Malzemeler
- Pirinç
 - Tavuk göğüs
 - Havuç
 - Soya sos
 - Beyaz şarap
 - Taze soğan
 - Yeşil soğan
 - Karabiber
 - Tuz
 - Şitaki mantarı
 
Tarif
- Önce princi iyice yıkıyoruz. Yıkadıktan sonra tencereye alıyoruz.
 - Princimizi yıkayıp tencereye koyduktan sonra tavuk göğüsü, şitaki mantarı ve taze soğanlarımızı ince ince doğruyoruz.
 - Malzemelerimizi ince ince dilimledikten sonra sıra havucumuzu rendeliyoruz.
 - Rendeleme işlemi bittikten sonra ince ince dilimlediğimiz ve rendelediğimiz bütün malzemeleri, kuru soğan hariç, pirincin bulunduğu tencerenin içerisine yerleştiriyoruz.
 - Şirtaki mantarından çıkan suyun bir kâseye alarak üzerine soya sosu, beyaz şarap, tuz ve karabiberi karıştırdıktan sonra pirincin bulunduğu tencerenin içerisine ekliyoruz.
 - En son olarak üzerine su ekliyoruz.
 - Bu işlemleri bitirdikten sonra 15 dakika boyuncu pişiriyoruz.
 
Pişirme işlemini bitirdikten sonra üzerine kuru soğanlarımızı ilave
ederek, pilavımızı servise hazırlıyoruz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder