Cevizli ve
çilekli salata
Malzemeler:
3 bardak taze ıspanak
Yarım litrelik bir kap dolusu yıkanmış çilek
½ bardak yarım yarım bölünmüş ceviz
1 adet, yıkanmış ve doğranmış salatalık
Balzamik sirkeli sos
Protein seçenekleri:
¾ bardak doğranmış ve pişmiş tavuk, 1 küçük konserve
ton balığı, 120 gr.’lık 2 dilim pişmiş somon ya da ¼ bardak dilimlenmiş feta
peyniri
Hazırlanışı:
1. Büyük bir kâseye ıspanakları yerleştirin.
2. Çileklerinizi yıkadıktan sonra yarıya bölün ve
ıspanaklara ekleyin.
3. Sonra, cevizleri ikiye bölün, salatalıkları da
bölün ve salatanıza ekleyin.
4. İçine dilerseniz protein seçeneklerinizi ya da
eklemek istediğiniz her şeyi ekleyebilirsiniz, tarifin dışına çıkmaktan
korkmayın.
5. En son üzerine balzamik sirkenizi ekleyin ve salatanız
hazır!
Çilek ve
badem yağlı smoothie
Malzemeler:
1 bardak donmuş ya da taze çilek
1 ½ bardak tatlandırılmamış vanilyalı badem sütü
2 yemek kaşığı badem yağı
1 yemek kaşığı bal veya akçaağaç şurubu
Hazırlanışı:
Bütün malzemeleri önce düşük, sonra yüksek hızda
çalıştırarak blendırda karıştırın. Daha sonra smoothieniz içmeye hazır!
Çilek ve hindistancevizli
dondurma
Malzemeler:
1 bardak taze çilek
1 bardak donmuş çilek
¼ bardak ince ince doğranmış hindistancevizi parçaları
veya tozu
Yarım litrelik hindistancevizi sütü
2 yemek kaşığı bal
Vanilya aroması
Hazırlanışı:
1. Hindistancevizi parçalarını ve taze çilekleri
blendırda karıştırın ve püre haline getirin.
2. Donmuş çilekleri, hindistancevizi sütünü ve balı da
ekledikten sonra bir kez daha blendırdan geçirin, karışımınız iyice koyu bir
kıvam olmalı.
3. Karışımı büyük, plastik bir kaba koyun ve 1 saat
buzlukta bekletin. Dondurmanız hazır!
Çilekli
kahvaltı parfesi
Malzemeler:
170 gr.’lık bir paket yoğurt
1 bardak yıkanmış, doğranmış çilek
¼ bardak istediğiniz granola veya müsli çeşidi
Hazırlanışı:
1. ½ bardak yoğurdu, bir bardağın dibine koyun ve
sonra üzerine bardağın kalanının yarısı dolacak kadar kadar çilek koyun ve
sonra 1 yemek kaşığı granolanızı veya müslinizi ekleyin.
2. Kalan yoğurdu da bunların üzerine ekleyin ve
en üste çilekleri tekrar yerleştirin.
3. Parfenizin en fazla 3 gün taze kalacağını
unutmayın.
Çilek, ister tek başına, ister bir yemeğin içinde ama
daima lezzetli ve faydalı bir meyve. Mevsiminde, bol bol tüketmenizi tavsiye
ederiz!
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder