6 Mart 2019 Çarşamba

Mükemmel Sığır Filetosu Nasıl Pişirilir?


8 kişilik
Malzemeler:
  • 2-2 buçuk kilo fırında pişmeye ya da tavada kızarmaya uygun sığır filetosu (mümkünse düzgün bir şekilde kesilmiş)
  • 4-6 diş ezilmiş sarımsak
  • İri taneli deniz tuzu (normal tuz da olur)
  • Taze çekilmiş karabiber
  • 1 çay kaşığı biberiye
  • 1 çay kaşığı kekik
  • Zeytinyağı
  • Sicim (eti bağlamaya yarayan ip)
Hazırlanışı:
1. Eti servis etmeden bir gün önce kontrol edin ve fazla yağı ya da siniri varsa alın.
2. Bir havanda sarımsak, tuz, karabiber, biberiye ve kekiği döverek karıştırın.
3. Daha sonra zeytinyağı ekleyerek tekrar karıştırın ve bu karışımı etin her yerine sürün.
4. Üzerini örtün ve 24 saat buzdolabında bekletin.
5. Pişirmeden bir saat önce eti buzdolabından alın ve oda ısısına gelmesini bekleyin.
6. Fırınınızı önceden 200 derecede ısıtın.
7. Etinizi, her yeri aynı kalınlıkta olacak şekilde sıkıca bağlayın (küçük kısmı kalırsa onu etin içine doğru yerleştirin) ve etin en kalın yerine termometrenizi yerleştirin. Eti, çok derin olmayan bir fırın tepsisine koyun.
8. 35-45 dakika kadar pişirin ( ya da termometreniz 48-50 dereceye gelene kadar).
9. Daha sonra fırından alın ve üzerini folyo ile kapatın. Servis etmeden önce 15 dakika dinlendirin ve dilimleyerek servis edin.
Sığır filetosunun yanına koyabileceğiniz balzamik sirke ile pişirilmiş Brüksel lahanası
6 kişilik
Malzemeler:
  • ½ – 1 kg. Brüksel lahanası
  • Deniz ya da normal sofra tuzu
  • 1-2 yemek kaşığı balzamik sirke
  • 2-4 yemek kaşığı zeytinyağı
Hazırlanışı:
1. Fırınınızı önceden 200 derecede ısıtın.
2. Fırın tepsisine Brüksel lahanalarınızı yerleştirin ve üzerlerine tuz ve balzamik sirke serptikten sonra tepsiyi hafifçe çalkalayın ki Brüksel lahanaları balzamik sirke ile iyice kaplansınlar.
3. Daha sonra aynı işlemi zeytinyağı ile yapın.
4. Brüksel lahanalarınızı 30 dakika fırında pişirin ve pişerken arada bir ters – yüz etmeyi unutmayın.
5. Servis etmeden önce üzerlerine biraz tuz serpiştirin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder