31 Mart 2019 Pazar

Ceviz Yaprağı ile Sivilce Tedavisi


Ceviz yaprağı, Mayıs ayında çiçek açan ceviz ağacından değil Haziran ayında tazecik yapraklar üreten ceviz ağacından toplanır. Haziran ayının ortalarından Eylül ayına kadar bu yaprakları toplamak mümkün. 25 – 30 metre boyutların ulaşabilen ceviz ağacı, kış mevsiminde yaprak döker. Bu yapraklar tüysü özelliklere sahiptir. Genellikle toplanan ceviz yaprakları serin, havadar ve gölgeli bir yere serilerek kurutulmaya bırakılır. Daha sonra ise kuruyan ceviz yaprakları ince ince kıyılır ve hava almayan bir ortamda saklanır. Bugün sizlere ceviz yaprağının faydalarından ve Ceviz Yaprağı ile Sivilce Tedavisinden bahsedeceğiz.
Ceviz Yaprağının Faydaları
Ceviz yaprağı astringent yani sıkıştırıcı bir etkiye sahip. Bununla birlikte tonik yani kuvvetlendirici, kan dondurucu ve bağırsak kurtları ile solucanlarını dökücü etkilere de sahip.
Ceviz ağacı yaprağından yapılacak olan yaprak çayı sindirim sistemine oldukça fayda sağlar. Sindirim bozuklukları, iştahsızlık ve kabızlık gibi durumlarda bu çay sayesinde kan daha temiz bir hale gelir. Bununla beraber bu çayın sarılık tedavisinde de kullanıldığı bilinir. Bu yaprak çayı sayesinde iştahınız açılır. Aynı zamanda kan şekerini düşürmek için kullanılabilecek olan bu çay deri hastalıkları söz konusu olduğu zaman ayrıca antiseptik olarak kullanılabilir. Vücudun direnç ve kuvveti bu çay sayesinde artar.
Ceviz yaprakları kaynatıldıktan sonra yapılacak olan banyo egzama, frengi, raşitik hastalıklar ve uçuklara iyi gelir. Kemik deformasyonu, kemik çürümesi ya da iltihaplı el ve ayak tırnakları söz konusu olduğu zaman oldukça etkili olan ceviz yaprağı uyuz ve favus hastalıklarında, hasta olan bölgeye sürülecek olan kaynatılmış ceviz yaprağı suyu bu bölgenin iyileşmesi sağlanır. Aynı zamanda bu su ile birlikte iltihaplı egzama hastalıkları, ergenlik zamanında çıkan sivilcelere, akıntılara ve ayak terine oldukça iyi gelir. Diş eti sıkıntıları, gırtlak ve boğaz hastalıkları ve ağız boşluğu iltihabı da ceviz yaprağı suyu ile geçen hastalıklar arasında yer alır. Bunun için gargara yapabilirsiniz.
Ceviz yaprağının kaynatıldıktan sonra kafa derisine sürülmesi halinde hızlı saç dökülmelerine bir önlem almış olursunuz. Kafa bitlerini de bu su sayesinde temizlemeniz mümkün. Bununla birlikte banyo esnasında donuk kabarcıklara uygulayarak da sonuç alabilmeniz mümkün hale gelir. Her vücutta olumlu etkilere yol açabilecek olsa da bazı kişilerde göstermiş olduğu mide bulantısı ve kusma gibi yan etkiler de bulunur. Fakat bu tür yan etkilerin haricinde pek bir etkisi görülmemiştir.
Ceviz Yaprağı ile Sivilce Tedavisi Nasıl Yapılır?
Ceviz Yaprağı Çayı
Ceviz yaprağını hazırlamak isteyen kişilerin kullanabileceği iki farklı yöntem bulunur. Bu yöntemlerden ilkinde yarım ya da bir tatlı kaşığı kadar ince kıyılmış olan ceviz yaprağını, 1 su bardağı kadar kaynar su ile haşlamalı ve 4 – 5 dakika boyunca demlemenin ardından yaprak ve suyu süzmelisiniz. Bu işlemin ardından gün boyunca 1 – 2 bardak yumdulayarak bu çayı içebilirsiniz.
İkinci yöntemde yine aynı şekilde yarım ya da bir tatlı kaşığı kadar ince kıyılmış olan ceviz yaprağını almanız gerekiyor. Fakat bu sefer yapmanız gereken şey bir bardak kadar soğuk su eklemek olacaktır. Soğuk suyu kaynama derecesine gelene dek ısıtmanız ve 2 – 3 dakika kadar hafif ısıda kaynattıktan sonra da süzerek içime hazır hal getirmeniz gerekiyor. Bu karışımı günde 2 ya da 3 kez kullanmanı mümkündür.
Ceviz Yaprağı ile Sivilce Tedavisinde Nasıl Kullanılır?
Ceviz Yaprağı ve Banyo
Detaylı ve tam yıkama yapacak olan kişilerin iki büyük avuç kadar ceviz yaprağını akşam yatmadan önce 2 – 3 litrelik suya koyması gerekir. Daha sonra sabah bu su kısık ateşte 4 – 5 dakika boyunca kaynatılacak ve ardından süzülerek banyo suyuna etkilenecektir. Gerektiği takdirde karışım miktarı arttırılabilir.
Ceviz Yapraklarının Sivilceye Etkisi
Sivilceler için ceviz yaprağı kullanmak istenen kişilerin yarım litre su ile 20 gram kadar kurutulmuş ceviz yaprağına ihtiyacı olur. Burada önemli olan şey suyun kaynar derecesine gelmemiş olmasıdır. 50 – 60 derece sıcaklığına sahip olan suyun içine ceviz yaprakları ufalanarak dökülmelidir. Daha sonra ise kabın ağzı kapatılmalı ve bir saat boyunca kullanıma hazır olabilmesi için beklenir. Bu karışımı sabah ve akşam günde 2 – 3 defa kullanmanız mümkündür. Bir pamuk kullanarak bu karışımı sivilceli bölgeler kompres olarak uygulamanız mümkündür. Sıcak bir şekilde yapılacak olan bu karışım çok daha etkili olur. Bu işlemin ardından 3 dakika geçmesinin ardından aynaya baktığınız zaman aknelerinizin açıldığını fark edersiniz. Soğuk olarak da kullanılabilecek olan bu karışım ile birlikte kısa bir süre içerisinde sivilceleriniz yok olur.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder