8 kişilik
Malzemeler:
- 2-2 buçuk kilo fırında pişmeye ya da tavada kızarmaya uygun sığır filetosu (mümkünse düzgün bir şekilde kesilmiş)
- 4-6 diş ezilmiş sarımsak
- İri taneli deniz tuzu (normal tuz da olur)
- Taze çekilmiş karabiber
- 1 çay kaşığı biberiye
- 1 çay kaşığı kekik
- Zeytinyağı
- Sicim (eti bağlamaya yarayan ip)
Hazırlanışı:
1. Eti servis etmeden bir gün önce kontrol edin ve
fazla yağı ya da siniri varsa alın.
2. Bir havanda sarımsak, tuz, karabiber, biberiye ve
kekiği döverek karıştırın.
3. Daha sonra zeytinyağı ekleyerek tekrar karıştırın
ve bu karışımı etin her yerine sürün.
4. Üzerini örtün ve 24 saat buzdolabında bekletin.
5. Pişirmeden bir saat önce eti buzdolabından alın ve
oda ısısına gelmesini bekleyin.
6. Fırınınızı önceden 200 derecede ısıtın.
7. Etinizi, her yeri aynı kalınlıkta olacak şekilde
sıkıca bağlayın (küçük kısmı kalırsa onu etin içine doğru yerleştirin) ve etin
en kalın yerine termometrenizi yerleştirin. Eti, çok derin olmayan bir fırın
tepsisine koyun.
8. 35-45 dakika kadar pişirin ( ya da termometreniz
48-50 dereceye gelene kadar).
9. Daha sonra fırından alın ve üzerini folyo ile
kapatın. Servis etmeden önce 15 dakika dinlendirin ve dilimleyerek servis edin.
Sığır
filetosunun yanına koyabileceğiniz balzamik sirke ile pişirilmiş Brüksel
lahanası
6 kişilik
Malzemeler:
- ½ – 1 kg. Brüksel lahanası
- Deniz ya da normal sofra tuzu
- 1-2 yemek kaşığı balzamik sirke
- 2-4 yemek kaşığı zeytinyağı
Hazırlanışı:
1. Fırınınızı önceden 200 derecede ısıtın.
2. Fırın tepsisine Brüksel lahanalarınızı yerleştirin
ve üzerlerine tuz ve balzamik sirke serptikten sonra tepsiyi hafifçe çalkalayın
ki Brüksel lahanaları balzamik sirke ile iyice kaplansınlar.
3. Daha sonra aynı işlemi zeytinyağı ile yapın.
4. Brüksel lahanalarınızı 30 dakika fırında pişirin ve
pişerken arada bir ters – yüz etmeyi unutmayın.
5. Servis etmeden önce üzerlerine biraz tuz
serpiştirin.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder