20 Mart 2019 Çarşamba

Beyazlatıcı Yüz Maskesi


Eski zamanlardan beri kadınlar güzellik ve ciltleri için doğal yöntemler uygulamıştır. Genel olarak kadınlar cilt güzelliği açısından doğal yöntemleri uyguladıkları için doğal tariflerde çok fazla zenginlik bulunur. Özellikle kadınların en çok şikayet ettikleri cilt rengi ile ilgili birtakım doğal yöntemler de bulunur. Bu tariflerin en sık kullanılanı ise pirinç ile yapılan bazı maskelerdir. Pirinç maskesi sadece cildin tonunu açmak için kullanılan bir maske değildir, aynı zamanda pirinç cildi için çok fazla yarar sağlayan bir besin kaynağıdır.
Beyazlatıcı Yüz Maskesi Cilt Rengini Nasıl Açar?
En faydalı besin maddeleri arasında yer alan pirinç içerisinde yer alan yüksek oranda PABA vitamini bulunur. PABA adı verilen bu vitamin çok iyi bir güneş kremi olarak kullanılır. Aynı zamanda PABA insan vücudunda yer alan C vitaminin oranını da yükselterek, vücuda birçok yarar sağlar. Pirinç cildi güneşten çok büyük oranda korumakta olan Ferulik asit ve Alantoin maddelerine büyük oranda sahiptir. Pirinç aynı zamanda cildin renginin koyulaşmasına neden olan tirozinaz enziminin çalışmasını önleyerek, cildin rengini büyük ölçüde açar. Pirinç maskesini uygulayan insanların yapmış olduğu yorumlara göre, ilk denemeden itibaren güzel sonuçların ortaya çıktığını belirtmişlerdir. Pirinç maskesi ile insan cildi hem beyazlar hem de porselen gibi pürüzsüz bir cilde sahip olursunuz. Pirinç maskesinin cildinize uygulamadan önce mutlaka cildinizi temizlemeniz gerekir. Çünkü temiz olmayan cilde uygulanması sonucunda, iyi bir netice elde edilemez. Bazı kişilerde alerjik bir etki olduğu gözlemlenmiştir, bu nedenle pirinç maskesini uygulamadan önce elinizin üzerine çok küçük bir alana sürün, eğer kızarıklık ya da yanma durumu ortaya çıkmazsa tüm cildinize uygulayabilirsiniz.
Beyazlatıcı Yüz Maskesi
Güzellik ve bakımı sadece doğal malzemelerle hazırlanan maskelerden karşılamak isteyen kadınlar için pirinç maskesi önerilir. Pirinç maskesinin tarifi ise, temiz ve büyük bir kasenin içerisine bir avuç dolusu pirinci koyun. Pirincin yüzeyini kaplayıncaya kadar su ilave edin. Bir kaşık yardımı ya da elinizle pirinci bir süre karıştırın. Bu karıştırma sonucunda ortaya beyaz, bulanık bir su çıkacak. Bulanık ve beyaz bir su ortaya çıkıncaya kadar karıştırmaya devam edin. Daha sonra bu suyu bir başka kaba boşaltarak, pirinç suyu ile cildinizi yıkayın. İsterseniz bir pamuk yardımı ile cilt yüzeyine uygulayabilirsiniz. Daha başarılı bir cilt beyazlatma sonucunu alabilmek için yüzünüzü kurulamayın, sadece cildinizin kendi kendine kurumasını bekleyin. Cildinize güvenle uygulayabileceğiniz pirinç maskesini haftada bir uygulayın ve bir ayın sonunda ne kadar farklı bir cildin ortaya çıktığını fark edeceksiniz.
Cildinize uygulayabileceğiniz başka bir pirinç maskesi ise, dört kaşığı pirinç ununu ve aynı zamanda yarım çay bardağı suyu büyük bir kabın içerisine alın. Bu malzemeleri belirli bir süre karıştırın. Eğer kıvamı çok sulu olursa, üzerine mısır un ilave edebilirsiniz. Pirinç maskesi çok katı olursa, bu sefer su ile daha sıvı olmasını sağlayabilirsiniz. Bu karışımı yüzünüze eşit bir şekilde sürün ve beş dakika kurumasını bekleyin. Pirinç maskesi kuruduktan sonra bol ılık su ile yıkayın ve durulayın. Bu maskeyi uyguladıktan sonra cildiniz biraz kuruyacaktır, bu nedenle maske sonrasında cildinizi bir kremle nemlendirmeyi unutmayın. Pirinç maskesini haftada iki kere uygulayarak, genel olarak bir ay sonrasında cildinizde ortaya çıkan farkı görebilirsiniz.
Başka bir pirinç maskesi tarifi ise, bir avuç dolusu pirinci iyice ezerek, toz haline getirin. Pirinci daha kolay bir şekilde ezmek için kahve çekme aletiniz varsa, onu kullanın. Bu aletle daha hızlı ve kolay bir şekilde pirinci ezmiş olacaksınız. Elde ettiğimiz pirinç tozunu macun kıvamına getirmek için üzerine yavaş yavaş belirli bir miktar su ekleyin. Bu karışımı yüzünüze ve aynı zamanda boğazınıza sürerek yirmi ya da otuz dakika boyunca bekletin. Pirinç maskesi kuruduktan sonra ılık su ile cildinizi durulayın. Pirinç maskesinin bu versiyonunu haftada en az bir kere uygulamanız gerekir. Kalıcı ve güzel sonuçlar elde edebilmek için bir ya boyunca tekrarlamanız gerekir.
Birkaç pirinç maskesi tarifinden istediğiniz herhangi birini haftada en az bir kere olmak şartıyla, bir ay boyunca uygulamanız gerekir. Pirinç aynı zamanda pahalı ve doğal malzemelerle üretilen bazı kozmetik ürünlerin içerisine de belirli bir miktarda konulur. Ama çok fazla para vermeden, sadece evde sürekli buluna bir malzeme ile aynı sonuca sahip olmak daha doğru bir tercih olmaktadır.
Beyazlatıcı Yüz Maskesinin Cilde Faydası Nedir?
Birçok insan sürekli tüketilen pirincin cilt üzerindeki faydasından habersiz. Pirinç cildi doğal yöntemlerle hem beyazlatan hem de cilden birçok fayda sağlayan bir besin kaynağı olmaktadır. pirinç insan vücudu için gerekli olan bir besin maddesidir. Daha önceki zamanlarda yaşayan Asyalı kadınlar cilt güzelliğini tamamen pirinç maskesine borçludurlar. Günümüzde ise bazı bilim adamlarının Asyalı kadınların uzun süre güneşe maruz kalarak çalıştıkları tarlalarda, cildin nasıl bronzlaşmadığını ve yıpranmadığını keşfetmiştir. Yapılan araştırmalar sonucunda pirinç suyunun mucizevi etkileri keşfedilmiştir.
Yıllar öncesine dayanan pirinç maskesi günümüzde dünyanın her yerine yayılmış bir doğal yöntemdir. Pirinç maskesi kadınların evde kolay bir şekilde uygulayabileceği en önemli güzellik sırrı haline gelmiştir. Pirinç maskesini uygulayan her birey çok olumlu ve mucizevi sonuçlar elde etmiştir. Pirinç maskesi cildinin daha beyaz olmasını isteyen bireyler için ideal doğal bir yöntem olmaktadır. pirincin su ile belirli bir süre temas halinde olması sonucunda, pirinç içeriğinde yer alan fitik asit üretmeye başlar. Pirincin içeriğinde belirli bir oranda yer alan fitik asit maddesi cilt yüzeyine uygulandığı zaman peeling etkisi oluşturarak, ölü derinin ciltten tamamen atılmasına yardımcı olur. Böylece cilt daha beyaz bir görünüm kazanır. Hatta bazı insanların cildinde meydana gelen cilt lekeleri için de üretilen kozmetik ürünlerin içeriğinde de fitik asit maddesi kullanılır. Pirinç suyu aynı zamanda ciltte yer alan gözeneklerin temizlenmesine yardımcı olur ve cildi yumuşatma özelliğine sahiptir. Özellikle hassas cilt yapısına sahip olan bireyler cildini pirinç maskesi ile temizleyerek, cildini kimyasal maddeler içeren bazı kozmetik ürünlerinden uzak tutabilirler. Aynı zamanda ciltte yer alan gözenekleri tamamen küçültür ve cildin bakterilerden arınmasını büyük oranda sağlar.
Pirinç maskesi aynı zamanda cildin büyük oranda parlaklık kazanmasını sağlamaktadır. Bazı pirinç maskeleri kadınların belirli bir yaştan sonra en büyük sorun olan cilt kırışıklığın azalmasına yardımcı olur. Pirinç maskesi cildi sıkılaştırır ve sağlıklı bir görünüm kazanmasına büyük oradan yardımcı olur. Ayrıca pirincin içeriği de büyük oranda yer alan para aminpbenzoit asit, ferulik asit ve allantoin gibi maddeler sayesinde çok iyi bir güneş koruyucusudur. Yaz aylarında güneş ışınlarının dünyaya çok dik gelmesi sonucunda insan cildinde birtakım hasarlar ortaya çıkar. Bu hasarı en aza indirmek için güneşe çıkmadan önce pirinç maskesini uygulayabilirsiniz. Pirinç maskesi cildinizi tüm gün boyu güneşin zararlı etkilerinden büyük oradan korur. Pirincin içeriğinde yer alan ferulik asit maddesi aynı zamanda çok güçlü bir antioksidan özelliğine sahiptir. Pirincin içeriğinde yer alan allantoin maddesi ise aynı zamanda güneş yanıklarının azalmasına yardımcı olur ve cildin tekrar onarılmasını büyük oranda sağlar.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder