22 Mart 2019 Cuma

Karma Cilt Bakımı


Cildimiz dış dünya olan bağlantımızı sağladığı için çok önemlidir. Cilt tipini bilip buna uygun kremler, temizleyiciler ve diğer ürünler kullanılmalıdır. Herkes farklı cilt türlerine sahiptir. Hangi cilt tipine sahip olduğunuzu anlamak ise çok kolay. Kuru peçete ile yüzünüzü silerek cilt tipini öğrenebilirsiniz. Eğer cildinizin T bölgesi olarak adlandırılan kısmı yağlı ise diğer yanak kısımlarınız kuru ise yağlı olan kısım silindiğinde peçete ışığa tutulduğunda bu anlaşılır. Peçete biraz daha saydam gözükür. Bu şekilde karma cildine sahip olduğunuzu anlayabilirsiniz. Yanak bölgeleri kuru iken diğer alanlar yağlı cilt olur. Dolayısıyla da karma cildin temizliği çok önemlidir. Çünkü yağlı olan kısımlar ile kuru olan kısımlara aynı teknik uygulanmadan daha dikkatli şekilde cildin temizlenmesi gerekir. Karma cilt bakımı bu nedenle biraz daha dikkat gerektiren özelliklere sahiptir.
Karma Ciltlere Nasıl Bakım Yapılmalı?
Karma ciltlerin bakımı çok önemlidir. Çünkü cildin her yeri aynı nem değerine sahip olmadığı için yağlı olan kısım ile kuru olan kısmın dengesi sağlanmalıdır. Bu her ikisi açısından belirlenen yüzdeki değer tartılıp ölçüldüğünde her bölgeye uygun bakımlar yapılmalı. Cildin dengesini sağlamak için ise evde kendimizin basit şekillerde oluşturabilecek olduğu maskeler kullanılabilir. Bu maskeler ile cildin yağ dengesi korunabilir. Aynı zamanda karma yağlı ciltten kurtulunabilir. Evde kendi malzemeleri ile beraber artık çok daha kısa sürede bazı maskeler hazırlayabilir. Evde doğal şekilde hazırlanacak olan maskeler cildinize çok iyi gelecektir. Cilt problemlerini önler.
1. Muz Maskesi
Muz çok faydalı bir meyvedir. Muzun içerisinde fazlaca magnezyum, potasyum ve folik asit bulunur. Bu vitaminler kuru bölgelerin nemlenmesini sağlar. Cildimiz üzerinde hızlı bir şekilde kan dolaşımını sağladığı için cildimizin kuru olan kısımlarının kuruluğunun önlenmesini sağlar. Böylece kuru olan kısımlar daha da nemlenmeye başlar. Aynı zamanda cildimizde oluşabilecek olan kırışıklıkları da önler. Bir muzun yarısını  bir yumurta, bir yemek kaşığı tam yağlı süt ve bir yemek kaşığı balı bir kabın içerisinde boşaltınız. Püre kıvamına gelene kadar bu dörtlüyü iyi bir şekilde karıştırınız. Ardından da karışımı yüzünüzün her yerine yedirin. Yüzünüzde on dakika kadar bu karışımı bekletiniz. Ilık su ile cildinizi yıkayınız. Maskeden arınan cildinizi temizledikten sonra yüzünüzde müthiş bir temizlenme göreceksiniz. Bu maskeyi haftada 1 ya da 2 kez uygulayarak karma cilt tipinizi daha genç görünümlü şekilde tutabilirsiniz.
2. Yumurta ve Yoğurt Maskesi
Mutfağınızda daima bulunan malzemelerden ikisi olan yumurta ve yoğurt ile kolay bir şekilde karma ciltler için maske yapabilirsiniz. Öncelikle küçük bir kabın içerisine koyacak olduğunuz bir kaşık yoğurt ve bir yumurtayı çok iyi bir şekilde karıştırmanız gerekir. Sizler de bu iki karışımı sert bir şeklide bir kapta karıştırın. Göz bölgenizi iyi bir şekilde koruyarak maskeyi cildinize iyi bir şekilde yediriniz. On ile on beş dakika arasında cildinizde tutacak olduğunuz bu maskenin hemen ardından sizler ılık bir su ile yüzünüzü temizleyin. Temiz havlu ile yavaş hareketler ile cildinizi sudan arındırınız. Karma cildinizi bu şekilde yağ ve kuruluk dengesini koruyabilirsiniz.
3. Yağlanma Önleyici Yulaf Maskesi
Karma ciltlerin en büyük problemlerinden biri olan yağlı bölgeler için bu alanın kuruluğunu sağlayan çeşitli maskeler vardır. Bunlardan biri de yulaf maskesidir. Karma ciltler için en başarılı doğal maskelerinden biridir. Karma cilde sahip olan insanların yüz temizliği için yüzünde aşırı yağlanma olan yerler yulaf maskesi ile dengelenebilir. Aşırı yağı alan bu yulaf maskesinin kullanımı da bir hayli kolay kullanılabilir. Yulaf maskesi için gerekenler ise şu şekildedir: üç yemek kaşığı yulaf ezmesi, bir yemek kaşığı sıcak su ve yarım limonun suyu. Evde kolayca sahip olabileceğiniz bu yulaf maskesi için gerekli malzemeleri kullanabilirsiniz.
Öncelikle yulaf ezmesini bir kaba koyun. Ardından da 100 derece de kaynatılan suyu bu yulaf ezmesinin üzerine dökün. Bu ikisini karıştırarak üzerine yavaş yavaş limon suyunu ilave ediniz. İlave edecek olduğunuz bu limon suyu ile beraber karışımı karıştırmaya devam ediniz. Kap içerisinde iyice karıştırılan bu malzemeler sonra cilde sürülebilir. Cildinizin her bölümüne bu yulaf maskesini iyi bir şekilde yedirebilirsiniz. Bu yedirdiğiniz tüm maskenin ardından da yirmi dakika boyunca cildinizde maskeyi bekletmeniz gerekir. Yirmi dakika cildinizde bekleyen maskeyi ılık su ile durulayarak temizleyebilirsiniz. İşte bu yulaf maskesi ile karma cildinizin yağ dengesini koruyabilirsiniz.
4. Sağlıklı Görünüm İçin Avokado Maskesi
Avokadonun ve hindistan cevizi yağının birleşmesi ortaya müthiş sonuçlar getirir.  Bu hindistan cevizi yağı ve avokado karma ciltlerin dengelerininin korunmasını sağlar. Kuru bölgelere uygulandığında cildin nemlenmesine yardımcı olur. Aynı zamanda cildin daha sağlıklı görüntüye sahip olmasını sağlar. Daha parlak daha aydınlık ve daha doğal cilde sahip olarak sizlerin cildi ışıl ışıl bir görünüme sahip olabilir. Avokado maskesinin yapılması için de gerekli malzemeler de çok azdır. Avokado maskesi için sadece olgun bir avokado ve bir yemek kaşığı hindistan cevizi yağı kullanılması yeterli olacaktır. Olgun bir avokadonun dörtte birini kesere çıkarın, kabuğunu soyun. Çatalın arka kısmı ile bu bölümü iyi bir şekilde tabakta ezin. Sonrasında da bu ezilmiş avokadonun üzerine hindistan cevizini dökün. Sonra hindistan cevizi ile bu avokadoyu iyi bir şekilde karıştırın. Maskeyi yüzünüze yedirdikten sonra on ile on beş dakika arasında yüzünüzde bekletiniz. İşte bu sayede yüzünüzün kuru bölgeleri daha çok nemlenmiş olur. Bu nemlilik ve de yağlılık oranı dengelenerek daha parlak ve daha sağlıklı bir cilde sahip olabilirsiniz. Avokado maskesini yüzünüzden arındırmak için de soğuk su ile yüzünüzü temizleyebilirsiniz. Yüzünüzü temizledikten sonra yumuşak bir havlu yardımı ile cildinizi temizleyebilirsiniz.
5. Salatalık Maskesi
Karma ciltler için salatalık tüketimi zaten çok önemlidir. Salatalık içerdiği vitaminler sayesinde yüzde yaşanan sorunları doğal bir çözümdür. Özellikle ergenlik döneminde yaşanan sivilcelenmenin en doğal çözüm yöntemlerinden biri olarak salatalık maskesi rahatlıkla kullanılabilir. Salatalık cilt tedavisi için bu noktada birebirdir. Hele bir de salatalık yoğurt ile birleştiği zaman daha olumlu sonuçlar verir. Salatalıklar öncelikle küp şeklinde dilimlenir. Dilimlenen salatalıklar blenderdan geçirilir. Bu şekilde salatalık püre haline gelir. Püre haline gelen salatalıkların üzerine iki yemek kaşığı yoğurt ekleyin. Püre ve yoğurdu iyice birbiri ile karıştırınız. Sonrasında bu karışıı yüzünüze iyi bir şekilde sürün. Salatalık ve yoğurt sizin cildinize öncelikle bir ferahlık verir. Bu ferahlığın ardından da cildinizin daha normal görünüme kavuşmasını sağlar. Cilt yağ ve kuruluk oranını dengelemek için bu yöntemi haftada iki kez kullanmanız yeterli olacaktır.
6. Gül Suyu Maskesi
Gül suyu doğal ürünleri kullanıldığında cildin en iyi şekilde toniklenmesine yardımcı olur. Gül suyunun içerdiği doğal faydalar cilt için çok yararlıdır. Karma cilde sahip olanlarda bu nedenle gül suyu ile yapılan maskeleri kullanabilirler. Gül suyu maskesi için gerekenler gül suyu ve baldır. Bir kaşık gül suyunu bir kaşık bal ile karıştırınız. Bal ve gül suyu karışımı cildinizin yağlı olan kısımların kurumasına, kuru olan bölgelerin ise nemlenmesine yardımcı olur. Bu şekilde karma yağlı ciltler de daha normal cilde sahip olabilirler. On günde bir defa bu karışımı cildinize sürebilirsiniz. On beş dakika bekleme süresi ise gayet idealdir bir süredir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder