Malzemeler
- 1 adet tavuk göğsü
 - 1 adet salatalık
 - 1 adet portakal
 - 1 adet greyfurt
 - 100 gr noodle
 - 1 tutam susam
 - 1 dilim kavun
 - 1 adet havuç
 - 1 yemek kaşığı susam yağı
 - 1-2 yaprak fesleğen
 - 1-2 adet anason
 - 1-2 dal maydanoz
 - 1 adet taze soğan
 - 1 çay kaşığı karabiber
 - Yeterince tuz
 - Harissa sos için:
 - 4 adet jalapeno biber
 - 2 adet yeşil biber
 - 1 adet chili biber
 - 1 tatlı kaşığı kişniş tohumu
 - 1-2 yaprak fesleğen
 - 1 dal tarhun otu
 - 2 diş sarımsak
 - 3 yemek kaşığı zeytinyağı
 - 1 çay kaşığı karabiber
 - 1 çay kaşığı şeker
 - Yeterince tuz
 
Tarif
- Harissa sosu için bütün malzemeleri biraraya getirip blenderdan geçirin ve tavuk göğsünü marine edip yaklaşık 1 gün boyunca bekletin.
 - Marine edilmiş tavuk göğsünü tavada kızartın.
 - Bir yanda sebzeleri ve meyveleri hepsi aynı boyda olacak şekilde iri iri doğrayın. Bir kaba alıp içerisine haşlanmış noodle, susam yağı ve baharatlarını katın, iyice karıştırın.
 - Kızaran tavuk göğsünü fırın tepsisine alıp önceden ısıtılmış 180 dereceli fırında 5-7 dakika arası pişirin.
 
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder