13 Mart 2019 Çarşamba

Kil Maskesi


Cildimiz özenle bakmamız gereken bir bölgedir. Çünkü sık sık hem çevresel hem de biyolojik etkiler ile zarar görebilir. Bunu önlemek için de dönem dönem cildimize bakım yapmanın faydası büyüktür. Genelde cilt bakımı için insanlar düzenli olarak benzer ürünleri kullanırlar. Bunun için kullanılan pek çok farklı kozmetik ürünü dışarıda satılır. Ancak genelde bu ürünlerin kaliteli ve etkili olanları bir hayli pahalı olur. Oysa gayet doğal yollardan ve uygun fiyatlara ev ortamında da bakım uygulamak mümkündür. Hem de piyasadaki ürünler gibi hiçbir kimyasal madde içermeyen ürünler ile birlikte. Bu ürünlerin başında da kil gelir. Kil cilt için bir hayli faydalı olan bir maddedir. Hatta buna bağlı olarak birçok büyük kozmetik markası da ürünlerinin içinde kil kullanmaya önem vermeye başlamıştır. Fakat eğer ki kili bir güzellik merkezinde ya da bir kuaförde uygulatmak isterseniz yine oldukça masraflı bir hal alacaktır sizin için.
Oysa kendiniz de ev ortamında kendi imkanlarınız ile kil maskesi hazırlayıp cildinize uygulayabilir ve çok daha güzel ve çok daha sağlıklı bir cilde sahip olabilirsiniz. Bunun için yapacağınız pek çok farklı kil maskesi tarifi bulunuyor. Sizin için belli başlı tercih edilen kil maskesi tariflerini vereceğiz.

Kil Maskesi Nedir?

Kil içerisinden pek çok mineralin yer aldığı doğada bulunabilen bir maddedir. Kilin içinde bol miktarda mineral bulunduğu için cilde faydası bir hayli fazladır. Bu yüzden de kozmetik sektörü içerisinde üretilen kozmetik ürünlerinin içinde yoğun olarak kil de kullanılmaktadır. Genelde piyasada saf kil bulmak biraz zor olabilmektedir. Fakat eğer güvenilir birkaç yer bulur iseniz size düzenli olarak doğal kil temin edebilirler. Zaten kil maskeleri de bu doğal kil ve su karışımından yapılmaktadır. Kil maskeleri ciltte yaşanan pek çok sorunu gidermede oldukça etkili olmaktadır. O yüzden mutlaka cildimizi kil maskesi ile tanıştırmanın ve bu tanışıklığı da düzenli kullanıma dönüştürmenin faydası büyük olacaktır. Kil cilt üzerinde pek çok farklı şekilde kullanılabilir. Aynı zamanda kil kaliteli, doğal ve gerçek ise cilde hiçbir zarar vermemektedir. Yine de her ihtimale karşı ilk kez kil kullanıyor iseniz kili cildinizdeki küçük bir bölgede denedikten sonra kullanmaya devam etmenizi tavsiye ederiz. Eğer ki bu kullanımdan sona cildinizde beklenmeyen bir etki ortaya çıkar ise mutlaka bir doktora başvurmanız gerekir.

Kil Maskesi Nasıl Yapılır?

Elbette kil maskesi yapabilmek için öncelikle kaliteli ve saf olan bir kil bulmak gerekir. Bunun için de her gördüğümüz kile güvenmememiz ve iyi bir araştırma yaptıktan sonra kil satın almamız gerekir. En basit olarak kil maskesi yapmak için ilk olarak iki ya da üç yemek kaşığı kadar kile ihtiyaç olur. Bu kili bir cam kâsenin içine koymak gerekir. Ardından kâsenin içine düşük mineralli sudan biraz ilave edilir. Suyun kilin üstünü yaklaşık olarak beş milimetre civarında geçmesi kâfi gelecektir. Yani ortalama olarak üç yemek kaşığı kadar su yeterli olabilir. Ancak su ve kil cam kâseye konduktan sonra hemen karıştırılmaması gerekir. Bu iki madde bir arada ama henüz karışmamış iken yaklaşık yarım saat ya da mümkün ise bir saat kadar beklemesi gerekir. Gerçekten etkili bir kil maskesi yapmak için bu dinlendirme süresine özen göstermek gerekir. Yeteri kadar dinlendikten sonra maske iyice karıştırılarak en iyi kıvamına getirilir. Eğer karışım çok cıvık olduysa içine bir miktar daha kil ilave edilebilir. Aynı şekilde eğer karışım çok katı olduysa da üstüne yeterli gelecek kadar su ilave edilebilir. Hazırlanmış olan kil maskesi takriben yoğurt kıvamına geldikten sonra yüze ve boyun bölgesine uygulanabilir. Uygulama için bir fırça ya da parmaklar kullanılabilir. Özellikle maske uygulandıktan sonra bir süre ciltte kuruması için bekletilmelidir. Bu süreçte mümkün mertebe gülmek, mimik kullanmak ya da konuşmak gibi eylemlerden kaçınmak gerekir. Aksi takdirde kil maskesinden tam anlamı ile fayda sağlamak mümkün olmayabilir. Aynı şekilde bu hareketleri eğer yaparsanız kil maskesinde çatlaklar da meydana gelebilir. Maske tam anlamıyla kuruduktan ve yeteri kadar yüzünüzde bekledikten sonra maskeyi gül suyu kullanarak yüzünüzden temizleyebilirsiniz. Eğer gül suyundan pek hoşlanmıyor iseniz onun yerine şişe su ile de temizleyebilirsiniz. Özellikle bu kil maskesi uygulamasından sonra yüzünüzü yumuşak havlu ya da bir pamuk ile kurulamaya özen göstermelisiniz. Yani cildinize zarar verecek ve tahrişe yol açabilecek sert ürünlerden kesinlikle uzak durmalısınız.

Kil Maskesi Kullanımı

Kil maskesi öyle her gün uygulanabilecek bir maske çeşidi olmamaktadır. Zaten buna da ihtiyaç yoktur. Ancak etkili kullanım için kil maskesinin haftada bir kez mutlaka uygulanması gerekir. Fakat bunun üstüne çıkmanın hiçbir ekstra faydası olmayacaktır. Zaten cildimizi yoğun bakım ile boğmamamız da gerekir. Cildimizin ara sıra nefes alması da gerekir. Kil maskesi eğer aşırı şekilde kullanılırsa da cilt için çeşitli zararları olmaktadır. Yani gıdaların olduğu gibi bakım ürünlerinin de aşırısı zarara yol açmaktadır. Aynı zamanda kil maskesini uygulamadan önce cilde buhar banyosu yaptırmanın da önemi bir hayli büyük olmaktadır. Eğer kil maskesi kullanmadan hemen önce cildinizi buhar banyosu ile temizler iseniz sonrasında uygulayacağınız kil maskesinden çok daha büyük fayda sağlayabilirsiniz.

Kil Maskesinin Faydaları

  • Kil maskesi cildin uyarılmasını sağlar.
  • Cilt üstünde meydana gelen lekelerin giderilmesine yardımcı olur.
  • Cilt yüzeyindeki oluşan pütürleri ortadan kaldırır.
  • Kan akışını hızlandırarak hücre yenilemesine katkı sağlar.
  • Deri altındaki saklı kalmış olan sivilcelerin yüzeye çıkmasına olanak tanır.
  • Cildin gözeneklerinin açılmasına etki eder.

Kil Maskesi Tarifleri

Siyah Noktalar İçin Kil Maskesi

Malzemeler:

  • 1 tatlı kaşığı kadar papatya suyu
  • 1 çay kaşığı kadar kil

Uygulanışı:

Bir cam kabın içinde kil ile papatya suyunu iyice karıştırın. Sonrasında bu karışımı cildinize sürün ve yaklaşık on dakika kadar cildinizde bekletin. On dakika bekledikten sonra cildinizi ılık su ile durulayın. Eğer cildiniz çok hassas ise on dakika beklemenize gerek yok. Maske kuruduktan sonra hemen yüzünüzden temizleyebilirsiniz. Bu maskenin haftada bir kez uygulanması gerekiyor.

Sivilceler İçin Kil Maskesi

Malzemeler:
  • 30 gram gül suyu
  • 1 dilim limonun suyu
  • 3 tatlı kaşığı kadar kil
  • 50 gram maden suyu
Uygulanışı:
Malzeme listesindeki tüm malzemeleri cam bir kabın içine koyup iyice karıştırın. Sonrasında maskeyi cildinize uygulayın ve kuruyana dek bekletin. Kuruduktan sonra ılık su ile maskeyi cildinizden temizleyin. Aynı şekilde maden suyunu bir pamuğun üstüne döküp cildinizi tekrar silin. Bu maske uygulamasını üç günde bir ve üç hafta boyunca uygulamanız gerekir. Üç haftanın sonunda farkı siz de gözleriniz ile göreceksiniz. Fakat hassas ciltleri olan kişilerin bu maske tarifini kesinlikle kullanmaması gerekiyor.

Canlılık Verici Kil Maskesi

Malzemeler:
  • 2 yemek kaşığı kadar su
  • Yarım çay kaşığı kadar nemlendirici krem
  • 1 çay kaşığı kadar pirinç
  • 1 tatlı kaşığı kadar mısır unu
  • 1 tatlı kaşığı kadar beyaz kil
Uygulanışı:
Önce pirinçleri öğütün ve un haline gelmelerini sağlayın. Ardından diğer malzemeler ile karıştırın. Karışımı cildinize uygulayın ve kuruması için bekleyin. Kuruduktan hemen sonra bekletmeden hemen temizleyin. Bu şekilde hafta bir kez yapın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder