16 Mart 2019 Cumartesi

bahara özel çilekli tarifler


Cevizli ve çilekli salata
Malzemeler:
3 bardak taze ıspanak
Yarım litrelik bir kap dolusu yıkanmış çilek
½ bardak yarım yarım bölünmüş ceviz
1 adet, yıkanmış ve doğranmış salatalık
Balzamik sirkeli sos
Protein seçenekleri:
¾ bardak doğranmış ve pişmiş tavuk, 1 küçük konserve ton balığı, 120 gr.’lık 2 dilim pişmiş somon ya da ¼ bardak dilimlenmiş feta peyniri
Hazırlanışı:
1. Büyük bir kâseye ıspanakları yerleştirin.
2. Çileklerinizi yıkadıktan sonra yarıya bölün ve ıspanaklara ekleyin.
3. Sonra, cevizleri ikiye bölün, salatalıkları da bölün ve salatanıza ekleyin.
4. İçine dilerseniz protein seçeneklerinizi ya da eklemek istediğiniz her şeyi ekleyebilirsiniz, tarifin dışına çıkmaktan korkmayın.
5. En son üzerine balzamik sirkenizi ekleyin ve salatanız hazır!
Çilek ve badem yağlı smoothie
Malzemeler:
1 bardak donmuş ya da taze çilek
1 ½ bardak tatlandırılmamış vanilyalı badem sütü
2 yemek kaşığı badem yağı
1 yemek kaşığı bal veya akçaağaç şurubu
Hazırlanışı:
Bütün malzemeleri önce düşük, sonra yüksek hızda çalıştırarak blendırda karıştırın. Daha sonra smoothieniz içmeye hazır!
Çilek ve hindistancevizli dondurma
Malzemeler:
1 bardak taze çilek
1 bardak donmuş çilek
¼ bardak ince ince doğranmış hindistancevizi parçaları veya tozu
Yarım litrelik hindistancevizi sütü
2 yemek kaşığı bal
Vanilya aroması
Hazırlanışı:
1. Hindistancevizi parçalarını ve taze çilekleri blendırda karıştırın ve püre haline getirin.
2. Donmuş çilekleri, hindistancevizi sütünü ve balı da ekledikten sonra bir kez daha blendırdan geçirin, karışımınız iyice koyu bir kıvam olmalı.
3. Karışımı büyük, plastik bir kaba koyun ve 1 saat buzlukta bekletin. Dondurmanız hazır!
Çilekli kahvaltı parfesi
Malzemeler:
170 gr.’lık bir paket yoğurt
1 bardak yıkanmış, doğranmış çilek
¼ bardak istediğiniz granola veya müsli çeşidi
Hazırlanışı:
1. ½ bardak yoğurdu, bir bardağın dibine koyun ve sonra üzerine bardağın kalanının yarısı dolacak kadar kadar çilek koyun ve sonra 1 yemek kaşığı granolanızı veya müslinizi ekleyin.
2.  Kalan yoğurdu da bunların üzerine ekleyin ve en üste çilekleri tekrar yerleştirin.
3. Parfenizin en fazla 3 gün taze kalacağını unutmayın.

Çilek, ister tek başına, ister bir yemeğin içinde ama daima lezzetli ve faydalı bir meyve. Mevsiminde, bol bol tüketmenizi tavsiye ederiz!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder