11 Mart 2019 Pazartesi

Altın Çilek Nelere İyi Gelir?


1. Kilo Vermeye Yardımcı
Obezite çağımızın en büyük hastalıklarından biridir. İlk etapta kişilerin farkına varsa bile çok önemsemediği bu hastalık gün geçtikçe yayılmaya başlamıştır. Kilo vermek ise kilo almaya göre oldukça zordur. İnsanların beslenme alışkanlıklarına sağlık için dikkat etmeleri gerekir. Fazla kilo vücuda faydadan çok zarar verir. Her besinden yeteri kadar almalı, çok yağlı ve hamurlu yiyecekleri çok fazla tüketmemeye özen göstermeliyiz. Kilo vermeye yardımcı olacak olan altın çilek ise insanların fazla kilolarından korunmasını sağlar. Çok fazla kilolu olan insanlar altın çilek tüketerek lif ihtiyaçlarını alabilirler. Lifli besinler de insan vücudunda tokluk hissi yaratır. Bu nedenle insanın yemek yeme ihtiyacını azaltır. Böylece kilo vermesine yardımcı olur. Ara öğünlerde isteğe bağlı olarak üç ya da dört tane altın çilek yenerek kilo verilebilir.
2. Diyabeti Dengeler
Kana karışan besinlerin belirli bir şeker oranı vardır. Bu şeker oranı kanda dengeli şekilde olmak zorundadır. Diyabet hastaları şuanda küçük yaşlardaki çocuklarda bile görülmektedir. Diyabet hastalığı ile mücadele eden bireylerin sürekli olarak kanlarındaki şeker oranlarını kontrol altına almaları gerekir. Diyabeti dengelemesi için ise altın çilek tüketimi önerilebilir.
3. İdrar Yolu Rahatsızlıklarını Giderir
İdrar yollarının korunması insan vücudu için çok önemlidir. Çünkü idrar yolları enfeksiyonları çok ağır bir hastalıktır. Vücutta ilk olarak büyük ve sancılı karın ağrısına sebep olur. Bunun yanında iştahsızlık, kusma ve baş dönmesi gibi rahatsızlıkları da beraberinde getirir. İdrar yollarını iyi bir şekilde muhafaza etmek için çok dikkatli olunması gerekir. Vücut ısısı kontrol edilmeli ve de mutlaka ayakların üşütülmemesi gerekir. Olası bir idrar yolu rahatsızlığında ise tüketilen besinlere dikkat edilmelidir. Örneğin altın çilek tüketimi arttırılarak idrar yolu rahatsızlıkları çözümlenebilir.
4. Kalsiyum İhtiyacını Karşılamaya Yardımcı Olur
Altın çilek tam bir kalsiyum deposudur. Kalsiyum açısından zengin besinler vücut ve kemik gelişimi için çok önemlidir. Kalsiyum dengesinin korunması için de insanların mutlaka faydalı besinler tüketmesi gerekir. Kemik ve iskelet yapısının sağlığı için en gerekli besin maddelerinden biri altın çilektir. Altın çilek tüketimi arttırılarak kalsiyumun vücuda alınması sağlanabilir. Diğer yandan da kalsiyum çocuklar için çok önemlidir. Çünkü çocukların kalsiyum ihtiyaçlarını alabilmeleri için bol miktarda süt, yumurta, yoğurt tüketmeleri gerekir. Ancak bir çocuğa farklı lezzetlerde kalsiyum alınması da sağlanmalıdır. Dolayısıyla da kalsiyum ihtiyacı için altın çilek yedirilebilir. Günlük olarak üç tane altın çilek yenmesi kalsiyum ihtiyacının giderilmesini sağlar. İleri yaşlarda dizlerinde, eklemlerinde sorun yaşamamak adına küçük yaşlarda mutlaka kalsiyum tüketimine özen gösterilmelidir.
5. Kan Dolaşımını Hızlandırır
Gün içerisine yenilen tüm besinlerin faydalı kısımları kana karışırken zararlı kısımları vücuttan hızlıca atılır. Bu esnada yiyeceklerin ne kadar süre sonunda kana karıştığı da önemlidir. Eğer kana karışımı uzun süren besinler tüketilirse vücut bunu artık içerisinde tutmak istemeyebilir. Altın çilek ise bu durumun tam tersi bir etki ile kan dolaşımını büyük bir oranda hızlandırır. Kana çok hızlı etki eder. Kana etki ettiği bu hızlı dolaşım sayesinde insanlar tükettikleri besinlerin faydalarından daha çabuk yararlanabilirler.
6. Erken Cilt Yaşlanmasını Önler
Erken yaşta yaşlanmak hiç kimse istemez. Yüzümüzdeki derinin canlılığını ve diriliğini uzun yıllar korumak isteriz. Ancak ne yazık ki buna yıllar engel olmaktadır. Otuz beş yaş ve üzerinde başlayan yaşlanma belirtileri ile savaşmak için doğal yöntemleri kullanılabilir. Yaşlılık karşıtı yapay kremlerin kullanılması yerine doğal yiyecekler ile bu durumun önüne geçilmesi elbette mümkündür. Cildimiz bizim en değerli varlığımızdır. Dış görünüşü sağlayan cilt bakımı için tonlarca lira harcamanıza aslında gerek yoktur. Doğa harikası lezzetleri yeteri kadar tükettiğiniz takdirde aslında sizler çok kolay bir şekilde erken yaşlanma sorununun önüne geçebilirsiniz. Bu nedenle cilt kırışıklıklarından korunmak için doğal besinler tüketmeye çalışınız. Şifalı ürünleri tüketerek sizler daha canlı bir cilde sahip olabilir, bunu uzun yıllar koruyabilirsiniz. Cilt sağlığı için ve erken yaşta kırışıklığın önlenmesi için ise düzenli olarak altın çilek tüketilebilir. Altın çilek içerdiği moleküller ve sağlıklı elementler sayesinde daha genç kalmanızı sağlayacaktır.
7. Solunum Yolu Hastalıklarına Olumlu Etkileri Vardır
Çağımızın belkide büyük bir çoğunluğunun karşılaştığı rahatsızlıklardan biri de solunum yolu hastalıklarıdır. Solunum yolları hastalarının temel sebebi sigara gibi kötü alışkanlıklardır. Solunum yolları rahatsızlıklarından korunmaya çalışan insanların öncelikle kötü alışkanlıklarını bırakmaları gerekir. Bunun yanında da solunum yolları hastalıklarının tedavisi sırasında altın çilek tüketilebilir. İçerdiği antioksidan özellikler sayesinde altın çilek solunum yolu hastalıklarına olumlu sonuçlar verir. Tedavi aşamasında  altın çileğin tüketilmesi unutulmamalıdır.
8. Kabızlık Çekenlerin Derdine Deva
Midede şişkinlik, boşaltım sisteminin yavaş çalışması, sindirim zorluğu gibi çeşitli sorunları beraberinde getirir. Her insanın metabolizmasının çalışma hızı birbirinden farklıdır. Metabolizma hızı ise tüketilen besinler ile değişiklik göstermektedir. Yani insanlar yedikleri besinlere dikkat ederek metabolizma hızını arttırabilirler. Örneğin altın çilek faydaları arasında bu etki vardır. Kabızlık, karın bölgesinde şişkinlik gibi sorunlarla karşılaşan insanlar altın çileği gönül rahatlığı ile tüketebilirler. Çünkü altın çilek midenin besinleri öğütmesine yardımcı olur.
Altın Çileğin Mutfakta Kullanımı
Altın çilek faydaları oldukça fazladır. Bu aşamada insanların altın çileği nasıl tükettikleri de önemlidir. Sürekli olarak aynı şekilde bir besini tüketmekten sıkılabiliriz. Dolayısıyla da altın çilek kullanımını arttırmak isteyebiliriz. İlk aşamada altın çilek kuruyemişçiden alındığı haldeki gibi tüketilebilir. Ancak bunun yanında farklı olarak altın çilek pasta yapımında kullanılabilir. Pasta süslerinin üzerine koyabileceğiniz altın çilek pastaya farklı bir aroma katacaktır. Ayrıca altın çilek mutfakta yapılan salataların içerisinde de kullanılabilir. Çeşitli salatalarda kullanılan altın çilek ekşili gibi farklı bir tat ile salatayı lezzetlendirir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder