doğruyoruz.
  • Malzemelerimizi ince ince dilimledikten sonra sıra havucumuzu rendeliyoruz.
  • Rendeleme işlemi bittikten sonra ince ince dilimlediğimiz ve rendelediğimiz bütün malzemeleri, kuru soğan hariç, pirincin bulunduğu tencerenin içerisine yerleştiriyoruz.
  • Şirtaki mantarından çıkan suyun bir kâseye alarak üzerine soya sosu, beyaz şarap, tuz ve karabiberi karıştırdıktan sonra pirincin bulunduğu tencerenin içerisine ekliyoruz.
  • En son olarak üzerine su ekliyoruz.
  • Bu işlemleri bitirdikten sonra 15 dakika boyuncu pişiriyoruz.
Pişirme işlemini bitirdikten sonra üzerine kuru soğanlarımızı ilave ederek, pilavımızı servise hazırlıyoruz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder