24 Mart 2019 Pazar

Anason Çayının Faydaları Nelerdir?


Anason sıcak ortamlarda kolayca gelişebilmektedir. Mısır ve Anadolu’da yetişmektedir. Anasonun olgun ve kuru meyveleri genellikle yaz aylarında toplanmıştır. Anasonun içerisinde anetol, dianethole ve photoanethole, kumarinler, flavonoidler, fenilpropanoidler, yağlı asitler, sterollerin polimerler, proteinler gibi karbonhidratlar yer alır.
Anason meyve uçucu yağların varlığı nedeniyle çeşitli içeceklerin yanı sıra pişmiş gıdalar gibi geleneksel kokulu ot gibi kullanılmıştır (yaygın tohum olarak anılacaktır). Tohumların sıcak su ekstreleri, daha önceleri diüretik olarak laksatif etkisi balgam söktürücü ve anti-spazmodik bir eylem olarak hem de bağırsak kolik gibi şişkinlik rahatlatmak için ilaç halinde kullanılmıştır. Bunlara ek olarak anason ayrıca libido, laktasyon (süt üretimi), sindirim (bulantı, gaz ve şişkinlik azalma) ve internet üzerinden belirli cilt bozuklukları (bit ve uyuz) iyileştirdiği anlaşılmıştır.
Anason Çayının Faydaları Nelerdir?
Anason çayının faydalarından yararlanabilmeniz için düzenli olarak anason çayı içmeniz gerekmektedir. Ancak fazla tüketmeniz veya alerji gibi bir sağlık sorununuz varsa, anason çayı sizlere zarar verecektir. Bu konuda doktorunuza danışarak tüketmenizi tavsiye ederiz.
1.Sindirim

Anason çayı sindirim sistemi için son derece etkili bir tedavi aracı olmaktadır. Sindirim özelliklerini geliştirmesinin yanı sıra, gerçekten sindirim sorunları için mükemmel bir tedavi yöntemidir. Sindirim sistemi için bakımlı prosedür sağlamasına ek olarak sindirim hastalıklarını da tedavi etmektedir. Anason çayı ayrıca kusma, mide bulantısı, ishal, karın ağrısı, gaz problemi, spazmodik şişkinliğin yanı sıra gastrit sorunlarını da yok etmektedir. Ayrıca, iştah uyarıcı olarak çalışmaktadır.
2.Katarakt

Anason çayı ile birlikte katarakt hastalarında şaşırtıcı bir rahatlama sağlanabilir. Bu tedavi için, her gün düzenli olarak anason çayı içmeniz gerekmektedir.
3.Uykusuzluk

Yemeklerden sonra veya yatmadan önce anason çayı içmek, uyku bozukluklarının tedavisinde son derece etkilidir. Çay hızlı bir şekilde etki etmesinde iyi soğutmalı gibi demlenmiş olması, genellikle bitkinin özelliklerini kaybetmeden daha yararlı olmasını sağlayacaktır. Çayınızın içerisine tat katmak için karışıma bal ekleyebilirsiniz.
4.Astım

Anason çayının olağanüstü rahatlatıcı nitelikleri vardır ve bu nedenle astım ile birlikte öksürük tedavisi için harika olmaktadır.
5.Mikrobiyal Enfeksiyonlar ve Hastalıklar

Anason çayı normal mantara ilave olarak bakteri suşları ve virüs miktarı gelişiminin vücut içerisinde dağılmasını engelleyebilir. Gerçekten mikrobiyal enfeksiyonların ve bunlardan dolayı hastalıkların önlenmesinde oldukça önemlidir.
6.Laktasyon

Bu bitki aynı zamanda emziren anneler için de emzirme geliştirmeleri için kullanılabilir. Yıldız anason diantheole ve emzirme geliştirmek için nazik östrojenik etkileri vardır ve photoantheole oluşur. Buna ek olarak, östrojenik etkileri, yıldız anason adet öncesi sendromu veya diğer adıyla PMS belirtileri ile libido gibi anlaşma artırmak için kullanılmıştır. Anason harika bir fikir olsa da, emziren anneler, sadece kullanmadan önce hekimlerinden tavsiye almalılardır. Buna ek olarak, bu özel bitkinin hamilelerde çok fazla kullanılmaması gerekmektedir.
7.Balgam Söktürücü

Anason çayı solunum sağlığını geliştirmektedir. Bu kapsamda genellikle pastiller gibi öksürük karışımları kullanılmaktadır. Aynı şekilde, anason çayı gerçekten akciğer ve boğaz içindeki balgamı gevşetmeye yardımcıdır. Ayrıca bu soğuk algınlığından, astım, bronşit, grip, zatürre ve sinüzit de yok olmaktadır.
8.Cilt Sorunları

Anason bitkisi cilt rahatsızlıkları ile başa çıkmak için kullanılır. Tarihsel olarak, yağ akne orta türleri ile başa çıkmak için topikal olarak kullanılmıştır. Ayrıca, anason çayı böcek ısırmalarında ve uyuz gibi bit enfeksiyonlarıyla başa çıkmaktadır. Anason bazı cilt rahatsızlıklarına yardımcı olabilecek bileşikleri içermektedir. Ayrıca anason yağı kullanmak da sizlere bu konuda yardımcı olacaktır.
9.Ağız Sağlığı

Anason çayının sağlık avantajlarından biri de sizlerin ağız sağlığını korumaya yardımcı olduğudur. Anti-mikrobiyal, anti-bakteriyeller sayesinde etkili bir ağız yıkama ile ideal bir bileşen haline dönüşür. Anason çayı nefes sorununun yanı sıra ağızlarda meydana gelen şişliklere de yardımcı olacaktır. Ayrıca anasonun ev yapımı gargara tarifleri kullanılmaktadır. Bu sayede de istenmeyen ağız kokularından kurtulabilirsiniz.
10.Çocuklarda Sağlık

Çocuklar için anason çayı kullanmak son derece popülerdir. Bu şiddetli mide ağrısının yanı sıra çocuklarda hıçkırıkların yok olmasına yardımcı olmaktadır. Anason çayı ayrıca çocuklarda sindirim sistemi sorunları tedavisine yardımcı olacaktır. Üstelik emziren anneler için süt üretimini geliştirmeye de yardımcı olmaktadır.
11.Anti-Epileptik ve Anti-Histerik

Anason çayı bir narkotik gibi sedatif etkisi içerdiğinden uygun dozlarda verildiğinde kan dolaşımı, solunum sistemi ve bunların yanı sıra sinir sorunlarını azaltarak epileptik sorunların yanı sıra histerik saldırıları da yok etmektedir (düşük dozlarda verildiğinde kanıtlanmış olan nitelikleri olarak karşımıza çıkmaktadır). Gerçekten bu kadar gergin koşullar, hiper yanıtların yanı sıra konvülsiyonlar ve sedatif de etkilemektedir. Ancak bu özellik, özellikle çocuklarda ağır dozlarda verilmesi durumunda olumsuz etkilerine neden olabileceği için dikkatli tüketilmesi gerekilmektedir.
12.Cinsel Sağlık

Anason çayı libido artırabilen afrodizyak niteliklere sahiptir. Her gece bir bardak anason çayı tüketmek kişinin cinsel dürtüsünü artırabilir. Gerçekten “bir erkek menopoz” döneminde yapılan araştırmalar kapsamında anason çayının faydalarının ne kadar yararlı olduğu belirtilmiştir.
13.Nöbetler

Anason çayı konvülsiyonları yöneterek bu sağlık sorununu engeller. Fareler üzerinde yapılan çok sayıda araştırma kapsamında ilaç kaynaklı nöbetlerin anason çayı ile birlikte antikonvülsan sonuçlar gösterdiği anlaşılmıştır. Bilimsel çalışmalar nöbet krizlerinde anason avantajları göstermektedir.
14.Mikrobiyal Enfeksiyonlar ve Hastalıklar

Araştırmalar sonucunda anason çayı bakterilerin çeşitli türlerinin gelişimini, mantarlar gibi virüsleri önlemeye yardımcı olduğunu keşfetmiştir. Mikrobiyal enfeksiyonların yanı sıra yapılan bilimsel çalışmalar, terapötik nedenlerle kimyasal maddelerin çıkarılmasına yardımcı olduğunu ifade etmişlerdir.
15.Antioksidan

Anason çayı antioksidan özelliklerinin yanı sıra sağlık avantajları göstermek için belirli kimyasal maddeler içerir. Araştırmalar halen bu tür iddiaları kurmak için yapılır.
16.Pankreas

İnsülin artı bazı hormonların kontrolü için pankreas önemli bir organdır. Anason çayı pankreas teşvik etmeye yardımcıdır. Anason çayı ile birlikte pankreas sağlığı için diğer hormonal zorluklar yok olarak diyabet riskinde azalmalar meydana gelmiştir.
17.Ağrı Kesici

Anason çayı, aslında doğal bir ağrı kesicidir. Romatizma, artrit gibi eklem ağrısı ile mücadele ederek bireylerde ağrıyı azaltmada yardımcı olacaktır. Anason çayı detoksifikasyona bağlı olarak, kan dolaşımını artırmak için çalışır. Kaslar ve ağrılar nedeniyle spazm getirdiği için de anason çayı antispazmodik nitelikleri ile ağrıyı azaltmak için yararlı olabilir.
18.Kalp Sağlığı

Anason çayı kan basıncı seviyesini kontrol ederek korumaya yardımcı olmaktadır. Kalp üzerindeki baskıyı azaltır. Ayrıca, kan akışını artırır. Bunların yanı sıra sağlıklı ve dengeli bir kalp sağlığınızın oluşmasına yardım eder. Anason çayı kalbi canlandırır ve aynı zamanda canlı tutar. Kan basıncı seviyesinde düşmeye yol açabileceğinden dolayı bu anlamda sağlık sorunu olan kişilerin anason çayı tüketiminden kaçınmaları gerekmektedir.
19.Metabolizma

Anason çayı ile birlikte vücudun metabolizmasının normal bir şekilde çalışmasına yardımcı olabilirsiniz. Anason çayı vücutta hormonları teşvik eder. Bünyesindeki enzimleri uyararak metabolik hızı sağlıklı tutar. Bu nedenle, vücudun sağlığı için önemlidir. Anason tohumu detoks sonucu ayrıca vücut içinde zararlı toksinlerden kurtularak metabolizmanızın düzgün çalışmasını teşvik eder.
20.Kan Pıhtılaşması (Tromboz)

Tromboz, dolaşım sisteminin kan dolaşımının bloke ile sonuçlanan ve kan damarının içindeki kan pıhtısı oluşumu ile ilgili bir hastalık olarak tanımlanabilir. Yapılan araştırmalar kapsamında mide lezyonlarına doğru kayda değer bir güvenlik sorunlarına anason çayının iyi geldiğini keşfetmişlerdir. Sonuç olarak, geniş spektrumlu antiplatelet aktivite görünen güvenli bir antitrombotik aktivitesi, pıhtı istikrarsızlaştırıcı etkisi ve Vazorelaksan eylem için olumlu etkiler göstermektedir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder