31 Mart 2019 Pazar

Mercanköşkünün Faydaları


Mercanköşkü bitkisi ballıbabagiller familyasında yer alır. Diğer isimleri Güveyotu ya da keklikotu olan bu bitki toprağın yüzeyinde yayılarak gelişir. Mercanköşk tüylü bir yapısı olan ve aynı zamanda çalıya benzeyen bir bitki. İçeriğinde flavonlar, tanen, acı maddeler, glikozit ve aynı zamanda C vitamini bulunur. Mercanköşkünün güçlü bir aromaya sahip olması açısından yemeklerde, özellikle balık yemeklerinde daha çok tercih edilir. Uzun yıllardır yemeklerde kullanılan mercanköşkü, yakın zamanda birçok hastalıkların tedavisinde kullanılmaya başlandı.
Mercanköşkünün Faydaları Nelerdir?
Mercanköşk bitkisinin içeriğinde yer alan yararlı maddeler sayesinde, birçok sağlık sorunları için doğal bir tedavi sağlar. Mercanköşkünün insan vücudu üzerinde çok faydası bulunur.
1. Kalp Hastalıklarına İyi Gelir
İnsan vücudunun en önemli organlarının başında kalp gelir. Kalp insan vücudunun merkezi olarak nitelendirilir. Birtakım sebeplere bağlı olarak kalp hastalıkları ortaya çıkabilir. Mercanköşk bitkisinin en önemli faydası ise kalp hastalıklarına iyi gelmesi. Aynı zamanda mercanköşk bitkisi kolesterol ve kan basıncını düşürmede çok etkili olduğu için, damar sertliği riskini tamamen azaltır. Kalp hastalıklarını doğal bir şekilde tedavi etmek için mercanköşk bitkisini düzenli olarak tüketebilirsiniz. Mercanköşkünü çay formunda düzenli olarak içebilirsiniz. Her gün bir fincan içeceğiniz mercanköşkü çayı kalp hastalıklarına karşı tam bir koruma sağlar.
2. Bağışıklık Sistemini Güçlendirir
İnsan vücudunun koruyucu kalkanı olan bağışıklık sisteminin işlevini sağlıklı bir şekilde yerine getirebilmesi için güçlendirici besinleri daha çok tüketmek gerekir. Bağışıklık sistemini güçlendirmek ve insan vücudunu hastalıklara karşı daha korumalı bir duruma getirmek için mercanköşkü bitkisini tüketebilirsiniz. Mercanköşkünün içerisinde yer alan yararlı maddeler sayesinde bağışıklık sistemini güçlendirmeye yardımcı olur.
3. Sindirime Yardımcı Olur
İnsan vücudunun en önemli sistemlerinden biri de sindirim sistemi. Sindirim sistemini daha güçlü bir seviyeye getirmek için doğal olan besinleri daha çok tüketmek gerekir. Mercanköşkü bitkisi de sindirim sisteminin işlevini yerine getirmek ve daha sağlıklı bir yapıya sahip olması için düzenli olarak tüketebilirsiniz. Mercanköşkü bitkisini daha çok çay şeklinde her gün içebilirsiniz. Mercanköşkü bitkisi aynı zamanda hazmı kolaylaştırır ve mide gazına çok iyi gelir.
4. Anti-infalamatuar Özelliğine Sahip
Mercanköşk bitkisinin içeriğinde yer alan anti-anfalamatuar özelliği ile inflamasyona bağlı olarak ortaya çıkan hastalıklara karşı doğal bir tedavi yöntemi sunar. Bu bitkinin etkili olabileceği hastalıklar ise, astım, migren, kas spazmları, ateş, baş ve insan vücudunun diğer kısımlarında ortaya çıkan ağrı gibi. Özellikle baş ağrısına çok iyi gelir. Aynı zamanda burkulma ve kramp girme durumlarında mercanköşkü bitkisinin yağını sorunlu olan kısma her gün masaj yaparak sürebilirsiniz. İsterseniz çay şeklinde tüketerek de mercanköşkü bitkisinin faydalarından yararlanabilirsiniz.
5. Psikolojik ve Nörolojik Hastalıkları Tedavi Eder
Her insanın hayatında atlatmakta zorlandığı bir süreç olur. Bu tür zor geçen dönemlerini daha rahat ve doğal bir şekilde tedavi etmek için mercanköşkü bitkisini düzenli olarak çay formunda tüketebilirsiniz. Antidepresan sebebiyle mercanköşk bitkisi tüketimi bazı psikolojik ve nörolojik rahatsızlıklara da faydası olur. Özellikle zorlu süreçlerde uykusuzluk sorunu yaşayan insanlara yardımcı olur. Aynı zamanda anksiyete ve stresin azaltılması noktasında da etkili ve kalıcı bir çözüm sunar. Hiperaktivite, endişe ve gerilim gibi hislerin azaltılmasında yardımcı olur. Bunun için mercanköşk yağını da düzenli bir şekilde kullanabilirsiniz.
6. Kuru Öksürüğün Geçmesini Sağlar
Özellikle sıcaklığın çok düştüğü kış aylarında çoğu insan üst solunum yolu hastalıklarının belirtileri arasında kuru öksürük yer alır. Kuru öksürük bazen insanların tıkanma noktasına kadar gelir ve insanları rahatsız edici bir seviyeye gelir. Kuru öksürüğü tedavi etmek için doğal tedavi yöntemlerini düzenli olarak uygulayabilirsiniz. Kuru öksürükten kısa bir sürede kurtulmak için mercanköşkü bitkisini çay formunda düzenli bir şekilde tüketebilirsiniz. Kısa bir süre sonra kuru öksürük tamamen geçer.
7. Adet Dönemini Düzenler
Kadınların her ay adet dönemi olur. Bazı kadınlarda, yapısal olarak ya da herhangi bir kadınsal hastalığa bağlı olarak adet düzensizliği ortaya çıkabilir. Adet döneminin düzensiz olması herhangi bir kadınsal hastalığın belirtisi olabilir. Adet dönemini düzenli bir duruma gelmesi için bazı doğal tedavi yöntemi deneyebilirsiniz. Özellikle mercanköşkü bitkisini çay formunda düzenli bir şekilde içebilirsiniz. Mercanköşkü bitkisini düzenli olarak tükettiğiniz zaman adet dönemi düzensizliği kısa bir süre içerisinde düzene girer. Adet düzensizliği gibi önemli bir sağlık sorununa doğal bir çözüm olur.
8. Astıma İyi Gelir
Astım, dış ortamlarda yer alan birçok alerjen madde, sigara dumanı, soğuk hava ve diğer tetikleyici sebeplere bağlı olarak bronşların daralmasıyla ortaya çıkar. Aynı zamanda ataklar şeklinde oluşan kronik bir akciğer hastalığı. Astım atakları sırasında çoğu hastada nefes darlığı, öksürük, hırıltılı bir şekilde nefes alıp verme ve aynı zamanda göğüste meydana gelen sıkışıklık gibi belirtiler ortaya çıkar. Astım hastalığının belirtileri kişiden kişiye değişiklik gösterir. Astım hastalığı tedavi edildiği zaman genelde belirtileri geriler. Astım hastalığını doğal bir şekilde tedavi etmek için, mercanköşkü bitkisinden yararlanabilirsiniz. Mercanköşkü bitkisini çay olarak hazırladıktan sonra düzenli bir şekilde her gün bir fincan kadar içebilirsiniz. Düzenli olarak mercanköşkü çayını içtikten sonra astım hastalığının belirtileri yarıya iner ve bir süre sonra tamamen hafifler.
9. Romatizma Ağrılarını Hafifletir
Romatizma hastalığı, genel olarak her yaşta ortaya çıkan ve aynı zamanda insan vücudunun savunma mekanizmasında bazı hasara neden olan bir hastalık. Halk arasında romatizma hastalığının genel olarak sıcak ya da soğuk havanın sebep olduğu düşünülür. Ancak bu düşünce tamamen yanlış ve bilimsel hiçbir kanıtı yok. Romatizma fazla kiloya sahip olan insanlarda daha fazla ağrıya neden olur ve eklemlerde şişlik şekilde kendini gösterir. Romatizma hastalığını tedavi etmek için bazı bitkisel yöntemlerden yararlanabilirsiniz. Özellikle mercanköşkü bitkisi romatizmal hastalıklarda ideal bir besin. Romatizmal hastalıklarını tedavi etmek için mercanköşkü bitkisini düzenli bir şekilde çay formunda tüketebilirsiniz. Düzenli olarak mercanköşkü çayını içtiğiniz zaman, romatizmal ağrılar tamamen hafifler ve aynı zamanda bazı şikayetler ortadan kalkar.
10. Diş Ağrısı ve Baş Ağrısını Hafifletir
Mercanköşkü bitkisinin ağrı kesici özelliği bulunur. Bunun için baş ağrısını doğal yollardan tedavi etmek için mercanköşkü çayı içebilir ya da mercanköşkü yağını şakaklarınıza sürerek, masaj yapabilirsiniz. Baş ağrısı bir süreden sonra hafifleyerek, tamamen geçer. Diş ağrısından da kısa bir süre içerisinde kurtulmak için mercanköşkü yağını dişinize sürebilirsiniz. Mercanköşkü bitkisinin içerisinde yer alan yararlı vitaminler sayesinde diş ağrısından kurtulabilirsiniz.
11. Cilt Bakımında Kullanılır
Cilde uygulanabilecek doğal ürünler arasında en çok mercanköşkü bitkisi kullanılır. Mercanköşkü bitkisini çay şeklinde demleyerek, bir pamuk yardımıyla cildinize sürebilirsiniz. Bu sayede cildinizde tonik etkisi oluşur. Cildinizi temizleyerek, gerekli olan bakımı cildinize sağlar.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder