Malzemeler
- 1 adet tavuk göğsü
- 1 adet salatalık
- 1 adet portakal
- 1 adet greyfurt
- 100 gr noodle
- 1 tutam susam
- 1 dilim kavun
- 1 adet havuç
- 1 yemek kaşığı susam yağı
- 1-2 yaprak fesleğen
- 1-2 adet anason
- 1-2 dal maydanoz
- 1 adet taze soğan
- 1 çay kaşığı karabiber
- Yeterince tuz
- Harissa sos için:
- 4 adet jalapeno biber
- 2 adet yeşil biber
- 1 adet chili biber
- 1 tatlı kaşığı kişniş tohumu
- 1-2 yaprak fesleğen
- 1 dal tarhun otu
- 2 diş sarımsak
- 3 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı şeker
- Yeterince tuz
Tarif
- Harissa sosu için bütün malzemeleri biraraya getirip blenderdan geçirin ve tavuk göğsünü marine edip yaklaşık 1 gün boyunca bekletin.
- Marine edilmiş tavuk göğsünü tavada kızartın.
- Bir yanda sebzeleri ve meyveleri hepsi aynı boyda olacak şekilde iri iri doğrayın. Bir kaba alıp içerisine haşlanmış noodle, susam yağı ve baharatlarını katın, iyice karıştırın.
- Kızaran tavuk göğsünü fırın tepsisine alıp önceden ısıtılmış 180 dereceli fırında 5-7 dakika arası pişirin.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder