27 Mart 2019 Çarşamba

Gül Suyu İle Yüz Temizliği


Gül suyu gül yapraklarının damıtılması ile elde edilir. Gül suyu günümüzde özellikle gıda ve kozmetik sektöründe önemli bir yere sahip. Özellikle de hoş kokusu ile parfüm ve kozmetik sektörünün gözdesi haline gelmiştir. Gül suyunun insanlar tarafından yaygın olarak kullanılmasının sebebi ise gül suyunun faydalı olması. Gül suyu antibakteriyel özelliği ile enfeksiyonlara karşı koruyucu özelliğe sahip. Güçlü bir antioksidan, cilt hücrelerini yeniler, yaşlanmayı geciktirir ve cilde parlaklık verir. Gül suyu ile yüzü temizlemek cilt üzerinde biriken yağları temizler, sivilce ve siyah nokta oluşumunu engeller. Gül suyu ile yüz temizliği genel olarak sivilce problemleri yaşayan kişilere çok tavsiye edilir. Gül suyu ile evinizde hazırlayabileceğiniz yüz temizleme tarifleri ile yüzünüzdeki sivilce, akne gibi izleri kurutarak geçmesini sağlayabilirsiniz. Gül suyu ile yüz temizleme işlemi normal ve yağlı ciltler için rahatlıkla yapılabilir ancak kuru ciltlerde cildi daha çok kurutabilme ihtimali olduğundan dolayı birkaç gün uygulanmalıdır. Cildin tepkisini gözlemleyip ona göre uygulamaya devam edilip edilmeyeceğine karar verilmelidir.

Gül Suyu ile Yüz Temizliği Nasıl Yapılır?

Gül suyu ile yüz temizleme oldukça güzel sonuçlar verebilir. Doğal gül suyu ile temizlenen ciltte kısa sürede olumlu etkiler görülmeye başlanır. Cilt daha gergin ve canlı görünür, göz altı morlukları azalır ve sivilcelerin oluşması önlenir. Gül suyunu sabah ve akşam olmak üzere günde iki kez pamuğun üzerine döküp gül suyu ile yüz ve boyun bölgesi silinebilir. Daha sonra 15 dakika bekletip ılık su ile durulanır.

Gül Suyu ile Yüz Temizliği Yaparken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Gül suyu maskesi taze yapılmalıdır. Yapıldığı gün kullanıp bitirmeye özen gösterilmelidir. Temizliğin ardından cilt mutlaka dinlendirilmelidir. Koltuğa sırt üstü uzanıp yüze tülbent örtülebilir. Gül suyu maskesini cilde yaklaşık 20 dk kadar uyguladıktan sonra önce ılık sonra soğuk su ile durulanmalıdır. Uygulama esnasında göz çevresine ve dudak kenarlarına değdirilmemelidir.

Gül Suyu ile Yüz Temizliği Yöntemleri

1. Sivilceli Ciltler için Gül Suyu ile Yüz Temizliği

Malzemeler:
  • Gül Suyu ( 1 çay bardağı )
  • Zeytinyağı ( 1 tatlı kaşığı )
  • Pudra ( 1 çay bardağı )
Hazırlama ve Uygulaması:
Bir kase içerisine gül suyunu, zeytinyağını ve pudrayı ekleyerek bolca karıştıralım. Elde ettiğimiz karışımı cildimize uygulayalım. Cildimizde 15 dakika kadar beklettikten sonra cildimizi önce ılık su sonra soğuk su ile yıkayalım. Sivilce problemi yaşayanlar için  önerdiğimiz bu gül suyu maskesini 10 günde 2 defa  uygularsanız memnun kalabilirsiniz.

2. Kuru Ciltler için Gül Suyu ile Yüz Temizliği

Malzemeler:
  • Gül suyu ( 1 çay bardağı )
  • Kil ( 1 çay bardağı )
  • Gül yağı ( 1 yemek kaşığı – aktarlarda bulunur )
  • Badem yağı ( 1 yemek kaşığı )
Hazırlama ve Uygulaması:
Cam bir kase içine önce gül suyu daha sonra gül yağı ve badem yağını ekleyelim. Üzerine de kili ekleyerek karıştıralım. Karıştırma işlemini bitirdikten sonra maskeyi cildimize uygulayalım. Kuru ciltlere özel olan bu gül suyu maskesini haftada bir defa cildimize uygulayabiliriz.

3. Pul Pul Dökülen Ciltler için Gül Suyu Temizliği

Malzemeler:
  • Gül suyu ( 1 çay kaşığı )
  • Bal ( 2 yemek kaşığı )
  • Mısır nişastası ( 2 yemek kaşığı )
  • Süt ( 2 yemek kaşığı )
Hazırlama ve Uygulaması:
Bir kase içine ilk olarak sütü sonra mısır nişastası, gül suyu ve balı ilave edelim. Ardından bu karışımı bolca karıştıralım. Karışım hazır kıvama geldiği zaman cildimize uygulayalım ve 15 dakika bekledikten sonra önce ılık su daha sonra ise soğuk su ile yıkayalım. Bu karışımı 2 haftada bir kez olacak şekilde uygulayabiliriz.

4. Yağlı Ciltler için Gül Suyu Temizliği

Malzemeler:
  • Gül suyu ( 1 çay bardağı )
  • Badem yağı ( 1 yemek kaşığı )
  • Pamuk ( pamuk topları )
  • Sirke ( 1/4 çay bardağı )
Hazırlama ve Uygulaması:
Cam bir kase içine gül suyu, sirke ve badem yağını dökelim. Bolca karıştıralım. Karışım hazır kıvama geldiği zaman pamuk topları ile cildimize uygulayalım. Hazırladığımız bu karışımı haftada bir kere yüzümüze uygulayabiliriz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder