2 Nisan 2019 Salı

Harissa Soslu Izgara Tavuk


Malzemeler
  • 1 adet tavuk göğsü
  • 1 adet salatalık
  • 1 adet portakal
  • 1 adet greyfurt
  • 100 gr noodle
  • 1 tutam susam
  • 1 dilim kavun
  • 1 adet havuç
  • 1 yemek kaşığı susam yağı
  • 1-2 yaprak fesleğen
  • 1-2 adet anason
  • 1-2 dal maydanoz
  • 1 adet taze soğan
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • Yeterince tuz
  • Harissa sos için:
  • 4 adet jalapeno biber
  • 2 adet yeşil biber
  • 1 adet chili biber
  • 1 tatlı kaşığı kişniş tohumu
  • 1-2 yaprak fesleğen
  • 1 dal tarhun otu
  • 2 diş sarımsak
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı şeker
  • Yeterince tuz
Tarif
  • Harissa sosu için bütün malzemeleri biraraya getirip blenderdan geçirin ve tavuk göğsünü marine edip yaklaşık 1 gün boyunca bekletin.
  • Marine edilmiş tavuk göğsünü tavada kızartın.
  • Bir yanda sebzeleri ve meyveleri hepsi aynı boyda olacak şekilde iri iri doğrayın. Bir kaba alıp içerisine haşlanmış noodle, susam yağı ve baharatlarını katın, iyice karıştırın.
  • Kızaran tavuk göğsünü fırın tepsisine alıp önceden ısıtılmış 180 dereceli fırında 5-7 dakika arası pişirin.
Tavuk göğsü piştikten sonra hazır olan sebzeli karışımla birlikte servis tabağına alın, baharatlarla süsleyerek servis yapabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder