17 Nisan 2019 Çarşamba

Ayağınızın Altındaki Noktalar Sağlığınızı Ele Veriyor!


Söz konusu sağlık olduğunda, ayak altında bulunan refleks noktalarının aslında size küçük işaretler verdiğini hiç düşünmüş müydünüz? Bazen giydiğiniz topuklu ayakkabılar yüzünden bazense uzun saatler ayakta kaldığınızdan ağrıyan ayaklarınız tüm vücudunuzu etkiliyor.
Refleksoloji uzmanı Dr. Helena Raid; ‘Eğer ayaklarınız sağlıklı değilse, bu durum tüm vücudunuzu ve yaşamınızı etkiler.’ diyor. Bunun nedeni ayak tabanında bulunan her bir noktanın vücuttaki diğer organ ve sistemlerle doğrudan ilişkili olmasıdır.
Ayak refleksolojisi olarak bilinen bu yardımcı tedavi yönteminde ağrıları azaltmak için ayak altındaki özel noktalara yapılan ufak masaj hareketleri tüm vücudunuzu rahatlatır.
Ayak Refleksolojisi Nedir?

Antik çağlardan beri bilinen refleksoloji uygulamalarına göre; ayak altındaki her bölge vücudun spesifik bir yeriyle bağlantılıdır. Bu bölgelere parmak uçlarıyla yapılan masaj hareketleri sayesinde organ ve vücut salgı bezlerinde gelişen acıyı dindirmek, daha sağlıklı hissetmek mümkündür.
İşte vücut sağlığınızı ele veren ayak refleksoloji noktaları ve bu noktaların etkisi altında olan organlar:
1.Baş

Refleksolojiye göre; ayak uçları doğrudan baş ve beyinle bağlantılıdır. Baş ağrısı yaşadığınızda ayak başparmaklarınıza hafifçe masaj yapabilirsiniz. Beyin hücrelerini uyaran masaj hareketleri genel beyin sağlığı üzerinde olumlu bir etkiye sahiptir.
2.Gözler

Göz sağlığı; görüş bozuklukları, ağrı, kızarıklık gibi farklı durumları içerir. Ayak 2. ve 3. parmak altı bölgelerine yapılan ufak basınçlı hareketler göz sorunlarını büyük ölçüde rahatlatır. Göz ağrısı çekiyorsanız bu bölgelere masaj yapmayı mutlaka deneyin.
3.İnce bağırsak

Ayak tabanı masajıyla rahatlatabileceğiniz sıradaki organ ince bağırsaklar. Ayak parmakları ve topuk arasında kalan orta bölgeye masaj yapmak ince bağırsakları rahatlatır ve sindirimin düzenlenmesine yardımcı olur. Bu bölgeye masaj yapılan masaj gazdan dolayı ağrı çekenler için de faydalı bir uygulamadır.
4.Akciğerler

Akciğerler ayak parmaklarının alt kısmıyla direkt olarak bağlantılıdır. Bu bölgeye yapılan masaj uygulamaları astım gibi nefes problemlerinden dolayı yaşanan ağrıları rahatlatır, akciğer sağlığına iyi gelir.
Refleksolojinin kısa ve uzun vadeli faydaları oldukça etkili olsa da nefes almakta güçlük çekiyorsanız uzman bir hekimden tıbbi yardım almalısınız.
5.Bel

Refleksolojiye göre, topuk ve siyatik sinirler dolayısıyla sırt ve bel arasında doğrudan bir ilişki vardır. Siyatik sinirler ve kronik bel ağrısından muzdarip olanlar topuk bölgesine masaj yaparak bu acıyı hafifletebilirler.
6.Boyun

Son derece yaygın olan boyun ağrılarını dindirmek için sadece boyun bölgesine değil, ayak tabanınıza da masaj yapabilirsiniz. Bunun için ayak altındaki doğru nokta, başparmak ve alt kısma doğru uzanan bölgedir. Ağrı hissetmeseniz bile bu bölgeye masaj yapmak boyun sağlığınıza katkıda bulunur.
7.Kalp

Kalp sağlığı tüm vücudu ve yaşamı etkileyen ciddi bir konudur. Kalp ile ayak tabanında bağlantılı olan bölge serçe parmağın ayak tabanı ortasına doğru olan kısmıdır. Bu bölgeye masaj yaparak uzun vadede kalp sağlınıza destek olabilir, dolaşım sisteminizi rahatlatabilirsiniz.
Sık sık kalp çarpıntısı ya da göğüs ağrısı yaşıyorsanız mutlaka uzman bir doktora muayene olmalısınız.
8.Dizler

Topukların dış kısma bakan bölgeleri doğrudan dizlerle bağlantılıdır. Kronik diz ağrıları ya da menisküs ağrılarını hafifletmek için bu bölgeye masaj yapmayı deneyebilirsiniz.
9.Mide

Mide ağrılarını azaltmak için uyguladığınız diyetleri, ayak refleksoloji uygulamalarıyla destekleyebilirsiniz. Bunun için başparmağın ayak tabanı ortasıyla arasında kalan kısmına masaj yapmanız yeterlidir. Bu bölgeye masaj yapmak gaz, hazımsızlık ve bağırsak kaynaklı sindirim sorunlarına yardımcı olur.
10.Tiroit

Tiroit hastalıkları boyun ağrıları kadar yaygın bir problemdir. Ayak başparmağının alt kısımlarına doğru uygulanan masaj hareketleri tiroit sağlığına önemli ölçüde olumlu katkı sağlar.
11.Karaciğer

Refleksoloji uzmanlarına göre karaciğerle ayak altındaki bağlantılı bölgenin yeri biraz farklıdır. Bazı uzmanlar karaciğerin sağ ayaktaki özel bölgeyle ilgili olduğunu düşünürken bazılarıysa her iki ayağa da yapılan masajın faydalı olduğu görüşünde. Ayak tabanındaki dış orta kısımlar karaciğer sağlığı için masaj uygulanması gereken kısımlardır. En iyi sonucu elde etmek için iki ayağınızın da bu bölgelerine masaj yapabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder